A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
и сега што ќе биде со стариве пакети? пример пакетот нет+тел+боомтв? има некоја нова алтернатива или нема? новиот сајт е многу штур со информации и нема близу кај мене (струга)
па поради тоа и поставив овде прашање бидејќи во салон појма немаат и не ги кривам воопшто, ме интересираше дали ке има замена за старите тарифни модели со нови и што нудатѕ ама највероватно ќе треба да се почека
Случајно го најдов како одговор на поставеното прашање на нивната фб страница:

сите нови активации иницијално ќе бидат пуштени на Docsis технологија, но доколку немаш техничка можност за Docsis ќе треба да се прати барање за ADSL, WADSL или oптика.

Не ми е јасно дали тоа значи дека цената на оптика ќе биде иста како да речеме некој пакет од 999 денари?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.556
Поени од реакции
916
каша попара направија со спојувањето значи, никој ништо од салониве не знае

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
каша попара направија со спојувањето значи, никој ништо од салониве не знае
Јас искрено се сомневам дека и тие во дирекцијата знаат :D А камоли тие во салоните :pos:

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341
Јас не знам што се занимаваат со ова бум. Нека се прошират секаде и нека го шитнат.

Згора на тоа се поскапи во однос на пакетите со кабелска телевизија. И интернет побавен и помалку канали.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.176
Имам АДСЛ договор од ОНЕ, веќе три месеци откако е истечен и не го продолжувам чекајќи добра понуда од спојувањето. Брзината е 10мбпс. Се јавувам за новите пакети комбо и чекам да ме известат дали има техничка можност за кабелска покриеност. Во неделата интернетот збудалува и рипа со триипол мегабајти даунлоад на торент. Си помислив дека веќе ми активирале нов пакет.
Ми се јавуваат во понеделник да ме известат дека техничка можност не постои а најбрза можна брзина на даунлоад и понатаму е 10 мбпс, т.е. 1 мегабајт во секунда што никако не ми одговара бидејќи и каналите се помалку на број. Може некој да ми каже како беше можно да симнува со триипол пати поголема брзина?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
Имам АДСЛ договор од ОНЕ, веќе три месеци откако е истечен и не го продолжувам чекајќи добра понуда од спојувањето. Брзината е 10мбпс. Се јавувам за новите пакети комбо и чекам да ме известат дали има техничка можност за кабелска покриеност. Во неделата интернетот збудалува и рипа со триипол мегабајти даунлоад на торент. Си помислив дека веќе ми активирале нов пакет.
Ми се јавуваат во понеделник да ме известат дека техничка можност не постои а најбрза можна брзина на даунлоад и понатаму е 10 мбпс, т.е. 1 мегабајт во секунда што никако не ми одговара бидејќи и каналите се помалку на број. Може некој да ми каже како беше можно да симнува со триипол пати поголема брзина?
Во теорија максимумот што оди на АДСЛ е некаде до 24мбпс али во Македонија мислам дека инфраструктурата не е толку напредна. Незнам како толкави брзини си извадил ама вакви варијации се можни кога нешто работат од таму. А кажи ми кај тебе во зграда има ли инсталација на Близу?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.176
Во теорија максимумот што оди на АДСЛ е некаде до 24мбпс али во Македонија мислам дека инфраструктурата не е толку напредна. Незнам како толкави брзини си извадил ама вакви варијации се можни кога нешто работат од таму. А кажи ми кај тебе во зграда има ли инсталација на Близу?
Нема инсталација на Близу. Затоа и ми нудат лајт пакет, кој само глуп може да го прифати ( за иста цена дупло помалку услуги ) .

Катастрофална понуда на пазарот. Се мислам околу Неотел, единствено тие имаат некоја поасална понуда.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
Нема инсталација на Близу. Затоа и ми нудат лајт пакет, кој само глуп може да го прифати ( за иста цена дупло помалку услуги ) .

Катастрофална понуда на пазарот. Се мислам околу Неотел, единствено тие имаат некоја поасална понуда.
jas od maxtv se prefrliv na neotel i sum prezadovolen od neotv kako i od internetot

Sent from my ZTE Blade L2 using Tapatalk

Член од
20 декември 2015
Мислења
142
Поени од реакции
61
Абе сега знам дека бум тв неможе да пренесува хд,ама има разлика во квалитет меѓу обична мрт и мрт хд.Иначе гледам со кам модул.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.176
Абе сегтелевизиа бум тв неможе да пренесува хд,ама има разлика во квалитет меѓу обична мрт и мрт хд.Иначе гледам со кам модул.
Како не може?

Со кам модул можеш да добиеш ХД сигнал на телевизорот. Не можеш преку боксот, зашто има само скарт за поврзување, но не и ндми.[DOUBLEPOST=1465672799][/DOUBLEPOST]
obicen na bakar sum

Sent from my ZTE Blade L2 using Tapatalk
Не е малку бавно 8 мбпс конекција?

Член од
20 декември 2015
Мислења
142
Поени од реакции
61
Ахаааа,значи затоа и треба појак сигнал...на моменти е добро па ќе почне да сецка.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341

Овие нормални се?!? За да приклучиш едно мизерно boomtv, ти бараат 2500 денари????
А за близоо е бесплатен приклучокот.

Kajgana Shop

На врв Bottom