Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
lee ako e tolku nie na doplnitelna od januari 2015 do sega i sega na finalen 5 godnike ke ne fati ako cekame uste 7-8 meseci[DOUBLEPOST=1473955425][/DOUBLEPOST]
lee ako e tolku nie na doplnitelna od januari 2015 do sega i sega na finalen 5 godnike ke ne fati ako cekame uste 7-8 meseci[DOUBLEPOST=1473955602][/DOUBLEPOST]me interesira da se prijavi nekoj sto go odbile posle finalna i so koj dokumenti fala

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Како се проверува на новава страна статус за некој од старите пример, 5***/2012 ?

Како да најдам ПИН ?

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
здраво нова сум на форумов, на 30 октомври 2015 бев на финално интервју. Според ваши искуства кога би требало да ме викнат, како ? И дали воопшто имам шанси, немам бугарско потекло никакво а посредникот не е сигурен

позз :*

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Добро бе луѓе, како се снаоѓате со проклетиот договор за наем шо го бараат? Оние со виза D ве прашувам. Како е можно да очекуваат да сум склучил договор за наем на 1 година, кога уште немам право да престојувам во Бугарија толку долго време?

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Конечно од 8***/2013 добив денес указ ајде со среќа на другите .И ако оди некој сеа бугарија да средва документи можиме добра група да се собериме :)))

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Конечно од 8***/2013 добив денес указ ајде со среќа на другите .И ако оди некој сеа бугарија да средва документи можиме добра група да се собериме :)))
so sreka ti kolku vreme bese na finalen[DOUBLEPOST=1473961479][/DOUBLEPOST]
so sreka ti kolku vreme bese na finalen

Последно уредено:
Член од
17 декември 2012
Мислења
273
Поени од реакции
185
Prasanje za @Han Asparuh ili bilo koj drug clen koj znae?

Koga se odi vo policiskata stanica vo Slatina na ul. Shipcenski prohod 67 koe e najdobroto vreme, utro pladne...
Dali ima golemi guzvi bidejki procitav deka ima i spisoci na koi se zapisuvas a utroto po nego se vleguva vo kabinite.
Nekoe iskustvo dokolku imate bi bilo celishodno za mnogu clenovi.

Vi blagodaram od napred.
Колку порано сабаjле толку подобре. Нема списоци, но има две опашки на луѓе во ред - на една чекаш за аплицирање, на друга за земање документи. Демек не се реди на слепо, прашаj коj за што чека.

Обично летно време нема гужва. Август имав работа там и чекав само 20 минути, ама имав касмет - на тоа пусто место сум чекал и 4 саата. Генерално "Шипченски проход" 67 ми е една од наjомразните администрации, организациjа - нула, простор - нема и ако случиш на маса луѓе е курец.

Член од
19 март 2015
Мислења
107
Поени од реакции
52
Na
Ako si preku konzulat,vnesuvas na najdolnoto pole. Brojceto sto ti go dadoa i godinata. Primer jas vnesuvam 49**/2015
na[DOUBLEPOST=1473964656][/DOUBLEPOST]Na
Ako si preku konzulat,vnesuvas na najdolnoto pole. Brojceto sto ti go dadoa i godinata. Primer jas vnesuvam 49**/2015
na
[DOUBLEPOST=1473964832][/DOUBLEPOST]Mozi e rano pisi samo obrazuvana prepiska I dava nekoj broj. Dali toj broj se pisi negde?

Член од
31 август 2016
Мислења
18
Поени од реакции
16
Образувана преписка N:10.../2013/15.07.2013 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 89 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично.

mi trebaat dvajca od PP za so kola. inbox

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Добро бре ја ред не гледам никаков ,некој чела 7
Образувана преписка N:10.../2013/15.07.2013 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 89 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично.

vo kolku saat ti se smeni statusot i dali cekas i ti potpis od 16.08?[DOUBLEPOST=1473967782][/DOUBLEPOST]Добро бре ја ред не гледам никаков ,некој чела 7

vo kolku saat ti se smeni statusot i dali cekas i ti potpis od 16.08?

D

dimitars

Гостин
Колку порано сабаjле толку подобре. Нема списоци, но има две опашки на луѓе во ред - на една чекаш за аплицирање, на друга за земање документи. Демек не се реди на слепо, прашаj коj за што чека.

Обично летно време нема гужва. Август имав работа там и чекав само 20 минути, ама имав касмет - на тоа пусто место сум чекал и 4 саата. Генерално "Шипченски проход" 67 ми е една од наjомразните администрации, организациjа - нула, простор - нема и ако случиш на маса луѓе е курец.
Благодарја Ти братле!
Поздравленија

Член од
31 август 2016
Мислења
18
Поени од реакции
16
Добро бре ја ред не гледам никаков ,некој чела 7

vo kolku saat ti se smeni statusot i dali cekas i ti potpis od 16.08?[DOUBLEPOST=1473967782][/DOUBLEPOST]Добро бре ја ред не гледам никаков ,некој чела 7

vo kolku saat ti se smeni statusot i dali cekas i ti potpis od 16.08?
Deneska, Kaj 5 proveriv

Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Se uspori nesto rabotava so 2015. Zastanaa na 27.11.2015 veke dve nedeli se na taa data. Se nadevam deka mesecov me vlezam vo finalna. Inace za da ne me prasuvaat sum 8xxx oktomvri ambasada intervju 2015 ;)

Член од
16 август 2016
Мислења
23
Поени од реакции
32
Na
na[DOUBLEPOST=1473964656][/DOUBLEPOST]Na
na
[DOUBLEPOST=1473964832][/DOUBLEPOST]Mozi e rano pisi samo obrazuvana prepiska I dava nekoj broj. Dali toj broj se pisi negde?
Ne. Toa e toa.Rano e. Ke si cekas :) Posle obrazuvana prepiska odi na finalen ili dopolnitelna mi se cini.. Vo sekoj slucaj dobro go vnesuvas brojot :) Pozdrav

Член од
30 ноември 2014
Мислења
50
Поени од реакции
75
Добро бе луѓе, како се снаоѓате со проклетиот договор за наем шо го бараат? Оние со виза D ве прашувам. Како е можно да очекуваат да сум склучил договор за наем на 1 година, кога уште немам право да престојувам во Бугарија толку долго време?
Taka e vo site evropski zemji. Dogovorot e eden vid garancija.... Sekako mozes da najdes nekoj Blgari koi sreshto pari kje potpisat dogovor za iznajmuvanje. Ama kako stoi situacijata tamu tesko da najdes takvi lugje. Gi ima se pomalku koi kje se soglasat na toa za pari.

Ne znam za bugarija, no vo drugite zemji od EU baraat i bankarska garancija deposit od min 5000 evra da pokazes.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom