Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Да не е запознаен некој со бугарско здравствено осигурување и со европската здравствена картичка??
Ме интересират која е процедурата и колку се плаќат месечно...
i mene ova me interesira, i sto ako nemam a sum vo EU drzava bez evropska zdravstvena karticka?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Здраво дечки. Мислам дека пред некое време некој спомна дека има број од посредникот Ѓоко од струмица. Бидејќи неможам да стапам во контакт со него лично исто така беше спомнато дека има број и од женаму. Ќе може ли некој да ми го напише сеедно овде или во лична порака како сметате дека е подобро. Позз.

Член од
22 јуни 2016
Мислења
17
Поени од реакции
30
Последно уредено:
Член од
17 август 2016
Мислења
55
Поени од реакции
97
11 juni 2013[DOUBLEPOST=1472050239][/DOUBLEPOST]
Devojka so masko srce,vednas pisi i izraduvaj ne koga ce dojde denot!!!!!
Обавезно ќе пишам и ќе ви кажам што и како ќе биде.Ова моево се одолжи многу од 2013 сум.Изненадување беше дека без никакви потврди и дополнителни док за докажување потекло ми се смени статусот во одобрено и чекам потпис на указ.Се надевам дека тоа е тоа и дека ќе нема уште заебанции и да се поремети нешто.Ви посакувам на сите што сте во постапка,што чекате да си земете.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
17 август 2016
Мислења
55
Поени од реакции
97
11 juni 2013[DOUBLEPOST=1472050239][/DOUBLEPOST]
Devojka so masko srce,vednas pisi i izraduvaj ne koga ce dojde denot!!!!!
Обавезно ќе пишам и ќе ви кажам што и како ќе биде.Ова моево се одолжи многу од 2013 сум.Изненадување беше дека без никакви потврди и дополнителни док за докажување потекло ми се смени статусот во одобрено и чекам потпис на указ.Се надевам дека тоа е тоа и дека ќе нема уште заебанции и да се поремети нешто.Ви посакувам на сите што сте во постапка,што чекате да си земете.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
8 декември 2014
Мислења
26
Поени од реакции
48
Здраво дечки. Мислам дека пред некое време некој спомна дека има број од посредникот Ѓоко од струмица. Бидејќи неможам да стапам во контакт со него лично исто така беше спомнато дека има број и од женаму. Ќе може ли некој да ми го напише сеедно овде или во лична порака како сметате дека е подобро. Позз.
Бројот на Џоко 071-271-158

Член од
24 август 2016
Мислења
2
Поени од реакции
2
Zdravo, jas bev na intervju nekade na sredina na noemvri 2015 mi dadoa brojce i pin. Deneska statusot mi se smeni vo "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство". Me interesira shto znaci ovoj status i do koja faza sum stignata i uste kolku bi cekala ?
Odnapred blagodarnost

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Zdravo, jas bev na intervju nekade na sredina na noemvri 2015 mi dadoa brojce i pin. Deneska statusot mi se smeni vo "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство". Me interesira shto znaci ovoj status i do koja faza sum stignata i uste kolku bi cekala ?
Odnapred blagodarnost
Kade bese na intervju, vo Sofija ili Skopje!? Jas bev vo isto Noemvri ama vo Skopje, uste nemam promena.

Inace na dobar pat si ova mislam znaci deka treba da izvrsat uste edna proverka pred da se dadat na potpis.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Член од
24 август 2016
Мислења
2
Поени од реакции
2
Kade bese na intervju, vo Sofija ili Skopje!? Jas bev vo isto Noemvri ama vo Skopje, uste nemam promena.

Inace na dobar pat si ova mislam znaci deka treba da izvrsat uste edna proverka pred da se dadat na potpis.

Bev vo Sofija na intervju :) fala za info[DOUBLEPOST=1472060033][/DOUBLEPOST]

Bev vo Sofija na intervju :) fala za info

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Да ве прашам Мирче Стојков посредник од Штип, дали има некој искуство со него за вадење на произход ми е.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
луге што се дешава со 2014 ...
Сеуште ја чистат 2013, па по тоа не сме дојдени на ред. Јас сум од 2014 на дополнителна.
Мене ме плаши дека додека дојдеме на ред, може да задува пак студено ветре таман и со поладното време до крајот на годината хаха

Член од
2 февруари 2016
Мислења
45
Поени од реакции
46
Сеуште ја чистат 2013, па по тоа не сме дојдени на ред. Јас сум од 2014 на дополнителна.
Мене ме плаши дека додека дојдеме на ред, може да задува пак студено ветре таман и со поладното време до крајот на годината хаха

Брат да се надеваме на најдобро, јас ете година чекам од дополнителна, поточно од 10 август со дополнителни од прв братучед, па да се надеваме на најдобро...инаку подадени документи 2013 на 29 октомври а интервју 26 февруар 2014...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom