Google AdSense (официјална тема)

Член од
14 октомври 2015
Мислења
43
Поени од реакции
24
Здраво, ќе може ли некој да ми помогне со насоки или сугестија како да ставам Adsense на мојот сајт кој е на македонски јазик. Во последно време приметувам дека повеќе македонски сајтови имаат реклами од AdSense, a знам дека они не подржуваат македонски. Сепак решив да си ја испробам среќата , но ме одбија баш поради таа причина. Ако има некој да ми помогне ќе бидам многу благодарен. Прочитав негде погоре во темава дека има опција да се направи блог на англиски, па потоа кодовите да се стават на било кој друг сајт... Поздрав
И мене ме интересира истото...дали може некој кој повеќе се разбира во Adsense да објасни како се аплицира за македонски сајт - што треба да се одбере во делот Content language: како најблиски јазици ги дава српски и бугарски, македонски не може да се избере.

Последно уредено:
Член од
13 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
33
Имам веб сајт, среден е има 10-15 објави поврзан е со адсенсот и капнуе по некое евро ...но стварно незнам кај да го промовирам за да ми кликнуваат на рекламите, каде е најдобро на фб групи да се претплатам на некој форум ?? Ќе може ли инбокс @Brutus @Con Artist ?

Член од
16 мај 2016
Мислења
23
Поени од реакции
0
Имам веб сајт, среден е има 10-15 објави поврзан е со адсенсот и капнуе по некое евро ...но стварно незнам кај да го промовирам за да ми кликнуваат на рекламите, каде е најдобро на фб групи да се претплатам на некој форум ?? Ќе може ли инбокс @Brutus @Con Artist ?
Како ти дозволија гугл адсенсе на мк сајт ако може да ми објасниш ? Позз[DOUBLEPOST=1463397210][/DOUBLEPOST]
И мене ме интересира истото...дали може некој кој повеќе се разбира во Adsense да објасни како се аплицира за македонски сајт - што треба да се одбере во делот Content language: како најблиски јазици ги дава српски и бугарски, македонски не може да се избере.
мислам дека прво треба да се направи странски сајт додека го земеш кодот ...

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
За зимање на кодот ти ќе го земеш и после може да го ставаш каде сакаш, ама штом видат дека имаш "промет" а уште повеќе ако сакаш да ја повлечеш заработката ќе ти го анализираат сајтот и тогаш ете ти проблем:)

Член од
16 мај 2016
Мислења
23
Поени од реакции
0
За зимање на кодот ти ќе го земеш и после може да го ставаш каде сакаш, ама штом видат дека имаш "промет" а уште повеќе ако сакаш да ја повлечеш заработката ќе ти го анализираат сајтот и тогаш ете ти проблем:)
епа како некои македонски сајтови имаат google adsense ?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
епа како некои македонски сајтови имаат google adsense ?
Можеби уште не дознале дека за џабе го ставаат? Се шалам, можеби станало дозволено во меѓувреме, порано не беше. Не сум толку во тек.

S

staycalm

Гостин
Колку е минималната сума што мора да ја имам за директно во банка парите да стигнат без чекови, исто како со чек 70 евра или?

М

мојќен

Гостин
Ако има недге слична тема нека ја поврзат админстраторите.
Неколку години слушам и понекогаш читам за програмата на гугл, адсенсе, преку која со пласирање на реклами на вашите web-страни вие остварувате некоја заработувачка.Заработувачката варира секој месец во зависност од traffic-ot (посетители) што кликаат на вашите страни.
Прашањето ми е дали некој се бави со ова сериозно, за сериозно мислам над 1к евра месечно па да слушнеме, сугестии, препораки(ќе ве замолам без негативни коментари од типот не е можно, глупости).
https://www.youtube.com/watch?v=tPRjhyKsoz4&index=3&list=UUCXREFd1U5viNz6y6SYW8sw
Повеќе време го загледувам човеков на фб, дали можеби некој има работено со него да сподели искуства.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Ако има недге слична тема нека ја поврзат админстраторите.
Неколку години слушам и понекогаш читам за програмата на гугл, адсенсе, преку која со пласирање на реклами на вашите web-страни вие остварувате некоја заработувачка.Заработувачката варира секој месец во зависност од traffic-ot (посетители) што кликаат на вашите страни.
Прашањето ми е дали некој се бави со ова сериозно, за сериозно мислам над 1к евра месечно па да слушнеме, сугестии, препораки(ќе ве замолам без негативни коментари од типот не е можно, глупости).
https://www.youtube.com/watch?v=tPRjhyKsoz4&index=3&list=UUCXREFd1U5viNz6y6SYW8sw
Повеќе време го загледувам човеков на фб, дали можеби некој има работено со него да сподели искуства.
Изгледа со ова никој не се бави сериозно. :)

М

мојќен

Гостин
Изгледа со ова никој не се бави сериозно. :)
Читав по форумиве дека адсенс е ОК ама последно време многу било сменето, во однос на строгост.. Многу луѓе шo читав овде работат со CPAGRIP :)

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Читав по форумиве дека адсенс е ОК ама последно време многу било сменето, во однос на строгост.. Многу луѓе шo читав овде работат со CPAGRIP :)
По строго е за тие што користат blackhat SEO, за другите не е. ;)

Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Еден совет да ви дадам, ако иамте YouTube канал најубаво е само преку AdSense да си работите.
Не зимајте други партнери и слично оти само во загуба ќе бидете вие.
Еве ја имам YouTube канал, на англиски снимам. Значи ако снимате на англиски многу поголеми ќе ви бидат заработките оти таму е повисок стандардо. На последното видео имам околу 7.000 гледаност и заработено околу 5 долари, еве слика http://www.igreklik.com/slike/images/50238184226323560392.png
а за толку прегледи ако се од Македонија би заработиле околу 0.2 долари

Член од
1 септември 2016
Мислења
5
Поени од реакции
1
Луѓе хеееееелп!! Ме нападнаа кликачи од Мк на адсенс, сигурно сакаат да ми го турнат, како да се заштитам, и дали воопшто може да дознаам ( а сигурно може, само не знам како :( ) ип на кликачите. Фала ви

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.303
Поени од реакции
21.432
Луѓе хеееееелп!! Ме нападнаа кликачи од Мк на адсенс, сигурно сакаат да ми го турнат, како да се заштитам, и дали воопшто може да дознаам ( а сигурно може, само не знам како :( ) ип на кликачите. Фала ви
Македончиња што може друго да направат, освен да те заебат нешто. Не за џабе сме ваков гној од држава, и на црна листа и на пејпали, и на курпали. На македонче ако му го покажеш изворот од кој пиеш вода во пустина, ќе се напие од водата, и на крај ќе се посере во него, за да не можеш и ти да пиеш.

Јас прво нешто што правам при стартување на нов вебсајт е имплементација на гео-локациски рестрикции. И тоа за цели држави, не само за одредени IP адреси. Стави ги на црна листа сите држави со нула куповна моќ, а огромен потенцијал за штета (посебно балканските), и мирна глава.

И не ми е јасно зошто чувствувате потреба да го споделувате сајтот од кој заработувате, со други луѓе, и тоа македонци!? Абе ќути си, дупи си.

Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Ако сакаш јас ке ти помогнам, можеш да направеш луѓето кои шивеат во МК да не го гледат видеото, или да им банираш ИП адреси, никогаш да не можат да ти влезат на канало.
Пиши, ако сакаш ќе ти помогнам

Kajgana Shop

На врв Bottom