Spored nekoi nasi presmetki 11000.Znae nekoj do koj broj se razgledani prepiskite od 2013 god.??
Јави се во амбасадата кај нас, во времето назначено за јавување. Така се јавив и ми го кажаа бројчето откако ме прашаа име, презиме и ден кога сум аплицирал. Исто и кога им пишав емаил во министерство ми го пишаа истото бројче. Е сега ако немаш аплицирано преку амбасада можеби попаметно е директно со министерството да стапиш во врска на било кој начин. Бидејќи не дигаат тел и не враќаат на емаил. Во овој дел имав еднократно среќа барем бројчето да си го дознаам. Бидејќи колку што пати бев во амбасада толку бројчиња добив. И прецртани, и за дешифрирање и секакви... хахаНикако неможам да си проверам статус ,им благодарам на сите кои се пробаа да ми помогнат, но небевме успешни па затоа еве јавно ќе ги напишам сите податоци па некој ако сака/може да најди начин ќе му бидам благодарен. при поддавањето на документите во правосудие добив картонче со бројот 7885 (3.9.2015) ,ми беше закажано интервју на 12.1.2016 ,и притоа на картончето беше допишан бројот 87/2016 , и притоа бројот 7885 беше пречкртан. па кој јунак ќе се најде нека провери и нека ми каже! Благодарам!
Stranata e nedostapna ke ima nesto pak
Jasno mi e zasto taka razmisluvate i zatoa ke vi ja opisam pogolemata slika pa ako sakate veruvajte ako ne nikomu nisto:Bas taka, a nie sakame da si veruvame vo ubavi prikazni.... Jas kako citam ovde samo EDNAS vrakaat na dopolnitelna !
Pa i se lutat !!! Navredeni se deka bas clenovive ne veruvaat vo takvi izjavi. Pominal BEZ NISTO, aj cestito super vest ama kolku e toa bas taka.
Хмм мнoгу чуднo. Не знaм штo се случува нa фoрумoв. Мнoгу прoвидни рaбoти се изнaкaжaa. Кoј бил нa дoпoлнителнa пa врaтен зa 10 денa,прекрaтен пa врaтен . кoј пoминaл сo пoтврдa,a друг врaтен дo тaткo или дедo. Мнoгу сoмнителнo се слoжувaм. Немa кoнструктивни пoстoви кaкo пoрaнo сaмo прaшaњa,a не oдгoвoри.
7885/2015. Vo prviot red a vo vtoriot red 87/2016 toa e toa otvara[DOUBLEPOST=1472645824][/DOUBLEPOST]Никако неможам да си проверам статус ,им благодарам на сите кои се пробаа да ми помогнат, но небевме успешни па затоа еве јавно ќе ги напишам сите податоци па некој ако сака/може да најди начин ќе му бидам благодарен. при поддавањето на документите во правосудие добив картонче со бројот 7885 (3.9.2015) ,ми беше закажано интервју на 12.1.2016 ,и притоа на картончето беше допишан бројот 87/2016 , и притоа бројот 7885 беше пречкртан. па кој јунак ќе се најде нека провери и нека ми каже! Благодарам!
Хмм мнoгу чуднo. Не знaм штo се случува нa фoрумoв. Мнoгу прoвидни рaбoти се изнaкaжaa. Кoј бил нa дoпoлнителнa пa врaтен зa 10 денa,прекрaтен пa врaтен . кoј пoминaл сo пoтврдa,a друг врaтен дo тaткo или дедo. Мнoгу сoмнителнo се слoжувaм. Немa кoнструктивни пoстoви кaкo пoрaнo сaмo прaшaњa,a не oдгoвoри.
7885/2015. Vo prviot red a vo vtoriot red 87/2016 toa e toa otvaraНикако неможам да си проверам статус ,им благодарам на сите кои се пробаа да ми помогнат, но небевме успешни па затоа еве јавно ќе ги напишам сите податоци па некој ако сака/може да најди начин ќе му бидам благодарен. при поддавањето на документите во правосудие добив картонче со бројот 7885 (3.9.2015) ,ми беше закажано интервју на 12.1.2016 ,и притоа на картончето беше допишан бројот 87/2016 , и притоа бројот 7885 беше пречкртан. па кој јунак ќе се најде нека провери и нека ми каже! Благодарам!
Da tocno e, prasuvase....Jasno mi e zasto taka razmisluvate i zatoa ke vi ja opisam pogolemata slika pa ako sakate veruvajte ako ne nikomu nisto:
1. Jas sum od 2013 i sum zaglaven kako site ostanati. Vo 2015 na kratko (samo eden den) mi se promeni deka cekam uverenie i posle toa op stop greska mi pisaa deka sum vraten na dopolnitelna da dostavam dokumenti. Togas Noemvri 2015 dadov na posrednikot da mi podnese bugarski dok od baba mi sto najdov, no imav problem so niv bidejki preziminjata so makedosnkite dok ne se sovpagjaa no resiv da ja probam srekjata... Se do Juni 2016 povtorno mi se smeni statusot deka sum na neredovna postapka i po vtor pat me vrakjaat na dopolnitelna so obrazlozenie da donesam dok za da dokazam deka se raboti za edna ista zena. Dokaz podole za site deka "samo ednas mozelo" da vrakjaat na dopolnitelna.
Za ova moze da potvrdi i @BGJANA bidejki i pisav vo PP dali moze da mi pomogne kako da dokazam deka se raboti za ista zena... (samo sto i pisav od prviot profil The Coup - za koj izgubiv pass i koristev star mail pa si napraviv nov - i toj bese nov profil)
Jas rokot ne go ispocituvav (zasto ne bev vo MK) pa namesto na 16 jas dostaviv dopolnitelni dok na 19ti avgust - no eve gi primile i od pred nekoj den me stavile na finana - finalnata sto kje kaze kje vidime kje vi pisam...
2. Koga sme kaj novite profili, da mojot e nov zasto vo Juni otkriv za forumov i pocnav da go sledam i si napraviv account za da komentiram. Vo 2013 samo podnesov dokumenti i ostaviv posrednikot se da mi brka i da mi kaze koga e gotovo ne se ni zamarav jas za nisto, duri ni livceto go nemam ... Koga se osvestiv lani i go prasav kako e sto, mi pisa poraka so mojte brojcinja i mi kaza kaj da proveruvam. Otkako po vtor pat me vratija na dopolnitelna pocnav da googlam po net i naletav na forumov taka i pravam posle profil...
3. Sekako ova e eden edinstven slucaj i neznaci deka nema tuka posrednici sto koristat prilika da si lapnat nekoj klient, ali jbg sekoj so svoite prioriteti. Mene forumov mi pomognal dosta i ima kako dobri taka i gjubre informacii, ako si pameten i rezoniras kje si napravis filtracija i kje iskoristis toa sto ti treba.
Прегледај го приврзокот 155387 Прегледај го приврзокот 155388
a za dezurniot mrcator ili nervoza kje ti kazam, kje pomogne nesto toa ako se nerviras? site sme zaglaveni i se nervirame ama nema da pomogne, opusteno i kje najdeme nesto protiv nervozata.
@nervoza Kaj vide deka sum 14000 ? koga napisav 1XXXX/2013, ako sakas da znaes 11 iljadi sum i nesto sitno... a eve i @em978 pisa deka e 12000 i sute e na doplnitelna sto znaci ima vreme dodeka da stignat do kaj tebe 14000, pa se nadevam kje pises kako si pominala...
i drugo bravo sto me provali garant davav dobri nasoki da se vadat vakvi ili takvi dokumenti ili da se koristi ovoj ili onoj zasto si ja znae rabotata...
E ova e veke drugo dobro objasneto i potkrepeno.Se nadevam na pozitiven ishod.Eve primer kako novive clenovi treba da si ja obrazlozat situacijata.Jasno mi e zasto taka razmisluvate i zatoa ke vi ja opisam pogolemata slika pa ako sakate veruvajte ako ne nikomu nisto:
1. Jas sum od 2013 i sum zaglaven kako site ostanati. Vo 2015 na kratko (samo eden den) mi se promeni deka cekam uverenie i posle toa op stop greska mi pisaa deka sum vraten na dopolnitelna da dostavam dokumenti. Togas Noemvri 2015 dadov na posrednikot da mi podnese bugarski dok od baba mi sto najdov, no imav problem so niv bidejki preziminjata so makedosnkite dok ne se sovpagjaa no resiv da ja probam srekjata... Se do Juni 2016 povtorno mi se smeni statusot deka sum na neredovna postapka i po vtor pat me vrakjaat na dopolnitelna so obrazlozenie da donesam dok za da dokazam deka se raboti za edna ista zena. Dokaz podole za site deka "samo ednas mozelo" da vrakjaat na dopolnitelna.
Za ova moze da potvrdi i @BGJANA bidejki i pisav vo PP dali moze da mi pomogne kako da dokazam deka se raboti za ista zena... (samo sto i pisav od prviot profil The Coup - za koj izgubiv pass i koristev star mail pa si napraviv nov - i toj bese nov profil)
Jas rokot ne go ispocituvav (zasto ne bev vo MK) pa namesto na 16 jas dostaviv dopolnitelni dok na 19ti avgust - no eve gi primile i od pred nekoj den me stavile na finana - finalnata sto kje kaze kje vidime kje vi pisam...
2. Koga sme kaj novite profili, da mojot e nov zasto vo Juni otkriv za forumov i pocnav da go sledam i si napraviv account za da komentiram. Vo 2013 samo podnesov dokumenti i ostaviv posrednikot se da mi brka i da mi kaze koga e gotovo ne se ni zamarav jas za nisto, duri ni livceto go nemam ... Koga se osvestiv lani i go prasav kako e sto, mi pisa poraka so mojte brojcinja i mi kaza kaj da proveruvam. Otkako po vtor pat me vratija na dopolnitelna pocnav da googlam po net i naletav na forumov taka i pravam posle profil...
3. Sekako ova e eden edinstven slucaj i neznaci deka nema tuka posrednici sto koristat prilika da si lapnat nekoj klient, ali jbg sekoj so svoite prioriteti. Mene forumov mi pomognal dosta i ima kako dobri taka i gjubre informacii, ako si pameten i rezoniras kje si napravis filtracija i kje iskoristis toa sto ti treba.
Прегледај го приврзокот 155387 Прегледај го приврзокот 155388
a za dezurniot mrcator ili nervoza kje ti kazam, kje pomogne nesto toa ako se nerviras? site sme zaglaveni i se nervirame ama nema da pomogne, opusteno i kje najdeme nesto protiv nervozata.
@nervoza Kaj vide deka sum 14000 ? koga napisav 1XXXX/2013, ako sakas da znaes 11 iljadi sum i nesto sitno... a eve i @em978 pisa deka e 12000 i sute e na doplnitelna sto znaci ima vreme dodeka da stignat do kaj tebe 14000, pa se nadevam kje pises kako si pominala...
i drugo bravo sto me provali garant davav dobri nasoki da se vadat vakvi ili takvi dokumenti ili da se koristi ovoj ili onoj zasto si ja znae rabotata...
Do kaj se so 2015? od prilika kolku se ceka od intervju do pasos vo raka?[/quote
Ima par primera koji su bili jula na interjvu, 4000 koji cekaju potpis viceprezitenta, a isto tako ima i nekih od maja i juna, koji su jos uvek na finalnom pregledu. Ja sam avgusta 2015 bio na interjvu i evo vec dva ipo meseca sam na finalnom statusu. Ne znam kad ce promena...
znici nie sme celo vreme na doplnitelna 57.. taka da nese stignati osven ako ne ne preskoknale[DOUBLEPOST=1472662233][/DOUBLEPOST]Spored nekoi nasi presmetki 11000.
znici nie sme celo vreme na doplnitelna 57.. taka da nese stignati osven ako ne ne preskoknale[DOUBLEPOST=1472662407][/DOUBLEPOST]Spored nekoi nasi presmetki 11000.
znici nie sme celo vreme na doplnitelna 57.. taka da nese stignati osven ako ne ne preskoknale[DOUBLEPOST=1472662480][/DOUBLEPOST]Spored nekoi nasi presmetki 11000.
super i nie sme isto 57../2013 i uste ni stoi toj statusot aama sto si blisku do nasite broevi se nadevam i nasiot ke se smeni za podobroZdravo svima posle duze vremena!
Danas mi se promenio status u finalna provera...i nadam se da sam sada stvarno usao u narednu fazu, a ne kao u maju-junu ove godine kada su se velikoj grupi ljudi iz 2013-14 izmenjali silni statusi u roku od nekoliko dana, tj. nedelja pa je ispalo da je neka sistemska greska, i/ili isti status samo u drugacije formulisano.
Da podsetim da sam broj 5xxx/2013 i 14xxx/2013. Bio sam na dopolninitelna...i predao sve papire u roku. Pisao sam ranije detaljnije u vezi mog slucaja, ako neko ima pitanja neka me slobodno kontaktira.