- Член од
- 19 август 2010
- Мислења
- 975
- Поени од реакции
- 1.890
Плус такви како @Spell Caster , @george_jov и мн. други (маалси баби) шо не си се замараат за нивниот живот туку за животот на другите прават некому да му е незгодно што живее тука и да отиде подалеку од таков народ и таму да им подари иднина на своите деца.
Ти го прочита постот мој? Да се замарав со другите ќе бев јас асимилиран во масата.
Јас си бев на театар - сам. Јас си влегов во музеј - сам. Ако не сакаат, не сакаат, нивен живот, мој живот.
Секој си има различни цели во животот и различни патишта кон тие цели, така да секој ужива во различни нешта, па дали некој ќе јаде сладолед или ќе пие кафе наместо нешто друго да прави тоа е сопствен избор и до некаде приватна работа.
Точно, нит сум им пререкол нешто, нит они мене. Они си се шетаа надвор по нивен избор, јас бев внатре по мој.
Е сега, проблемот настанува кога почнува да се збори за историја. Пошто нели ние македонците во се сме најдобри, сме угнетувани, па ради сите други не сме успеале. Кога не ја слушнеш и видиш другата страна, подобро молчи.