- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Лага!!! Всушност, можам и да се сложам ако го земам предвид фактот дека има два типа на девојки, глупи и паметни. (барем ја така ги делам). Глупата девојка се обидува да освои исти како нејзе, глупи момци, на кои им е доволно девојката да е гола. Паметните девојки бараат соодветен партнер и сакаат да го задоволат, а само да се голи не е доволно.na so se palt maskite najnogo ) jas neam pojma kako se pravi toa
Доволно е да си гола.
Кристијан, читам глупости дека те советуваат. Ова е мое мислење, овие другиве батали ги, веруј ми. Врска во која еден од партнерите се одлучил да изневерува не е силна врска и таму љубов нема. Но, битно е да се знае дека девојките иако лицемерно кажуваат дека тие секогаш своите врски ги засноваат на љубов, тоа не е вистина. Ако девојката решила да се плетка со тебе, таа дечко и ќе го изневери повторно, мој совет е ти да и дадеш до знаење дека треба да бидеш првиот и единствениот кој ќе ја игра улогата на “дојебник“.Ми треба помош
Вака,
Со едно девојче веќе подолго време се шмекаме, арно ама таа е во врска. Пред 1 - 1.5 месеци мислев дека завршивме се, ама не е така. Пред некој ден бевме на екскурзија и уште од првиот момент забележив дека таа сеуште чуствува нешто кон мене. Навечер заедно игравме, а потоа бевме во мојата соба и се мувавме. Но, проблем е тоа што таа е во врска со друг веќе 10-тина месеци и го сака но не како порано. Тој често ја повредува и понижува. Но, преаска разговаравме во конверзација сите тројца, таа рече дека го сака него и дека сака да продолжи со него, но сепак мислам дека не е баш така. Како што реков тие многу често се караат. Ми треба ваш совет, да продолжам да се борам за неа, да разговарам со неа (и за што, како?!) или пак наједноставно да ја заборавам (и како?!)?
Ако ти се допаѓа, преземи иницијатива, не и кажувај дека сакаш да бидеш со неа, остави таа самата да го сфати тоа, ти само пружи и го најубавото време во нејзиниот живот. Биди креативен, полн со имагинација и направи за неа работи кои комплетно не ги очекува, не престанувај да ја изненадуваш. Како? Не знам, снајди се, купи и шеќерна волна, прскај ја со вода на чешмичка во парк и возете се на рингишпил. Работи кои дечко и не и ги дава, биди различен.
Кога по неколку гледања таа не прекинува со дечко и, дај го ултиматумот, или јас или тој, сврти се и замини си. Ќе ја оставиш со милијарда прашалници ако навистина ја интересираш. Желбата за нешто ново ќе ја надвладее, ќе дојде кај тебе. Ако не успее сето тоа, тогаш нејзиниот план од самиот почеток бил да ве има двајцата, него како дечко, тебе како швалер. Таа ситуација ако ти се допаѓа, играј ја, ако не, бриши, блокирај и направи да исчезне од твојот живот, не ти треба.