Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Леле очигледно насловов “Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!“ везе нема. Кој и да се обратил, некој не ни побарал совет, туку само дал, (колку што се сеќавам и јас само се издрав, а не побарав да ме жалат или сеир да фаќаат) го правите дека е неспособен, дека мајка му е крива, дека девојка му/дечко му е деген, дека самиот тој е деген... И без разлика кој колку години има, секој различно ги доживува работите, секој различни се си става “при срце“. Ако малце подлабоко размислите, не сите пишуваат тука од чиста досада или зависат од форумов. А моронските одговори држете си ги сами за себе, пцујте во огледало или дерите се на Водно, а не тука се мудреци, додека тој што пишал е прост и глуп. Јасно е дека многу луѓе ги мешаат поимите добар со глупав, па да им се прости на незналиците.

Види..у темава имам пишано 2-3 пати.....чисто ради да се олеснам...секако имам и другар..му кажав и него...али немам другарка на која можам целосно да и се доверам...е тука има џенцки..постари..ем ќе ти удрат сеир..ем ќе ти кажат нешто...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Една девојка многу ми се допаѓа не сум сигурен дека јас и се допаѓам и не знам како да постапам ако може некој совет.

T

Tetro

Гостин
Па не касаат девојките. Приближете им се:pos:
Може ти не касаш, ама има и такви што касаат. Мене еднаш ко ме касна една, па ми се инфицира местото, после инјекции ми бутаа за да не ме фати некоја болест.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Една девојка многу ми се допаѓа не сум сигурен дека јас и се допаѓам и не знам како да постапам ако може некој совет.

Лајкни и 2-3 објави,па боцни ја, па пиши и на чет..е после дури излезете..

Член од
23 декември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Значи од кога сме во врска 2 месеци дали 2 викенди имаме излезно и ја имам викано повеќе пати да излеземе и ми вика дека мајка и не ја пуштала,дека има за учење и разни други глупости.Има 16 години ја 17.Чекав она да ме викне еднаш но изгледа нема да дочекам.Како да и е сеедно дали ќе ме види или не.Сум и рекол да разговара со мајка ми зошто не ја пушта или да превземе нешто ако сака да ме види а мајка и не ја пушта но пак ништо.Незнам што да правам....

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Значи од кога сме во врска 2 месеци дали 2 викенди имаме излезно и ја имам викано повеќе пати да излеземе и ми вика дека мајка и не ја пуштала,дека има за учење и разни други глупости.Има 16 години ја 17.Чекав она да ме викне еднаш но изгледа нема да дочекам.Како да и е сеедно дали ќе ме види или не.Сум и рекол да разговара со мајка ми зошто не ја пушта или да превземе нешто ако сака да ме види а мајка и не ја пушта но пак ништо.Незнам што да правам....
Чекај сеа само два викенди имате излезено или два пати се имате видено во два месеци ?

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Вака беше и кај мене. Кога имав 15-16 год, моите не ме пуштаа да излегувам и секогаш се расправав со дечкото за тоа, што на крај поради таква глупост бевме разделени 2 недели, и на крај видовме дека не можеме еден без друг, се смиривме и сеуште сме заедно. Може навистина мајка и не ја пушта и ти треба да ја разбереш. И не и преговарај многу, зашто сигурно и на нејзе не и е добро од една страна со мајка и која не ја пушта вград да излезе и од друга страна ти кој ја тераш да излезе. Сигурно таа сака да излезе ама не може да и се спротистави на мајка и зашто сеуште е мала. И јас со дечкото се гледав 3 пати неделно па тоа не влијаеше лошо на врската, напротив ни беше убаво што сме заедно иако ни пречеше тоа што малку се гледавме но сепак успеавме да останеме уште во врска. Кажи и дека малку ти пречи што малку се гледате, но објасни и дека ја сакаш и разбираш.Ви посакувам се најдобро! :)

T

Tetro

Гостин
Тука имаш реален проблем, ти ја сакаш, она те сака, а мама не и дава.
Ти 17, таа 16 години. Млади сте за сериозна љубов, најискрено. Сакајте се, само немојте премногу, да не погрешите нешто. :)
Да не ја тупам, имаш два можни излеза од оваа ситуација:

1. Да си излегувате два пати месечно, нормално со договор помеѓу вас, и онака сте секој ден заедно на учлишните одмори, после школо секој ден по саат-два, некогаш да се договорите во град да се најдете, прошетка во парк. Подобро е дење да си се гледате, додека мајка и не и дава да излегува навечер.

2. Земај ја за жена, ама одма, ако толку ја сакаш. Само немој после да речеш дека си погрешил.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Може ти не касаш, ама има и такви што касаат. Мене еднаш ко ме касна една, па ми се инфицира местото, после инјекции ми бутаа за да не ме фати некоја болест.
Ууу си налетал на бесно ..разгалено...домашно милениче:uvo:
Ама имаш лекција повеќе. :salut:

A

Auditore

Гостин
Првин, дали знаеш зошто не ја пуштаат? Си се распрашал ли за неа, не верувам дека не ја пуштаат онака..Ова ти го пишувам од аспект бидејќи и јас бев пред неколку месеци во ваква врска па на крај излезе дека девојката била тешка курвештија и дека на одморот се правела тангал со одморалиштето и нејзините го дознале тоа па затоа не ја пуштале, а јас мислев дека е примерно девојче..
Второ, никад не чекај девојче да те викне да излезете, прво тие никад нема тоа да го направат, второ ти си машко и ти треба да ја покренеш таа иницијатива.
Треба да разговараш со неа и да и објасниш дека ако сака врската да ви успее мора почесто да се видувате, а ако не бива ништо мојот совет ти е да раскинеш додека е време, не си губи време безвезе ионака е рано за врска во тие години, кулирај има за девојки време.
Ти кажувам ова бидејќи бев во потполно слична ситуација и кога раскинавме многу ми олесна, веруј :)

Член од
23 декември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Првин, дали знаеш зошто не ја пуштаат? Си се распрашал ли за неа, не верувам дека не ја пуштаат онака..Ова ти го пишувам од аспект бидејќи и јас бев пред неколку месеци во ваква врска па на крај излезе дека девојката била тешка курвештија и дека на одморот се правела тангал со одморалиштето и нејзините го дознале тоа па затоа не ја пуштале, а јас мислев дека е примерно девојче..
Второ, никад не чекај девојче да те викне да излезете, прво тие никад нема тоа да го направат, второ ти си машко и ти треба да ја покренеш таа иницијатива.
Треба да разговараш со неа и да и објасниш дека ако сака врската да ви успее мора почесто да се видувате, а ако не бива ништо мојот совет ти е да раскинеш додека е време, не си губи време безвезе ионака е рано за врска во тие години, кулирај има за девојки време.
Ти кажувам ова бидејќи бев во потполно слична ситуација и кога раскинавме многу ми олесна, веруј :)
Абе сум ја прашал зашто не ја пуштаат и она ми дава изговори дека бидејќи не учела затоа,после стомак ја болело и разни други изговори.И си викам ајде добро ја разбирам ама што е многу многу е.Секој викенд ја викам и ти викам за 2 месеца одвај 2 викенда излезено имаме.Преку недела се гледаме на максимум пола саат два дена во неделата понекогаш само еден ден.Сум и рекол дека ако сака толку многу да излезе мора да распореди време за се а не на крај да седи дома бидејќи не учела.... Не раскинувам ќе почекам уште некое време :)

A

Auditore

Гостин
Абе сум ја прашал зашто не ја пуштаат и она ми дава изговори дека бидејќи не учела затоа,после стомак ја болело и разни други изговори.И си викам ајде добро ја разбирам ама што е многу многу е.Секој викенд ја викам и ти викам за 2 месеца одвај 2 викенда излезено имаме.Преку недела се гледаме на максимум пола саат два дена во неделата понекогаш само еден ден.Сум и рекол дека ако сака толку многу да излезе мора да распореди време за се а не на крај да седи дома бидејќи не учела.... Не раскинувам ќе почекам уште некое време :)
Tоа си е твоја одлука али девојкава те здраво заебава ја би ти препоручил да и раскинеш и да си најдеш друга која повеќе ќе се интересира за тебе, на оваа се и е поважно освен тебе..

Kajgana Shop

На врв Bottom