А1 Македонија

Оне.вип бара работници за контакт центарот
http://ekonomski.mk/2016/08/23/оне-вип-бара-работници-за-контакт-цент/

Иначе не е тешко во кол-центарот, само ќе треба претпоставувам да се вика: „ај рестартирај го рутерот/модемот/ресирверот/телефонот“ :D
така е, по протокол одат :)

Проклет монопол, очигледно имаат скапа и очајна понуда.
Најевтина опција ми е месечен пакет од 1GB за 200 денари.
Мислите дека ќе е доволно за 3-4 саати skype разговор (без камера) во месецот ??
Пишува дека по искористувањето на вклучениот интернет може да се користи интернет бесплатно, но со намалена брзина. Веројатно нема да е преспор за скајп разговор :toe:

Проклет монопол, очигледно имаат скапа и очајна понуда.
Најевтина опција ми е месечен пакет од 1GB за 200 денари.
Мислите дека ќе е доволно за 3-4 саати skype разговор (без камера) во месецот ??
Пишува дека по искористувањето на вклучениот интернет може да се користи интернет бесплатно, но со намалена брзина. Веројатно нема да е преспор за скајп разговор :toe:

Ако збориш 4 саати на Скајп само со аудио нема да имаш проблем. Зборам на месечно ниво. Јас со 1Гб сум зборел 14 саати на Whatsapp и плус ми останало

Ми истекува договорот за 2 месеци со VIP(претходно ONE) и се мислам дали да го продолжам со VIP или да земам од T-Mobile. Понудата што ја имам е, неограничени повици, пораки и 3GB интернет.

Исто така, планирам да земам и нов телефон (Samsung Galaxy A5 2016), веќе долго време имам LG-D280n (почна многу да ми кочи). Проблемот со земањето нов телефон + понуда е дека VIP не даваат на рати да го исплаќам телефонот, а T-Mobile дозволуваат на рати и заради тоа T-Mobile ми изгледаат попривлечно. Кое е вашето мислење?

Ми истекува договорот за 2 месеци со VIP(претходно ONE) и се мислам дали да го продолжам со VIP или да земам од T-Mobile. Понудата што ја имам е, неограничени повици, пораки и 3GB интернет.

Исто така, планирам да земам и нов телефон (Samsung Galaxy A5 2016), веќе долго време имам LG-D280n (почна многу да ми кочи). Проблемот со земањето нов телефон + понуда е дека VIP не даваат на рати да го исплаќам телефонот, а T-Mobile дозволуваат на рати и заради тоа T-Mobile ми изгледаат попривлечно. Кое е вашето мислење?
Vo pocetokot na septembri ke ima ubava rodendenska ponuda od Vip, a ako prodolzish dogovor so Vip ke ima beneficii za lojalnost mozat da ti kratat 20-30% od smetkite sekoj mesec ili da zemas telefon so namalena cena.
Mozes da prodolzis dogovor so istiot operator kade si 3 meseci pred istekot na segasniot dogovor. A za da se prefrlish na telekom treba da cekas do krajot na dogovorot + nemas nekakva beneficija kako nov korisnik

Сигурен си дека T-Mobile ке ти дозволи плаќање на рати?
Јас колку што знам за да можеш да плаќаш на рати во T-Mobile треба да си најмалку 6 месеци нивни корисник (на било која нивна услуга) и редовно да ги имаш плаќано сметките.

Извинете, заборавив да спомнам дека ова го земам преку фирма. Понудата/услугата што ја напишав погоре за Т-Mobile ко што ми рекоа ќе ми е 500 денари, а за VIP 600. И од VIP не може телефон на рати, а од T-Mobile може. Исти се понудите, само што за T-Mobile ми е 100 денари поевтина и они ми дозволуваат на рати да купам телефон. И јас немам проблем да продолжам со VIP, само што не ми се даваат 18500 денари кеш за Samsung A5.

Овие од вип не се точни бе!o_O
За телефон од 12 500 ден, ти праат договор 24 месеци по 750 ден и плус однапред 5000 да дадеш.Телефон од 200е го плаќам 23.000.И тоа ексклузивна им била понудата.:pos:Мрш бе ненормални.:cautious:

Имаме вип,ноќеска во 01.21 часот,во исти момент од ист број имаме пропуштен повик,со мажот ми.:( на двата телефони:)

Дали мене ми се чини или интернет пакетот од 1GB е намален од 199 денари на 149 денари?
Добро е, и ова е некој напредок. Ајде белким ќе се врати на старо, кога за 149 денари имавме 2GB (пакет во One).

znae li nekoj zashto nemam 3g internet na cubot s168,setinzite se manuelno namesteni nemale podrshka ovie ovip avtomatski,dzabe i toa samo gprs ima ili edge,telefonot podrzava 3g

znae li nekoj zashto nemam 3g internet na cubot s168,setinzite se manuelno namesteni nemale podrshka ovie ovip avtomatski,dzabe i toa samo gprs ima ili edge,telefonot podrzava 3g
Да си го смениш телефонот! Вип 3g работи на 900 Mhz (не сум сигурен за 1800), а телефонот твој на 850 и 2100. Затоа не можеш.

Последно уредено од модератор:

Искрено јас би земал T-Mobile. Vip го достигнаа дното годинава откако се споија со Оне. Неверојатно лоша им е мрежата, залудно е се да имаш ако немаш сигнал на мобилниот. Прв пат после 10 години(Оне) сум немал мрежа летово, бев на планина, немав ни една цртичка, не ми се конектираше воопшто мобилниот на нивна мрежа. И gps-от не ми работеше поради нивната мрежа бидејќи мојот телефон има A-GPS, кој сигналот го добива со помош на мрежниот сигнал од телефонот.
За жал, не знаејќи каква ќе им биде мрежата, во јануари направив нов договор...

Sent from my GT-I9301I

На Џабест припејд имате ефтин месечен интернет 2GB за 149 ден

Друже прашање како беше пораката на 181 за 2GB од 149 ден. "MOBILE NET....?, оној за месечен пакет" да не утнам работа стариот мобилен го продадов но заборавив да префрлам податоци на новиот. Дали се уште функционира и како беше пораката.

EDIT:

Проверено работи 181 "MOBILE NET XS" 2GB сеуште сум на старата картица на ONE

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom