Воени авиони

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
cim buk soboruva stelt avioni i ne znam srbite kolku mu rusija a bea oskudni so PVO. s400 ke i kutka kako jas so mavam glineni gulabi na 30 m

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
А што да правеме што Саудиската армија е вооружена со сите најмодерни американски оружја, па не ја бива за никој кур во Јемен?

Се ни е појасно дека не е битно толку оружјето, туку кој го управува тоа оружје.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
cim buk soboruva stelt avioni i ne znam srbite kolku mu rusija a bea oskudni so PVO. s400 ke i kutka kako jas so mavam glineni gulabi na 30 m
соборија еден Ф117
и еден Ф16 мислам
и изгубија Косово за век и веков

и тука процент на успех на руската ПВО беше околу 2%

башка сите генерали и политичари им ојдоа во Хаг.
И сега се отворени за НАТО , не знам дали знаеш али со новиот закон НАТО има право да оди каде сака низ србија да носи какво сака оружје и е ослободен од плаќања на даноци и царински контроли.

и веќе преговараат да влезат во ЕУ.....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
pa normalno deka ke i maknat posto erdogan im a cukna klocata vo gazot
хаха сега е добро оти ги макнале али преѓе беше добро оти не ги макнале... типично руско размислување, не знаеш кај кинисваш
Инаку веста е од 2015 година и пред пучеви
така да џабе си се резилел со непознавање

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
соборија еден Ф117
и еден Ф16 мислам
и изгубија Косово за век и веков

и тука процент на успех на руската ПВО беше околу 2%

башка сите генерали и политичари им ојдоа во Хаг.
И сега се отворени за НАТО , не знам дали знаеш али со новиот закон НАТО има право да оди каде сака низ србија да носи какво сака оружје и е ослободен од плаќања на даноци и царински контроли.

и веќе преговараат да влезат во ЕУ.....
ej BUk od 45 godina akna stelt na 10 000 m visina zamisli so ke im prai sea s 500 glineni gulapcinaj

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
па денес ја нема веќе земјата СССР, се распадна и пропадна во децениски хаос предизвикан од сиромаштија и колапс на економскиот правниот и стопанскиот систем, Русија (као еден дел од тој СССР, овие дена се обидува да се издигни од пепелта и тврди дека има крстосувачки проектили и дека ќе развие во иднина невидлив авион (техники кои Америка ги имаше пред 40-50 години), и станува систем базиран на капитализам и слободно претпримаштво - амерички систем, Кина од строго комунистичка, го прифати америчкиот начин на живот, со приватни компании вложувања, берзи, трговии, милонери и милјардери... Америка и денес воспоставува демократија и слобода ширум светот, доларот е светска валута и се спремаат да го колонизираат марс....
..капитализмот не е амерички систем , туку еврејски, а социјализмот е највисок познат до сега развој на капитализмот..:) Инаку у кое гравче или пилешки џигери.., виде дека распадот на СССР не е вештиот марифетлук на Русија да се ослободи од баластот за да отиде у повисока орбита???
Чак е зачудувачки колку брзо ја прави таа модификација.
А Кина , Кина како гледам на пат е да ја ослободи Русија од непријатната задача да ја уразуми Америка со неколку кинг-фу удари...и додека американците се дебелеат, јадат нездрава ГМО храна, па се очигледно болни, неуспешно лечејќи го тоа со фалшиви лекови , станувајчи се помасовно useless people :) :) Јес да со тоа го заразија целиот свет , ама барем е утешитељно дека нив први ќе ги сотре....:sneaky:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ej BUk od 45 godina akna stelt na 10 000 m visina zamisli so ke im prai sea s 500 glineni gulapcinaj
Еми и С500 може да скине некој стелт после 45 години....
а замисли америка само со авиони порази земја со руска ПВО
значи да употребат и пешадија и москва ќе ја завземат

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
..капитализмот не е амерички систем , туку еврејски, а социјализмот е највисок познат до сега развој на капитализмот..:) Инаку у кое гравче или пилешки џигери.., виде дека распадот на СССР не е вештиот марифетлук на Русија да се ослободи од баластот за да отиде у повисока орбита???
Чак е зачудувачки колку брзо ја прави таа модификација.
А Кина , Кина како гледам на пат е да ја ослободи Русија од непријатната задача да ја уразуми Америка со неколку кинг-фу удари...и додека американците се дебелеат, јадат нездрава ГМО храна, па се очигледно болни, неуспешно лечејќи го тоа со фалшиви лекови , станувајчи се помасовно useless people :) :) Јес да со тоа го заразија целиот свет , ама барем е утешитељно дека нив први ќе ги сотре....:sneaky:
Од толку болни, америте го владеат цел свет, колонизираат други планети и имаат 80 години просечен животен век.
Гмо не е штетен, остај ти хипиците и овие бавчанџии шо те лажат обидувајќи се да ти продадат кило закржлаен морков за многу пари

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
koj go vladet svetot be ti svarno mislis deka amerika ko drzava vladee vladeat poedinci korporacii itn itn SAD sto poveke sila pokazuvaat tolku poveke otpor im se javuva i napravia haos vo svetov 50 godini svetov tehnoloski go unazadija 50 godini od kako stanaa super sila svetov odi nazad se probija site moralni i eticki normi pomegju lugeto ,na Led ova ke mu zvuci smesno znam ,ama olkav napredok covecanstvoto imase samo vo vremeto na inkvizicijata ,samo ke kazam deka amerikancite imaat unisteno eden miljon proekti koi bi odele vo korist na lugeto no im smetaat na korporaciite od voveduvanje na GMO do besplatna struja na Tesla za razlika od ova tmurno vreme vo edna prethodna imperija (Britnskata ) svetot odese napred so 250 km na sat .(ke prodolzam so razgovor vo naredna prilika )[DOUBLEPOST=1472916263][/DOUBLEPOST]
Еми и С500 може да скине некој стелт после 45 години....
а замисли америка само со авиони порази земја со руска ПВО
значи да употребат и пешадија и москва ќе ја завземат
buk od 45 Led na taka tvojte omileni STELTH

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
buk od 45 Led na taka tvojte omileni STELTH
стелт авиони извршија стотици мисији над србија, еден авион изгубија. значи околу 0,5% успешност
Србија имаше 2 покраини, америка им ја отцепи едната, значи 50% ефикасност.
Уше 2 мисии на Америка и ќе изгубат уше 2 стелта а србија ќе ја нема

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
a sirota srbija imase max 10 funkcionalni BUK sistemi i eden kup agregati so mikrobranova
па шо скокааа против америка?
да ги прифатеа условите од Рамбује, сега косово ќе си беше нивно али тие си рекоа “А бе имаме руски ракети и Мигој, и Русија ќе ни прати помош шо ги матиме Америка и НАТО
И русите пак ги заебаа, опремата им беше ѓубре, а од помош добија еден шлепер ќебиња и еден сандак водка

зато сега србија е најприателска со Германија, води преговори за прием во ЕУ а на НАТО им дозволи со закон да одат кај сакаат низ србија без даноци без царини без контроли.

Kajgana Shop

На врв Bottom