ЗЕМЈОТРЕС!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Во Јужна Кореја удрил јак пред едно пола саат со скоро 5 степени јачина.
Си шетаат плочите и се местат,вчера низ Перу,Нов Зеланд,Танзанија имало

Член од
31 мај 2015
Мислења
67
Поени од реакции
46
Во Јужна Кореја удрил јак пред едно пола саат со скоро 5 степени јачина.
Си шетаат плочите и се местат,вчера низ Перу,Нов Зеланд,Танзанија имало
Си тестира Ким Јунг нуклеарки.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
10 црнци секое утро да те будат и работат кретену еден.

Sent from my Ultra using Tapatalk
ќе вика после на улица полугол излезен “БЕГАЈТЕ ЛУЃЕЕЕ ДРМА МАНДИНГО“ :pos:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Што се дешава во Турција,28932938 земјотреси во рок од 2 саати, од по 3 степени.
Ништо ново за тој регион.

Земјотреси од 6 степени има секој ден барем по еден. Само сеа сите ги читаат и се чудат :D

G

Goldie

Гостин
Ги гледам снимките од сити мол вчера од земјотресот.

Луѓено со цел памет навалиле по ескалаторите бегаат.:confused:
Тоа е монтажна конструкција што се држи на пет штрафа ебате шутраците. Тие за време на земјотрес се death traps.

Затоа има знаци за евакуација што упатуваат за низ скалите во средина ама кој ги гледа.
И обичните скали на станбените објекти се ризични при јак земјотрес, затоа и не треба во таков случај да се бега одма по скали оти тие први се рушат. Почекај нека помине земјотресот кој трае неколку секунди (затоа и бегањето одма по скали е безвеза) па ако се е во ред, тогаш одиш надвор поради опасноста од нов земјотрес.

• Ми се допаѓа
Reactions: aye
Z

zlaki

Гостин
http://centarnews.net/HQ/mk/index.php/news/mk/item/38906-predupreduvanje-skopje-se-gradi-vo-crniot-seizmichki-pojas
вреди да се прочита.После она вчера разни експерти кажуваа колку се сеизмички цврсти зградите па дури и тоа дека се даваше и некоја гаранција,ајде можеби е и така ама изгледа не обратиле внимание на какво тло се градат.Кој да знае во овој луд свет кој само парите им се во умот дали увиделе каде градат.Како и обично никој нема да превземе одговорност.Македонија е ова да се знае,паметни и мудри луѓе посебно овие од власта.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Чудно ми е како може човекот/човештвото да има напраено спејсшатли за на Марс,google earth заебанции, а нема некоја технологија на предвидување на земјотреси рецимо.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Чудно ми е како може човекот/човештвото да има напраено спејсшатли за на Марс,google earth заебанции, а нема некоја технологија на предвидување на земјотреси рецимо.
Па нема како, тектонските плочи непрекинато пловат под површината на земјата и acсidentally доаѓа до судир помеѓу две плочи и онда се создаваат силни вибрации кои предизвикуваат потреси на површината на земјата.

S

silmarillion

Гостин
Тој црн појас што го зборат, ако пропадне цел значи дека се отворила земјата и се до Призрен на север ќе биде срамнето.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Народот испаничен , уплашен, најголем број и ненаспан, курир објавува стати со видеа како изгледало земјотрес со 9.1 степен по рихтер во Сендај, остров Хоншу.:facepalm:

Стварно незнам што дереџе од држава ќе бевме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па нема како, тектонските плочи непрекинато пловат под површината на земјата и acсidentally доаѓа до судир помеѓу две плочи и онда се создаваат силни вибрации кои предизвикуваат потреси на површината на земјата.
Македонија, лидер во регионот по померувања на тектонски плочи!

Kajgana Shop

На врв Bottom