И ај дај им деца да посвоојуваат луѓе кои заедно ќе имаат над 1000 партнери нестабилна заедница полна со семејно насилство злоупотреба на дрога алкохол психички проблеми и физички болести и неколку пати погвеќе од нормалнат заедница.[DOUBLEPOST=1472575952][/DOUBLEPOST]
и ај после речи дека педерите се нормални....[DOUBLEPOST=1472576456][/DOUBLEPOST]
Тие статистики и истражувања се спроведувани во земји каде педерлукот е легален со векови (холандија) каде гејојте ги имаат сите права (Канада, Австралија, Нов Зеланд, Холандија, САД) и нема основ да се вадат на “Тажни сме оти државата не не штити и брани.
Статистиката, медицината и науката утврдија дека во тие земји:
Педераната се самоубива или обидува да се самоубие неколку пати повеќе од колку нормалната популација
Гејојната страда многу пати повеќе од психички болести и проблеми
Хомиќите страдаат мноооогу пати повеќе од физички болест и и имаат покус животен век од нормалните луѓе
Буљашките заедници трајат мнооогу пократко од оние на нормалните луѓе и имаат многу повеќе случаеви на семејно насилство и употреба на дрога и алкохол
Тоа мене лично не ми пречи и сум задоволен лично од таквата состојба кај ниф, али би ми пречело да една таква заедниц биди сметана како нормална природна па уше и туѓи деца да им се даваат да ги одгледуваат иако ризикот дека некој од нив ќе се обеси, разнесе мозок исече вени фрли под воз скокне в река со камен околу врат поради влошено психиичко здравје или донесе дома којекакви сексуално преносливи болести или паразите, габи, вируси, или стане жртва на семејно насилство поради алкохол ил дрога
На мене не ми се свиѓа тоа што кога зборуваш за хомосексуалци, ги дехуманизираш и се однесуваш како да зборуваш за чудовишта, а не за луѓе од крв и месо што е основна непочит и деградација. Кажуваш дека си лично задоволен од таквата состојба кај нив. Што ти направиле бе Лет 3? Ти ја убиле цела фамилија? Дај не ме јеби, не ми е јасно од каде толкава омраза...
Тие буљаши се луѓе, со верувања, многу од нив бенефитни за општеството, со многу од нив можеш да направиш муабет за било што и може да ти бидат и добри пријатели. На пример, Дерен Браун, е еден од најгенијалните и најхризматичните илузионисти во историјата, а е геј. Оскар Вајлд, Марлон Брандо, Витгенштајн, Туринг, Да Винчи, можам до сабајле да ти набројувам луѓе чиишто влијанија ги промениле културата, науката и уметноста во огромни размери и до степен до којшто ја и ти никогаш нема ни да стигнеме.
Ти правиш една грешка со статистиката или поради незнаење или намерно го испушташ тој дел поради пристрасност кон оваа проблематика. Како што ти кажав, статистиката не покажува правило, со што некои гејови може да се психофизички поздрави од многу хетеросексуалци. Некои гејови може да се помалку промискуитетни од многу хетеросексуалци. Пристапот за таквите проблематики треба да биде специфичен за случајот.
Статистички е безбедно да заклучиш дека еден геј за кој не знаеш ништо, е во просек подепресивен и посуицидален од еден хетеросексуалец. И тоа треба да биде добра водилка при носењето на регулативите за посвојување на деца од страна на социјалните служби и определување на приоритетите.
Ама ако да речеме го запознаеш гејот и видиш дека живее среќен живот, не е суицидален, со што ќе добиеш повеќе информации за него и ти продолжиш да го третираш како да ги има сите особини кои статистички се позастапени кај гејови отколку кај хетеросексуалци, тогаш ти не размислуваш објективно, туку пристапуваш со пристрасност и дискриминација, а тоа нема да те направи ништо подобар од било кој затуцан верник којшто не се потпира на емпириската евиденција кога носи заклучоци за нешто.
Статистиката покажува корелација помеѓу одредени феномени, ама не и правило кое се аплицира на секој со особината која корелира со одредена појава. Тоа е многу битно.
Тоа значи дека ако некој геј кова помалце од тебе и е посреќен од тебе, поздрав и побогат од тебе, подобро за детето е тој геј да го посвои, а не ти.
И обратно.