Дежурна Ординација! #2

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
Може некој да ми даде совет , денеска бев на кожен доктор и ми рече дека поседувам moloscum virus некој кој што го имал тоа чудо да каже некој совет ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Може некој да ми даде совет , денеска бев на кожен доктор и ми рече дека поседувам moloscum virus некој кој што го имал тоа чудо да каже некој совет ?
Како и со сите вируси нема што многу ти да правиш освен да го подобриш имунитетот. А тоа се прави со јадење здрава храна.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ако имаш осип никако не го чепкај сам, мора да одиш на дерматолог да ги отстрани со анатомска пинцета затоа што се многу заразни и ако се чепкаш може само да ги рашириш брадавичките на други места. Тоа е најдобар и наједноставен лек.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Umnik koga izlegvit kolky dena bolit?
Skoro 5 dena kade sto MI se cinit deka okovo ke MI prsnit.
I kazete nekoj lek.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.355
Поени од реакции
2.248
Имам притисок 140/100, овај ми е нормал а не треба да е така нели?
Бев на доктор, екг, мокрача, крв испитување и се тоа, и ништо не пронајдоа, се си е нормално. Знам дека алкохолод и газираното го дигаат притисоко ама неможи да ми е се 140/100 поради нив. Има некој таков на форумов, како се справува со ова? А не осеќам никакви болки пример глава да ми прсни итн.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Имам притисок 140/100, овај ми е нормал а не треба да е така нели?
Бев на доктор, екг, мокрача, крв испитување и се тоа, и ништо не пронајдоа, се си е нормално. Знам дека алкохолод и газираното го дигаат притисоко ама неможи да ми е се 140/100 поради нив. Има некој таков на форумов, како се справува со ова? А не осеќам никакви болки пример глава да ми прсни итн.
И јас сум или бев со сличен притисок.
Често на доктор кога одев ми беше толку притисокот но некогаш беше и нормален, 120/80. Секогаш пред да ми мерат притисок имам некоја трема, самото тоа седење во мир, пумпањето итн мислам дека ме прави некомфортен и нервозен. И тетка ми е доктор, дома кога ќе дојде некогаш ми е висок некогаш ми е нормален мада мислам во последно време ми е нормален.
Нека не те чуди тоа што немаш никакви болки, едноставно организмот ти е навикнат на тој притисок меѓутоа сепак тој притисок не е здрав и доколку не се намали во иднина ќе донесе проблеми.
Јас алкохол скоро и да не пијам а газирано пијам просечно. Во секој случај немој да мислиш дека не е до тоа. Еве, намали (или уште подобро целосно откажи) со алкохол и газирано ама не е една недела туку минимум 2 месеци па провери го повторно притисокот.
Она што јас би те советувал е просечно вежбање 4-5 пати во неделата било тоа да е кардио или тегови, јадење лук и намалување на тежината ако си дебел. Избегнувај мрсна храна.
Убаво би било ако си во можност да го набавиш и оној уредон шо се става на тебе и ти мери притисок во текот на целиот ден.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.355
Поени од реакции
2.248
И јас сум или бев со сличен притисок.
Често на доктор кога одев ми беше толку притисокот но некогаш беше и нормален, 120/80. Секогаш пред да ми мерат притисок имам некоја трема, самото тоа седење во мир, пумпањето итн мислам дека ме прави некомфортен и нервозен. И тетка ми е доктор, дома кога ќе дојде некогаш ми е висок некогаш ми е нормален мада мислам во последно време ми е нормален.
Нека не те чуди тоа што немаш никакви болки, едноставно организмот ти е навикнат на тој притисок меѓутоа сепак тој притисок не е здрав и доколку не се намали во иднина ќе донесе проблеми.
Јас алкохол скоро и да не пијам а газирано пијам просечно. Во секој случај немој да мислиш дека не е до тоа. Еве, намали (или уште подобро целосно откажи) со алкохол и газирано ама не е една недела туку минимум 2 месеци па провери го повторно притисокот.
Она што јас би те советувал е просечно вежбање 4-5 пати во неделата било тоа да е кардио или тегови, јадење лук и намалување на тежината ако си дебел. Избегнувај мрсна храна.
Убаво би било ако си во можност да го набавиш и оној уредон шо се става на тебе и ти мери притисок во текот на целиот ден.
Не сум дебел 75кг 184цм, и мрсно јадам нормално. Јас знам дека ми е од алкохолот и од газираното но мислев дека од нив само да се качи толку многу е чудно барем за млад човек како мене. Е ај да не јадиме и пиеме за да имаме нормален притисок. :) шала

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не сум дебел 75кг 184цм, и мрсно јадам нормално. Јас знам дека ми е од алкохолот и од газираното но мислев дека од нив само да се качи толку многу е чудно барем за млад човек како мене. Е ај да не јадиме и пиеме за да имаме нормален притисок. :) шала
Нема врска дали си млад, алхохолот прави еден куп проблеми, поготово на топло. Од него ти е 99%

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Zdravo decki imam recept za naocari: -075 na ednoto so axis 94 i -.0.5 na drugoto so axis 62. Pd mi e 61.
E sega jas dadov recept za naocari : -0.5 axis 94 so - 0.25 axis 62. Pd 61
Zosto sakav da ne e skroz jakiot recept, prasanjeto mi e dali AXIS ostanuva isto? Ili dokolku e prepisan poslab malce diopter od vistinskiot, dali AXIS vrednostite se menuvaat ili ostanuvaat isto?

Kaj mojot recept za ocila go napisav istiot AXIS, a isto taka imam i cylindder na dvete oci

Член од
7 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
11
Здраво на сите вака мене во саботата ми направија хирушки зафат на поткожно влакно, денеска бев на преврска и ми кажаа дека треба да правам операција за поткожното влакно е сега прашанјето ми е дали некој се оперирал од тоа колку време трае операцијата дали е болна и колку дена се лежи после тоа во болница?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Од сабајле ме мачи желудникот. Се осеќам како да сум прејаден, а пиев само млеко и јогурт. Лековите ништо не ми помогнаа. Ми се гади, а не можам ни да повратам. :mad:

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Од сабајле ме мачи желудникот. Се осеќам како да сум прејаден, а пиев само млеко и јогурт. Лековите ништо не ми помогнаа. Ми се гади, а не можам ни да повратам. :mad:
А што лекови земаше?
Рефлукс имаш ли? Те пече ли нагоре накај хранопроводот, киселини имаш ли...???
Млеко не пиј сега, поготово не варено...

Kajgana Shop

На врв Bottom