Не се исплати да заебеш бормашина кога монофазен мотор е ~2000 што ќе троши малку струја.Ако имате подобра бурмашина со регулација (мада може и без регулација) со мала модификација можете да ја адаптирате од рачна во електрична![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не се исплати да заебеш бормашина кога монофазен мотор е ~2000 што ќе троши малку струја.Ако имате подобра бурмашина со регулација (мада може и без регулација) со мала модификација можете да ја адаптирате од рачна во електрична![]()
Не се исплати да заебеш бормашина кога монофазен мотор е ~2000 што ќе троши малку струја.
Не се исплати да заебеш бормашина кога монофазен мотор е ~2000 што ќе троши малку струја.
Во ред е сѐ тоа. Но и сам мислам дека кажа дека немаш којзнае колку семејства па според тоа ваљда и не вадиш којзнае колку мед. На тој принцип колку ќе вадиш? 100 кила? Уште па ако е ладно...Преку 5-6 години можеби и повеќе работам на тој принцип. Ако работиш како што треба нема да ја заебеш. Најмногу зорт има на почеток кога се полни рамките и повлекува повеќе струја. Туак може да изгори затоа јас со рака му задавам вртлив момент и на средина ртекулација полаку на бормашината забрзувам. Bosh ми е бормашината и како што кажав долго така работим.[DOUBLEPOST=1464638794][/DOUBLEPOST]
Преку 5-6 години можеби и повеќе работам на тој принцип. Ако работиш како што треба нема да ја заебеш. Најмногу зорт има на почеток кога се полни рамките и повлекува повеќе струја. Туак може да изгори затоа јас со рака му задавам вртлив момент и на средина ртекулација полаку на бормашината забрзувам. Bosh ми е бормашината и како што кажав долго така работим.
Epa toa e problemot, sto site vie sto cekavte bagremov med ostanavte bez nego radi dozdovite. Drugoto kje bide sega malce podobro bidejki zemjata primi dosta voda pa kje prkne zeleniloВо ред е сѐ тоа. Но и сам мислам дека кажа дека немаш којзнае колку семејства па според тоа ваљда и не вадиш којзнае колку мед. На тој принцип колку ќе вадиш? 100 кила? Уште па ако е ладно...
Нејсе, секој работи како му одговара и според условите нормално. Не е дека не функционира бормашина, но за малку пари може да се купи електромотор што ќе си биде за таа намена и нема да го мислиш.
Иначе од планираните 1 тон годинава, 200 кила ако извадиме ќе бидеме среќни. Се оправи времево ама сеуште абер немаат да наполнат нешто. Колку за споредба, лани со помалку семејства, овој период извадивме околу 300 кила багремов.
Kako poiskusen bi ti pobaral sovet...sakam da pocnam na prolet so 5-10 semejstva, za pocetnici koj sanduci (kosnici) se podobri LR ili DBПреку 5-6 години можеби и повеќе работам на тој принцип. Ако работиш како што треба нема да ја заебеш. Најмногу зорт има на почеток кога се полни рамките и повлекува повеќе струја. Туак може да изгори затоа јас со рака му задавам вртлив момент и на средина ртекулација полаку на бормашината забрзувам. Bosh ми е бормашината и како што кажав долго така работим.[DOUBLEPOST=1464638794][/DOUBLEPOST]
Преку 5-6 години можеби и повеќе работам на тој принцип. Ако работиш како што треба нема да ја заебеш. Најмногу зорт има на почеток кога се полни рамките и повлекува повеќе струја. Туак може да изгори затоа јас со рака му задавам вртлив момент и на средина ртекулација полаку на бормашината забрзувам. Bosh ми е бормашината и како што кажав долго така работим.
Kako pocetnik kje si pocnes so 3 sandaci. Ne brzaj bidejki ne e lesno kako sto izgleda. I pocni si so LR.Kako poiskusen bi ti pobaral sovet...sakam da pocnam na prolet so 5-10 semejstva, za pocetnici koj sanduci (kosnici) se podobri LR ili DB
Kako pocetnik kje si pocnes so 3 sandaci. Ne brzaj bidejki ne e lesno kako sto izgleda. I pocni si so LR.Kako poiskusen bi ti pobaral sovet...sakam da pocnam na prolet so 5-10 semejstva, za pocetnici koj sanduci (kosnici) se podobri LR ili DB
Fala drugar ... da da ne e lesno gledam nekoe vreme na youtube i imam nekoi knigi, bara dosta znenje i iskustvo. Negde pisi LR negde DB i jas mislev LR ama sepak da si prasamKako pocetnik kje si pocnes so 3 sandaci. Ne brzaj bidejki ne e lesno kako sto izgleda. I pocni si so LR.
Секако нема да згрешиш што и да одбереш. ЛР можеби даваат повеќе мед, ама далеку потешки се за работа. Сам мислам дека е невозможно да чуваш ЛР, ако имаш некој што ќе ти помага океј е. ДБ се полесни за транспорт а и за работа генерално.Fala drugar ... da da ne e lesno gledam nekoe vreme na youtube i imam nekoi knigi, bara dosta znenje i iskustvo. Negde pisi LR negde DB i jas mislev LR ama sepak da si prasam![]()
Fala za sovetot drugar......A dali znajs koj se razlikite izmegju LR i DB vo glavni crti (onaka generalno)Секако нема да згрешиш што и да одбереш. ЛР можеби даваат повеќе мед, ама далеку потешки се за работа. Сам мислам дека е невозможно да чуваш ЛР, ако имаш некој што ќе ти помага океј е. ДБ се полесни за транспорт а и за работа генерално.
Fala za sovetot drugar......A dali znajs koj se razlikite izmegju LR i DB vo glavni crti (onaka generalno)
Fala za sovetot drugar......A dali znajs koj se razlikite izmegju LR i DB vo glavni crti (onaka generalno)
Iskreno mene me.naucija na LR a ti obavezno najdi nekoj da ti pomaga i on so koi raboti so tie kje si teras.Fala za sovetot drugar......A dali znajs koj se razlikite izmegju LR i DB vo glavni crti (onaka generalno)