Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

V

Viktor g

Гостин
Дајте ми совет веќе незнам што да правам:toe: Како прво јас се ценам себе си но незнам каде ми е грешката што не ми оди во љубовта убав сум ( убавина релативна работа и не се подценувам себеси) се што би и подарил на една девојка е љубов и разбирање но го очекувам истото од неа изгледа многу барам :pusk: моја најдобра другарка ме опиша како сон на секоја девојка а го живеам мојот најголем кошмар осаменоста можеби затоа дозволувам да газат по мене. Незнам што да правам ама признавам се спуштам под мое ниво за трошка внимание и нежност причина поради која не раскинав јас со бившата туку дозволив она да го направи тоа и да испаднам најлошиот на свет:vozbud:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ova nema mnogu vrska so ljubov, ali moram da kazam zaso mnogu me maci :)

Imam 20 godini i ne sum imala seriozna vrska...devica sum seuste, a ubava sum ( ne deka se falam sea... :D ) Pred 2 godini se pletkav so eden kreten 4 ipol godini, no niso ne napraivme zaso celo vreme raskinuvavme... I sea ova mi e neso kao kompleks, uste sum nemala odnosi kao retardirana nekoja se osekjam :D Iam use 2-3 drugarki kao mene neotpakuvani, ali se drugo e dupnato beee :uvo: Mislite deka e zaostanato ova so use ne sum imala sex? m?
Ако ти се чини заостанато , земи 500 денари од твоите дома и дојди кај мене ке ти го решам проблемот. Ке те направам модерна жена од дваес-први век , ич гајле да немаш.
Значи како решавам љубовни проблеми брееј...

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Абе ајде те мачи тоа што си невина зашто сите од околу се такваат. Зошто едноставно не си кулираш и кога ќе го најдеш вистинскиот да дозволиш двајцата да се радувате на тоа што си невина:pos2:
Јас не гледам на тоа дека ќе станеш модерна ако почнеш да се ебеш. Можеби и јас сум заостаната ама тоа за мене е повеќе водење љубов и тоа со сакана личност.
го ценам ова мислење ја од мушка страна ти кажувам ,има право LitButterfly.уживај имаш време најди го вистинскиот па после онадење :wink:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Дајте ми совет веќе незнам што да правам:toe: Како прво јас се ценам себе си но незнам каде ми е грешката што не ми оди во љубовта убав сум ( убавина релативна работа и не се подценувам себеси) се што би и подарил на една девојка е љубов и разбирање но го очекувам истото од неа изгледа многу барам :pusk: моја најдобра другарка ме опиша како сон на секоја девојка а го живеам мојот најголем кошмар осаменоста можеби затоа дозволувам да газат по мене. Незнам што да правам ама признавам се спуштам под мое ниво за трошка внимание и нежност причина поради која не раскинав јас со бившата туку дозволив она да го направи тоа и да испаднам најлошиот на свет:vozbud:
Ти друже би прифатил врска со некоја што ја сакаш, дури и под услов цело време да игра топло-ладно со тебе. Прво ти кажува дека те сака (ти тера филм)на онаков начин како што сакаш ти да слушнеш, а после 1-2 часа ти вика дека си најголем кретен. И ќе си ќутиш ко дете мало и ќе ја трпиш, пошто таков си ти, побитно ти е да не ја навредиш неа, додека таа си игра дангара со тебе и ти се качува на глава.

V

Viktor g

Гостин
Ти друже би прифатил врска со некоја што ја сакаш, дури и под услов цело време да игра топло-ладно со тебе. Прво ти кажува дека те сака (ти тера филм)на онаков начин како што сакаш ти да слушнеш, а после 1-2 часа ти вика дека си најголем кретен. И ќе си ќутиш ко дете мало и ќе ја трпиш, пошто таков си ти, побитно ти е да не ја навредиш неа, додека таа си игра дангара со тебе и ти се качува на глава.
Додека го читав овој коментар имав чуство како да сум ти раскажал што ми се случуваше во предходната врска само незнам што треба да сменам можеби пристапот:toe: или ?

M

M del Mar

Гостин
Додека го читав овој коментар имав чуство како да сум ти раскажал што ми се случуваше во предходната врска само незнам што треба да сменам можеби пристапот:toe: или ?
Едноставно нема да дозволиш така да пристапува кон тебе, не си должен да трпиш да си игра топло-ладно како што кажа bounty_hunter...гледај малку за себе, па не се секирај дали ке ја навредиш слободно искритикувај ја за нештото(и не вели, не можам тоа да го направам ја сакам, кога не е се во љубовта крај краева)...не допуштај многу, бидејќи колку си подобар со луѓево толку ти се качуваат на глава и не те почитуваат...

V

Viktor g

Гостин
Едноставно нема да дозволиш така да пристапува кон тебе, не си должен да трпиш да си игра топло-ладно како што кажа bounty_hunter...гледај малку за себе, па не се секирај дали ке ја навредиш слободно искритикувај ја за нештото(и не вели, не можам тоа да го направам ја сакам, кога не е се во љубовта крај краева)...не допуштај многу, бидејќи колку си подобар со луѓево толку ти се качуваат на глава и не те почитуваат...
уф колку се согласувам со ова дека колку си подобар толку повеќе на глава ти се качуваат. А за критики секогаш кажував што мислам и критикував и баш поради мое различно размислување ми раскина она ми рече неможела да трпи да ја критикувам јас т.е да имам сопствено мислење прво сакав да ми се врати:uvo: но сега од оваа гледна точка воопшто не ме заслужуваше она мене единствено што ми е криво што сега она вади секакви муабети за мене:tapp: понекогаш посакувам никогаш да нестапнеше она во мојот живот а од друга страна па никогаш можеби немаше да го откријам мојот талент да небеше таа врска

M

M del Mar

Гостин
уф колку се согласувам со ова дека колку си подобар толку повеќе на глава ти се качуваат. А за критики секогаш кажував што мислам и критикував и баш поради мое различно размислување ми раскина она ми рече неможела да трпи да ја критикувам јас т.е да имам сопствено мислење прво сакав да ми се врати:uvo: но сега од оваа гледна точка воопшто не ме заслужуваше она мене единствено што ми е криво што сега она вади секакви муабети за мене:tapp: понекогаш посакувам никогаш да нестапнеше она во мојот живот а од друга страна па никогаш можеби немаше да го откријам мојот талент да небеше таа врска
Се се случува со причина...извлечи го најдоброто од целата оваа ситуација...а за тоа што вади муабети ма не се замарај не заслужуваат такви работи внимание...

B

BoZiCA

Гостин
Ne e moj proble, no bratucedka mi e mnogu zagrizena. Nakuso, dali e mozno da zatrudni na 4tiot den od menstruacijata? Jas i vikam deka sansite se mali, vie sto mislite? Posle kolku vreme testot za bremenost moze da se napravi,t.e. e efikasen?

M

M del Mar

Гостин
Ne e moj proble, no bratucedka mi e mnogu zagrizena. Nakuso, dali e mozno da zatrudni na 4tiot den od menstruacijata? Jas i vikam deka sansite se mali, vie sto mislite? Posle kolku vreme testot za bremenost moze da se napravi,t.e. e efikasen?
извини ама нештово не ми изгледа како да е љубовен проблем...
меѓутим ако меѓу форумџииве некој е доктор нека ти помогне...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
После 2 недели 14 дена од сексуалниот однос после кој претпоставуваш дека си забременила.

П..с ја чекам уште 4 дена :icon_lol:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
:kesa:

Добро бе шо ве учат на медицина вас, ти треба да кажваш не да прашваш.

Иначе можи да затрудниш само после овулација, пошто јајце клетката можи да се оплоди само на пат кон матката (1-2 дена + 2-3 дена живот на сперматозоидите = 1-5 дена плоден период во најоптимален случај). Ко ќе стигни во матката ако е оплодена ќе се “закачи“ за ѕидот на матката и полна имплантација ќе се изврши за 6-12 дена, шо ќе речи тест за бременост чак по 14-15 дена, од моментот на “грешката“ за најсигурно.

Е сега кога точно и колку пати овулираш никогаш нема да знајш, така да 100% сигурна заштита не е календарот. Пошто ко шо знам јас во некој посебни услови (стрес, возбуда и сл.) можи да има и додатна овулација, надвор од менструалнио циклус.

Ова така лаички, за посериозна информација гинеколог.

П.С. За брачеда ти а?! :pos2::pos2::pos2::pos2: секогаш е другарка или брачеда :pos2::pos2::pos2::pos2:

B

BoZiCA

Гостин
Prvo mache, ako imas slika od D-r Haus ne znaci deka si d-r i deka site ostanati se na medicina. A od tie sto se , statistikata stoi DEKA MOZE...
Kako? Od najkratkiot ciklus se odzemaat - 18, a od najdolgiot - 11, pa spored taa statistika moze da ti ispadne deka plodni denovi se od vtor do 15ti den....(ako najkratkiot bil 20 dena, a najdolgiot 26)....
Znaci moze. Najdi i linkovi ke vidis deka e taka.
Poentata mi bese deka sansite se mali, ama moze.

E sega ne mi bese poentata, da se tera seir drygarki i ne znam so, jas ubavo i rekov deka ne moze, ama ima sansi sekogas da znaes.Toa so kletkata i ovulacija nisto od toa.

p.S. NE znam na sto celis so drugarka ili bratucedka ili cicko ti. Ako nekoj saka da se krie na forum, ima drugi profili taka, ne e tesko da otvoris nov a uste pomalku tesko da mu dades pass na koj sakas i da pisuva sto saka od kaj tebe taka??
p.P.S. Se slozuvam deka ova ne e problem i e tema za diskusija, taka da moze ke trebase da se otvori nova tema, so postovi so dokazi i mislenja, ali aj naredna prilika. Ne postot da bide aj pomagajte. Nema vrska
pozz

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Prvo mache, ako imas slika od D-r Haus ne znaci deka si d-r i deka site ostanati se na medicina. A od tie sto se , statistikata stoi DEKA MOZE...
Kako? Od najkratkiot ciklus se odzemaat - 18, a od najdolgiot - 11, pa spored taa statistika moze da ti ispadne deka plodni denovi se od vtor do 15ti den....(ako najkratkiot bil 20 dena, a najdolgiot 26)....
Znaci moze. Najdi i linkovi ke vidis deka e taka.
Poentata mi bese deka sansite se mali, ama moze.

E sega ne mi bese poentata, da se tera seir drygarki i ne znam so, jas ubavo i rekov deka ne moze, ama ima sansi sekogas da znaes.Toa so kletkata i ovulacija nisto od toa.

p.S. NE znam na sto celis so drugarka ili bratucedka ili cicko ti. Ako nekoj saka da se krie na forum, ima drugi profili taka, ne e tesko da otvoris nov a uste pomalku tesko da mu dades pass na koj sakas i da pisuva sto saka od kaj tebe taka??
p.P.S. Se slozuvam deka ova ne e problem i e tema za diskusija, taka da moze ke trebase da se otvori nova tema, so postovi so dokazi i mislenja, ali aj naredna prilika. Ne postot da bide aj pomagajte. Nema vrska
pozz
Ако разбра шо напишав незнам зошто се расправаш. Овулација во најоптимален случај е на 14 ден од 28 дневен циклус. Е сега реков јас дека со сигурност нема како да знајш ти кога овулираш, можи дури и од возбуда и стрес да овулираш. А жената е плодна само после овулација и НИКОГАШ друг пат.

Е сега 4 дена после менструација, да овулирала “брачеда ти“ не вервам, ама теоретски е можно.

П.С. И не се срами со вакви екцеси како ова болдираното :smir:

P

playdead

Гостин
Па и треба да се осеќаш така. Не озбилно, која е комплицираната процедура девојка да рашири нозе и замижи? Сакаш секс, проклето имај го. Нема да ти пишува на чело следниот ден дека си имала секс за прв пат. Четири ипол години да се плеткаш со некој, и да не му го лапнеш до грклан, треба да си стварно од марс падната... добро шо праевте, се гледавте по саат ипол кој прв ќе трепне? :uvo:

Да, дефинитвно мислам дека е заостанато на 20 години да сакаш да имаш секс, а да го немаш и притоа да се жалиш и да прашуваш дали е тоа ретардирано.

Znaci ne mozev nisto poise da ocekuvam od razmisluvanjeto na edno masko... Do tamu vi ide mozoceto, seks i kraj. Znaci sum imala sansa da go napraam toa so decko mi ali neso ne mi davase, znaev deka si go igra kurot so mene i bas mi e milo so niso ne napraivme..
Ne deka cekam cudo da se desi za da se ebam, nitu pak deka sakam seks po sekoja cena, ne ni prasuvam dali da se ebam, toa si e moe resenie, sakav samo da vidam kakvi reakcii ke ima na forumov i tvojata e bas kakva sto ocekuvav, taka da ne me impresionira..

А сакаш само да се скинеш со било кој или прашуваш зошто не можеш да се опнеш со некој во кого би била заљубена и би го сакала бидејќи таков не си нашла досега??

Ако е првото, барем на кајгана имаш кандидати колку сакаш! И тоа од искусни, до зелени неепци.

А ако е второто, пипкај си се на раап, мастурбирај де, а и опушти се, ќе најдеш некој со кого ќе бидеш во врска бидејќи ти се допаднал и опни се еве, ако не одма, третиот ден.

ПомогнаВ?
hahaha... Da, mnogu mi pomogna, sea ke pocnam da masturbiram:pos2:

Inace valjda loso sum se izjasnila, ne prasuvam dali da se ebam lugje, samo dali spored vas e cudno na 20 god da si use nevin :smir:

Не си заостаната, немој вака да размислуваш. Секој си е човек за себе и ако другарките твои сите имале секс, не значи дека ти треба со било кого да легнеш.
Звучи глупо ама најмалку кога ќе очекуваш, тогаш ќе се заљубиш, и ќе те тресне од таму од каде најмалку си очекувала. :smir:
Fala bogu, normalen coek :vozbud: Ti si devojka, taka? :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom