Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 август 2016
Мислења
69
Поени од реакции
34
да батица ама после носејне дополнителен има и шо чекаат по година и пол башка шо чекале две или три години

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Treba da vrabotat uste luge stom ima tolku rabota da odi pobrzo
а дека администрација во мк има многу вработено се брка работата?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Haha use 100 luge da ima pak ke si e isto

Член од
13 септември 2015
Мислења
27
Поени од реакции
14
Jel zna neko da li je pregledan avgust 2015, ja sam 4900 broj. Skoro tri meseca na finalnom. Ne znam kada da ocekujem narednu promenu. Znam da su je javljali prosli put od jul mesec, da su dobili, jos pre mesec dana. 16 avgusta

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
svrno nenzm so da kazam od intervju na septmvri 10 2013 i do dens nisto uste ne se znae sega an finalen i citam na forumov deka toa posle 7 meseci , dli nekogas ke stigneme na red ne ee ferr, duri i od 2015 pred nas se zavrseni

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Го земав указот и пријавив адреса во општина,рекоа за 10 дена да дојдам по матичен.
После со матичниот се оди на сликање и се плаќа за колку време сакаш пасошот да ти биде готов?

Член од
14 октомври 2015
Мислења
43
Поени од реакции
24
Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Zdravo na site,

Ve molam dali nekoj znae otprilika na kolku vreme se nosi diplomatska posta od Abasadata vo Skopje kon Bugarija?
Ova prashanje me interesira, bidejki vo avgust podnesov dopolnitelni dokumenti preku Ambasada, a istite vo sistemot ushte ne se sprovedeni. (ne vikam deka trebale ili se kasni, samo voobicaeno na kolku vreme se nosi diplomatska poshta?)

Fala Vi odnapred!
na 2 meseci odi ama nemora da znaci koga si gi odnesol dokumentite mozi po 5 dena da zaminale 4-5 septemvri zamina posta
jas pustav umrenica i mi rekoa do 3 ti donesija oti na 4 - 5 ti postata ke odi

Член од
9 септември 2016
Мислења
11
Поени од реакции
2
Ima li be decki nekakov red so potpisuvanjeto na ukazite???? Jas sum 93**/2013 i cekam potpis od 16.08 a situacijata e ista nepromeneta....gledam tuka nekoi so petcifreni broevi veke imaat potpisan proishod[DOUBLEPOST=1474038151][/DOUBLEPOST]
Конечно од 8***/2013 добив денес указ ајде со среќа на другите .И ако оди некој сеа бугарија да средва документи можиме добра група да се собериме :)))
[DOUBLEPOST=1474038187][/DOUBLEPOST]Ima li be decki nekakov red so potpisuvanjeto na ukazite???? Jas sum 93**/2013 i cekam potpis od 16.08 a situacijata e ista nepromeneta....gledam tuka nekoi so petcifreni broevi veke imaat potpisan proishod

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Ima li be decki nekakov red so potpisuvanjeto na ukazite???? Jas sum 93**/2013 i cekam potpis od 16.08 a situacijata e ista nepromeneta....gledam tuka nekoi so petcifreni broevi veke imaat potpisan proishod[DOUBLEPOST=1474038151][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1474038187][/DOUBLEPOST]Ima li be decki nekakov red so potpisuvanjeto na ukazite???? Jas sum 93**/2013 i cekam potpis od 16.08 a situacijata e ista nepromeneta....gledam tuka nekoi so petcifreni broevi veke imaat potpisan proishod
kolku vreme bese na finalana

Член од
9 септември 2016
Мислења
11
Поени од реакции
2
kolku vreme bese na finalana
pojma nemam......samo znam deka na 16.08 godinava mi pisuvase vaka "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија"

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
pojma nemam......samo znam deka na 16.08 godinava mi pisuvase vaka "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија"
И мене исто ми пишуваше и излезе на крај биди трпелив за некоја недела ке ти излези.поз
Пс . бројчето ти е со 9 што значи мора да има некој редослед

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom