Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Што се oднесувa дo државјанство ќе ви дaдaм еден пример зa мoј пријател.македонец рoден вo хрватска,живееше вo мк,пoтoa вo србија сo женa србинкa. Има и бг државјанство. Значи хрвaтскo,мaкедoнскo,српскo,бугaрскo вкупно 4....дoби и зеленa карта зa aмерикa па aкo се пресели зa некoлку гoдини ќе дoбие и aмерикaнскo.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Pa ako primeti poslednive 10 dena pocnaa da "pustaat" a sega pisuva kje pravat profilaktika=maintanence

Pa se povrzav so periodot koga na site ni se smeni deka sme odobreni pa po 2 dena napravija profilaktika i ne vratija na dopolnitelna...

I taka ...

Здраво, од 2013 јас почнав од јануари преку амбасада од Битола , документ за потекло не се сеќавам баш многу ама сигурно има 1,5год од поднесувањето од ко однесов пред неколку месеци ми се јавиа да го пратам оргиналот за потекло од бугарска егзархија (го пратив по пошта зашто ме мрзи (битолчанец))затоа викам кај некои оди побрзо кај некои побавно.8***/2013 ми е бројчето .[DOUBLEPOST=1472147354][/DOUBLEPOST]
Што би требало да значи дека сите одобрени можи да бидиме одбиени???Страшно е ако е така:(

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Здраво, од 2013 јас почнав од јануари преку амбасада од Битола , документ за потекло не се сеќавам баш многу ама сигурно има 1,5год од поднесувањето од ко однесов пред неколку месеци ми се јавиа да го пратам оргиналот за потекло од бугарска егзархија (го пратив по пошта зашто ме мрзи (битолчанец))затоа викам кај некои оди побрзо кај некои побавно.8***/2013 ми е бројчето .[DOUBLEPOST=1472147354][/DOUBLEPOST]
Што би требало да значи дека сите одобрени можи да бидиме одбиени???Страшно е ако е така:(
Prijatele bre ako ti odobrile znaci komisijata sostavena od 7 clenovi ti idobrila i ceka za potpis nemoze odobrile pa pupu nevazi.toa e zavrseno tuku gleaj koga ce se potpisat.aa

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Pa ako primeti poslednive 10 dena pocnaa da "pustaat" a sega pisuva kje pravat profilaktika=maintanence

Pa se povrzav so periodot koga na site ni se smeni deka sme odobreni pa po 2 dena napravija profilaktika i ne vratija na dopolnitelna...

I taka ...
кај писува дека kje pravat profilaktika=maintanence

Член од
15 август 2016
Мислења
69
Поени од реакции
34
кај писува дека kje pravat profilaktika=maintanence
С'ОБштЕНИЕ

На 26.08.2016 от 12:00 ч. до 17:00 ч. системата за проверка на преписки и резервиране на часове за прием ште б'де спрјана за изв'ршване на техническа профилактика!
Pisuva na direkcija blgarsko grazdanstvo

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
С'ОБштЕНИЕ

На 26.08.2016 от 12:00 ч. до 17:00 ч. системата за проверка на преписки и резервиране на часове за прием ште б'де спрјана за изв'ршване на техническа профилактика!
Pisuva na direkcija blgarsko grazdanstvo
Ok samo za arno da e

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Prijatele bre ako ti odobrile znaci komisijata sostavena od 7 clenovi ti idobrila i ceka za potpis nemoze odobrile pa pupu nevazi.toa e zavrseno tuku gleaj koga ce se potpisat.aa
Абе бре незнам можеби навика Владо од кај нас... А тоа кога потпис не е битно важно сум при крај а незнам дали можи и има сила некој тоа да го убрза

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Остани интегриран и оваа ноќ, па утре ке тикажам.
секоја ноќ бате,,,секоја,видими ги сите постој наназад ке приметиш дека пишувам само многу доцна навечер;) позич..[DOUBLEPOST=1472165847][/DOUBLEPOST]
Не. Ти читај поубаво. Пишува, повеќе од 2. А не дека не можеш да имаш 2 државјанства. Ваљда знаеш колку е повеќе од 2?

Значи, има Македонско, па зеде Бугарско. Откако 6-7 години без престан живееше, студираше и работеше во Франција, доби можност да аплицира и за Француско државјанство.

Го откажа бугарското, и сега е носител на не повеќе од 2 државајанства, Македонско и Француско.
е овој пост ке ти го тргнам настрана,ке ти го памтам,,,(ДАЛИ ЛАЖЕШ) комшијата ми е Французин зивее во франција баш ке го прашам за процедурата..поз....

Последно уредено:
Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Образувана преписка N:XXXX/2015/29.04.2015 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ X от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.

Денес ми се смени:)

Член од
15 август 2016
Мислења
69
Поени од реакции
34
Образувана преписка N:XXXX/2015/29.04.2015 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ X от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.

Koe brojce si druze?[DOUBLEPOST=1472213377][/DOUBLEPOST]

Koe brojce si druze?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom