eve kaj nas e finalen 57../2013 , ama sega ne mi e jasno dali posle ova bi znacelo pozitvno li po se izgleda pak ke se cekaa[DOUBLEPOST=1473885307][/DOUBLEPOST]Se molat veteranite od 2013 god,da objavat nekoja vest dokolku ja ima,inaku jas sum so prv bratuced na dopolnitelna veke 13 meseci.16###/2013
eve kaj nas e finalen 57../2013 , ama sega ne mi e jasno dali posle ova bi znacelo pozitvno li po se izgleda pak ke se cekaaSe molat veteranite od 2013 god,da objavat nekoja vest dokolku ja ima,inaku jas sum so prv bratuced na dopolnitelna veke 13 meseci.16###/2013
прашај го МЛАДЕНОВ или пишиму на фејзбук,ко баеги договориле некое решение и за ПРЕКРАТЕНИТЕ,,..[DOUBLEPOST=1473901436][/DOUBLEPOST]Dali ima nekoja novost za prekratenite? Ako nekoj znae nesto neka napisi tuka ili vo inbox
прашај го МЛАДЕНОВ или пишиму на фејзбук,ко баеги договориле некое решение и за ПРЕКРАТЕНИТЕ,,..Dali ima nekoja novost za prekratenite? Ako nekoj znae nesto neka napisi tuka ili vo inbox
Што мислите утре ќе има ли потпишување укази?(за оние што чекаат потпис)Некој друг повеќе инфо да не има?
Pri kraj si treba veke da ti Se smeni u finalen preglet Jas bev 1I4 meseci so srekaSe molat veteranite od 2013 god,da objavat nekoja vest dokolku ja ima,inaku jas sum so prv bratuced na dopolnitelna veke 13 meseci.16###/2013
site gi prakkat na ova so finalen ili ila i nekoj sto gi odbivaat posle dopolnitelna[DOUBLEPOST=1473933652][/DOUBLEPOST]Pri kraj si treba veke da ti Se smeni u finalen preglet Jas bev 1I4 meseci so sreka
site gi prakkat na ova so finalen ili ila i nekoj sto gi odbivaat posle dopolnitelnaPri kraj si treba veke da ti Se smeni u finalen preglet Jas bev 1I4 meseci so sreka
Здраво,
Имам две прашања:
Ме интересира времетраење на постапката за следнава порака:
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. На овој статус чекам од мај месец. Инаку родена сум во Бугарија меѓутоа практично немам живеено таму (само првите неколку години), врз тој основ поденсов барање.
Второто, поважно, колку време би траела процедурата кога ќерка ми би аплицирала за пасош врз основ на моето државјанство, ако биде одобрено.
Однапред благодарам.
i jas sum 2013/125-- uste na dop za utvrduvanje na poteklo so dok od v. Trnovo i nema nisto novoEden veteran od 2013 ovdeka. .So broj sum 12 xxx i bev na dopolnitelna 20 meseci znaci od januari 2015 do kraj na avgust 2016.Negdeka okolu prvi vtori septemvri me stavija na finalna.Skoro se bev otkazal.Od dopolnitelni dokumenti imam odneseno:vtor bratuced i potvrdata od Strumica.Verojatno kje cekam ushte nekoj 2-3 meseci maks pa kje znam dali kje projdam ili ne.Gledam ima nekoj pridvizuvanja i olesnuvanja ama dodeka ne vidam deka sum proshol ne veruvam vo nishto.Sega za sega ocekuvam i da projdam i da me odbijat.50-50 sum.Znam lugje sto bile na finalna pa pak gi odbile a odnele dopolnitelni dokumenti.Ama pa toa bese pred da se slucat olesnuvanjava.Se nadevam deka sto povekje od nas kje zemat pasosh!poz
Koga ti se smeni drugar deneska? Aj so sreka !Образувана преписка N:10xxx/2013/18.07.2013 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 89 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација. Eve vi za tie sto im se smeni statusot na 16 ti prethodniot mesec. Vi posakuvam na site da vi go pisuva ova!
aj i jas da proveram i jas sum od 16.08 ce vi kazam dali imam promena[DOUBLEPOST=1473936609][/DOUBLEPOST]Da denes mi se smeni! Blagodaram!
aj i jas da proveram i jas sum od 16.08 ce vi kazam dali imam promena[DOUBLEPOST=1473936995][/DOUBLEPOST]e eve sega vo voj moment jas nemam promena????mozebi vo tekot na denot ce se smeni na Cufte bravo za ubavata vest.Da denes mi se smeni! Blagodaram!