Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е тоа тема на разговорот. Темата е дека според уставот, таква институција не смее да постои. А дали е некој виновен или не, тоа јас не го разговарам овде. Ниту пак знам дали и кој е виновен.

Тоа СЈО го потпиша и паторот , сам си ја кладе јамката околу врат , ако не е уставно шо кој кур се потпишуваше на договорот?

Кој го одобри тоа СЈО, зошто воопшто е дозволено негово формирање? Ако е против уставот, зошто никој не го брани уставот и дозволува негово кршење?
Не владее законот и правото во оваа држава?
Тоа го барам. Но, политика се игра со нешто што е правна работа. Уставот треба да го брани уставниот суд, но.. и тоа веќе стана „бурлеска“. И одлуките на тој суд веќе се „сомнителни“.[DOUBLEPOST=1473163840][/DOUBLEPOST]
Тоа СЈО го потпиша и паторот , сам си ја кладе јамката околу врат , ако не е уставно шо кој кур се потпишуваше на договорот?
Што има врска кој го потпишал? СЈО го изгласа Собранието на РМ. Потписите на Заев, Тачи, Груевски и Ахмети немаат никакво правно дејство. Но тоа не е важно. Собранието може да погреши, но затоа и постои Уставниот Суд, да ги преиспитува одлуките.

Што има врска кој го потпишал? СЈО го изгласа Собранието на РМ. Потписите на Заев, Тачи, Груевски и Ахмети немаат никакво правно дејство. Но тоа не е важно. Собранието може да погреши, но затоа и постои Уставниот Суд, да ги преиспитува одлуките.

Бајрам со умот си правиш или? Груевски и правно дејство во иста реченица? :pos:

Да се потсетиме шо кажа гвујо

Друга работа, кои се тие нови фаци во СДС и што тие до сега сработиле во животот и што ќе понудат? Дали се спремни од службеничка плата да живеат? Зошто активистите кои ги водеа протестите под мотото НИЕ НЕ СМЕ ПАРТИЈА земаат активно учество во работата на СДС и дури се најавуваат по изборни листи? Кој ќе ги гласа нив, јас сигурно не пошто излажаа маса на народ што киснеше со нив дека нема да имаат никакви врски со СДС. Зошто во раководство влага човек кој е отворен поддржувач на разни муслимански режими, кој ќе го гласа него? Јас сигурно не.
Погледниги задолжувањата и стандардот во Струмица, и нивото на живот и соживот меѓу народот,и целокупниот изглед на градот. Ко ќе ги погледниш овие статистики одоворими дали има еден град во цела Македонија што има прибложно еднаков рејтинг како Струмица во секој поглед. Единствен град со 0 (задолжување) Е тоа го сработи З.З.
- Вториот дел, протестите ги организираше движењето протестирам што нема никаква допирна точка со Сдсм. Тие џкан муабети дека
НВО ги предводеле протестите
исто се уште една од многуте дезинформации произлезени за манипулација. Секој незадоволен граѓанин имаше право да учествува на тие протести, без разлика што е и како и од каде доаѓа. Еве на пример во еден момент и Стојсче Ангелов беше на сам почеток, држеше говор на бина, зошто за него никој не напиша дека предводник на протестот??? Зошто? или точно знае каде да се мава , на што се пеца народот а?

И зошто толкава фама за Муки? што фактор е Муки и какви влијателни одлуки можи да носи? Па до пред некоја година имавме
албанец за министер за одбрана или тоа се заборава?

Бајрам со умот си правиш или? Груевски и правно дејство во иста реченица? :pos:
Можеш ли да го разбереш она што јас го пишувам, воопшто?[DOUBLEPOST=1473165123][/DOUBLEPOST]Мафо.. мислиш ли дека Стојанче има партија со капацитет да организира? Се знае кој има моќ за тоа.
Туку.. парите што требаше да ги земе Виц’то, дека се? Дали знаеш дали се вложени во развојот на Струм’ца или за развојот на Заеви? И која е функцијата на Виц’то тој да ги прима паар’те. Иден министер за финансии, па да учи детето како со пари.. а?

Можеш ли да го разбереш она што јас го пишувам, воопшто?

Дали ти можеш да разбереш во оваа вукојебина кој ја пали и ја гаси ламбата ? Добро бе човек , да ти се нацрта ли треба ? кој кур собрание ми кажуваш кога е се во рацете на еден човек овде.Ти сериозно мислиш дека тие програмирани идиоти во собрание размислуваат и гласаат по своја воља? Ти сакаш да ми кажеш дека во собрание никој не им кажал како да гласаат и сами гласаа за СЈО ?

Ние постарите (45 г.) сме доктори за наука и со средни школи за денешните со магистерски, а за пообразованите да не зборуваме.
Може твоите не гледале потенцијал кај тебе, ама требало да те упишат на факултет, барем ќе немаше волку комплекси.

Иначе лесно е со средно да си трипаш дека си Блаже Конески или Монтескје, ама не работи така реалниот свет, освен пред коперација коа се карате со другарите среднисти. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1473165874][/DOUBLEPOST]Треба посебна тема за тебе ѓорѓе, ти си феномен. Уставен поборник, економист, просветител, ревносен чувар на македонскиот јазик, правник, а најмногу од се - среднист.:icon_lol:
srednist.png

Последно уредено:
Дали ти можеш да разбереш во оваа вукојебина кој ја пали и ја гаси ламбата ? Добро бе човек , да ти се нацрта ли треба ? кој кур собрание ми кажуваш кога е се во рацете на еден човек овде.Ти сериозно мислиш дека тие програмирани идиоти во собрание размислуваат и гласаат по своја воља? Ти сакаш да ми кажеш дека во собрание никој не им кажал како да гласаат и сами гласаа за СЈО ?
Пак те прашувам: Можеш ли да разбереш што пишувам јас? Што ми е гајле мене дали на пратеникот некој нешто му рекол. Битно е тој што ќе изгласа. Секако дека пратениците од партиите гласаат според партиските инструкции.

По ова што те читам Мафо, промената значи освежување на банкарските сметки на други луѓе кои по заслуга а на по план и идеја како да ми го подобрат животот, ќе се седнат на тие позиции. Фала ама не фала. Политичките партии кај нас се најголемите работодавци, бидејќи без тоа тие нема да постојат. Истото важи и за СДС и за ВМРО. И едните и другите немаат никаков квалитет во себе освен да крадат на најбезобразен и сељачки начин.

Друга работа, кои се тие нови фаци во СДС и што тие до сега сработиле во животот и што ќе понудат? Дали се спремни од службеничка плата да живеат? Зошто активистите кои ги водеа протестите под мотото НИЕ НЕ СМЕ ПАРТИЈА земаат активно учество во работата на СДС и дури се најавуваат по изборни листи? Кој ќе ги гласа нив, јас сигурно не пошто излажаа маса на народ што киснеше со нив дека нема да имаат никакви врски со СДС. Зошто во раководство влага човек кој е отворен поддржувач на разни муслимански режими, кој ќе го гласа него? Јас сигурно не.
Освен гнојот Зекири, кој друг е убутан? Офф сум деновиве ама фино е да се знае кои глумеа "неопределени".

Може твоите не гледале потенцијал кај тебе, ама требало да те упишат на факултет, барем ќе немаше волку комплекси.

Иначе лесно е со средно да си трипаш дека си Блаже Конески или Монтескје, ама не работи така реалниот свет, освен пред коперација коа се карате со другарите среднисти. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1473165874][/DOUBLEPOST]Треба посебна тема за тебе ѓорѓе, ти си феномен. Уставен поборник, економист, просветител, ревносен чувар на македонскиот јазик, правник, а најмногу од се - среднист.:icon_lol:
Прегледај го приврзокот 155756
Јас имам завршено факултет (информатички науки) кога факултетите вредеа нешто. Значи.. јас реков дека среднистите во „мое“ време повеќе вредеа од денешните магистри... кои завршуваат факултет полесно од ние средно. Ај да те видам тебе што имаш завршено, каде, кога и на кој универзитет. Јас на Св. Кирил и Методиј.
(Значи, залудно си изнапишал, имам факултет).
„Волку“ - ха ха ха...

Последно уредено:
Погледниги задолжувањата и стандардот во Струмица, и нивото на живот и соживот меѓу народот,и целокупниот изглед на градот. Ко ќе ги погледниш овие статистики одоворими дали има еден град во цела Македонија што има прибложно еднаков рејтинг како Струмица во секој поглед. Единствен град со 0 (задолжување) Е тоа го сработи З.З.
- Вториот дел, протестите ги организираше движењето протестирам што нема никаква допирна точка со Сдсм. Тие џкан муабети дека
НВО ги предводеле протестите
исто се уште една од многуте дезинформации произлезени за манипулација. Секој незадоволен граѓанин имаше право да учествува на тие протести, без разлика што е и како и од каде доаѓа. Еве на пример во еден момент и Стојсче Ангелов беше на сам почеток, држеше говор на бина, зошто за него никој не напиша дека предводник на протестот??? Зошто? или точно знае каде да се мава , на што се пеца народот а?

И зошто толкава фама за Муки? што фактор е Муки и какви влијателни одлуки можи да носи? Па до пред некоја година имавме
албанец за министер за одбрана или тоа се заборава?

Народот во Струмица со каква дејност се занимава и од каде добива најголем прилив на средства? Како е Заев заслужен за тоа? Дали Заев фаворизира партиски определени луѓе? Видеото со живи луѓе дека ќе јаде ми е дегутантно да го коментирам, ама стои тоа што го кажал. Во поглед на национални интереси, зошто Заев не ги објави сите разговори? Која доверба ја бара кога незнаеме што се има во тие разговори а ако се од јавен интерес како што и сам кажал, не ги објавува? Ако е толку добро во Струмица, зошто Скопјани не се селат во Струмица туку е обратно?

Не невладини организиции, него луѓе индивидуи кои немаа никаква афилијација со партијата одеднаш станаа нивни гласно-говорници. Имајќи ја предвид катастрофалната 25 годишна историја на СДС, алал на тој што уште ќе им верува на зборот на тазе исполитизраните активисти.

А за овој третиот, не е никаква фама. Едноставно отидоа едно 100.000 гласови во неповрат :) Мене Грујо да ми е политички опонент а јас во раководство да ставам човек кој јавно дава поддршка на Ердоган е контрадикторно само по себе. Ти незнам како го сфаќаш тоа, сепак е твоја работа. Ама верувај дека многу луѓе што имале барем 0.0000001% можност да заокружат СДС на избори, ова ќе ги премисли ради свои лични принципи каде што сега треба да го дадат гласот за партија која го прима на широка човекот кој го возвишува оној за кој си зборел до вчера дека е зло.

Двојните аршини и премижувања на срањата ги едначи едните со другите. Тоа дека било мантра вмровска пропаганда што ти ја знам може да се продава кај неписмен народ. За среќа, а и нечија жал, има и друг народ кој гледа како да му ја спрашти од овде и е свесен дека некакви си промени и нови луѓе не постојат во оваа вукојебина.

Пак те прашувам: Можеш ли да разбереш што пишувам јас? Што ми е гајле мене дали на пратеникот некој нешто му рекол. Битно е тој што ќе изгласа. Секако дека пратениците од партиите гласаат според партиските инструкции.

Цел форум неможиме да те разбериме тебе , не мислиш дека е проблемот кај тебе ?

Како бе некој не измисли некоја направа со која ке може мислите на овие скапандерскиве соросоиди лешинарски со нивните дупли никови да им ги трансферира директ у Вардар наместо тука на форум.

Цел форум неможиме да те разбериме тебе , не мислиш дека е проблемот кај тебе ?
Па како да те земе за сериозно ако кажеш дека лидерите се согласиле и затоа СЈО е уставно. Види, така зборуваат оние кои „навиваат“ за СЈО, односно, противниците на власта. Јас воопшто не дискутирам од партиска точка, строго го цитирам уставот и она што е напишано. Таму пишува дека „не може да има 2 јавни обвинителства“, што значи дека второ-формираното не е дозволиво, односно, со тоа се крши уставот. Просто е. Вие ми давате некои детски толкувања, кои немаат врска со Уставот, туку онака „како мали Ѓокица замишља свет“. Демек, ЈО не работело како што треба, па затоа било уставно да се формира ново. Ова е трагично-смешно непознавање.. и тоа од „факултетлии“. Ако ЈО не работи како треба:
1. Треба да се утврди од релевантна и задолжена институција
2. Ако се утврди тоа, треба да се делува за отстранување на причините за тоа, а не да се крши уставот со формирање на ново.

Ако сите не ме разбирате, навистина имате проблем со себе. Забележувам дека се повеќе и повеќе капацитетот на младите е помал.

Па како да те земе за сериозно ако кажеш дека лидерите се согласиле и затоа СЈО е уставно. Види, така зборуваат оние кои „навиваат“ за СЈО, односно, противниците на власта. Јас воопшто не дискутирам од партиска точка, строго го цитирам уставот и она што е напишано. Таму пишува дека „не може да има 2 јавни обвинителства“, што значи дека второ-формираното не е дозволиво, односно, со тоа се крши уставот. Просто е. Вие ми давате некои детски толкувања, кои немаат врска со Уставот, туку онака „како мали Ѓокица замишља свет“. Демек, ЈО не работело како што треба, па затоа било уставно да се формира ново. Ова е трагично-смешно непознавање.. и тоа од „факултетлии“. Ако ЈО не работи како треба:
1. Треба да се утврди од релевантна и задолжена институција
2. Ако се утврди тоа, треба да се делува за отстранување на причините за тоа, а не да се крши уставот со формирање на ново.

Ако сите не ме разбирате, навистина имате проблем со себе. Забележувам дека се повеќе и повеќе капацитетот на младите е помал.

Не сум правник, да се сложам дека со Уставот СЈО е неуставно. Дали треба да се стрпа цело собрание во затвор? Што предвидува законот за протиуставно делување? Дали тој што го предложил треба да сноси политичка и морална одговорност?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom