Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Па и да си фатил женска можело да остане само другар со мене како што беше и да каже дека повеќе не сака да биде толку близок со мене :cry:
А и некој го убедеил дека сум лош избор за него тој не треба да верува сите што ќе кажат можеби е тоа кажано од љубомора што сме толку добри другари а тој треба сам да почувствува каква личност сум.Да имаш право моја грешка е што сум го сакала и го сакам а моја грешка е и што премногу време му посветив на него и поради него ги запоставив сите други :zid:

сакам да го направам тоа ама срцето не ми дава да бидам толку лоша спрема него
Девојко ако ти е најдобар другар како што си пишала во првиот пост, нема причина да не ти каже дека има девојка.А и ти можеш малку да оладиш, не му се јавувај некое време, не биди НАПОР, остави ги работите спонтано да се одвиваат.Можеби на него му треба време да размисли дали сака да биде со тебе или не.Ако ви е пишано да сте заедно, ќе бидете.Со сила убавина не бива.:toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам проблемче не можам никако да ја заборавам девојката со која бев 1 година не се гледам со неа немам никаков контакт ама се потешко ми е и потешко постојано мислам на неа и кајганава ја уклучувам само ради неа незнам навистина што да направам да ја заборавам сум бил во друштво со многу убави цури и се ама пак е џабе умот ми е постојано во неа каде е што е со кој е како и е дали помислува на мене....не можам да се насочам на нешто друго за да не мислам ако имате некој совет да ми дадете фала ви однапред...не бев уклучен на кајгана 3 дена успеав некако да не читам нејзнини мислења и уште сум воздржан.Сакам никогаш веќе да не се уклучам зашто премогу ми е тешко одма ме врзуваат чувства за неа.Имам некое чувство дека и она сеуште помислува на мене и покрај тоа што знам дека е горда на себе.А.......... не можам без тебе ИЗВИНИ ШТО СЕУШТЕ ТЕ САКАМ ЗАЛУДНО :smir: :( Ве молам за совет :smir:
Времето е најдобар учител... штета што ги убива сите ученици порано или покасно.

Член од
1 јануари 2009
Мислења
44
Поени од реакции
4
Од почетокот на октомври во школото на клупа седам со едно момче. Си правиме муабет, се смееме, си ја правиме интересна на часовите. Соучениците па дури и професорите почнаа да не зафркават, демек сме пар. Еден негов другар ми рече да ми го мести, ама овој е најнесериозниот на планетата, така да и не го сфатив озбилно. Друг случај кога викнав една другарка да седи до мене, "Х" не сакаше да се премести, па друг негов другар рече демек многу ме сака па не сака да се дели од мене. И многу слични вакви ситуации. А зборувам со него за се и сешто освен за љубов. Е сега, мене почнаа да ми се јавуваат чувства за него, и незнам што да правам. Ако не кажам ништо а е заинтересиран за мене можеби ке загуби интерес, а пак ако кажам а излезе дека не било ништо ситуацијата ке биде прилично напната(сепак седиме заедно). Совет?:pipi:

Член од
9 ноември 2009
Мислења
109
Поени од реакции
24
Од почетокот на октомври во школото на клупа седам со едно момче. Си правиме муабет, се смееме, си ја правиме интересна на часовите. Соучениците па дури и професорите почнаа да не зафркават, демек сме пар. Еден негов другар ми рече да ми го мести, ама овој е најнесериозниот на планетата, така да и не го сфатив озбилно. Друг случај кога викнав една другарка да седи до мене, "Х" не сакаше да се премести, па друг негов другар рече демек многу ме сака па не сака да се дели од мене. И многу слични вакви ситуации. А зборувам со него за се и сешто освен за љубов. Е сега, мене почнаа да ми се јавуваат чувства за него, и незнам што да правам. Ако не кажам ништо а е заинтересиран за мене можеби ке загуби интерес, а пак ако кажам а излезе дека не било ништо ситуацијата ке биде прилично напната(сепак седиме заедно). Совет?:pipi:
Vaka sea i toj go misli istoto kako i ti, da ne ja opleska rabotata..., pa zatoa prajka drugi da ja ispitaat teritorijata.
P.S: Tie dvajca drugari sho ti rekle, rabotat za nego. Coekot se srami, podbucni go ti ako ne reagira toj na nekoi romanti4ni momenti. I cekaj odgovor od negova srana.
Ako ne odi, znaci e tipot LUZER

Ova ti go kazuvam od iskustvo, 2 pati mi se ima slu4eno toa...

1-voto iskustvo: Ednash so komshivka, roditelite ne zafrkavaa deka sme par, a taa odgovarashe deka nema nisho pomegu nas, a poposle ispadna deka ima.

2-to iskustvo: Moze da se re4i so druga komshivka od podrugata ulica, tatko e me bendisa kako za zet i ne zafrkavashe, i taa odgovarashe: nejziniot tatko deka ima bujna fantazija. A pokasno beshe 100% to4no deka ima nesho.

Ne znam kolku god imash, si pretpostavuvam deka si 15-16 god. Okolu tie godini mnogu se sramat da pokazat emocii bilo mashko bilo zensko.

P.S: Mislev deka postoi vistinsko drugarstvo pomegu mashko i zensko, pokasno se uveriv deka ne postoi, i toa imam poveke dobri primeri, od drugari deshavki i moi deshavki, site zavrshile isto

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Веќе подолго време се знам со еден дечко,се запознавме со преку еден негов другар и отогаш станавме најдобри другари.Секој ден ми пишуваше,ми се јавуваше....итн Но го имам видено 5 пати во мојот живот,го сакам како никој друг :cry:
Му го кажував тоа неколку пати како на зафркавање а тој дали приметил дека го сакам или не :toe: бидејќи е срамежлив и секогаш е ладен кон женските не знае да направу муабет со нив.
Се се смени пред некој ден кога прекина да ми се јавува и тие сл работи му се јавив го прашав во што е работата зошто е таков кон мене а тој не сакаше да ми одговори.Никогаш ништо не сум му погрешила секогаш го бранев пред другите кога го напаѓаа и зборуваа лошо за него.Сега барам совет од вас бидејќи не знам што да правам дали да престанам да мислам на него или да го молам да биде како се по старо или пак да чекам тој да се јави можеби ќе се покае за тоа што го прави. :place:И отогаш си велам во себе:Поарно никогаш да не го запознаеше :zid:
Па не е он оператор тебе цело време да ти се јавува. Јавувај му се и ти сеа, шо, само он да троши? :D

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Почни да збориш со него на тема љубоФ и ако сте толку блиски кажи му што чувствуваш:pipi:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385

Најверојатно немаш ни години ни искуство за да ги разбереш машките бубачки... Батали го, убаво ти вика дечкото.
Ако му текне во меѓувреме дека да се биде драма квин не е кул - океј, во меѓуверме, скрос на скрос тргни се од него.
И не, не му го зјапај хајфајв профилот :))

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Имам проблемче не можам никако да ја заборавам девојката со која бев 1 година не се гледам со неа немам никаков контакт ама се потешко ми е и потешко постојано мислам на неа и кајганава ја уклучувам само ради неа незнам навистина што да направам да ја заборавам сум бил во друштво со многу убави цури и се ама пак е џабе умот ми е постојано во неа каде е што е со кој е како и е дали помислува на мене....не можам да се насочам на нешто друго за да не мислам ако имате некој совет да ми дадете фала ви однапред...не бев уклучен на кајгана 3 дена успеав некако да не читам нејзнини мислења и уште сум воздржан.Сакам никогаш веќе да не се уклучам зашто премогу ми е тешко одма ме врзуваат чувства за неа.Имам некое чувство дека и она сеуште помислува на мене и покрај тоа што знам дека е горда на себе.А.......... не можам без тебе ИЗВИНИ ШТО СЕУШТЕ ТЕ САКАМ ЗАЛУДНО :smir: :( Ве молам за совет :smir:
Го подржувам Johnny Stulic колку и да звучи нереално и некој да те убедува дека девојките сакаат да им покажуваш колку ги сакаш,како ти сега,е лага.Се со мерка.Не ја знам приказната ама колку и да ја сакаш тоа што го правиш само уште повеќе ќе ја одбие.Ти текнуе на"Кај ми е сонцето" дечкото што ја молеше?Зашто секогаш мора се да се комплицира?Ме сакаш?Сакаш да бидеме заедно?Крај на приказна.Сето друго е губење време,живци и шанси со други луѓе.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Аман, го дотепавте човекот со советите.

MIL, имаш три опции:
првата, да продолжиш да ја сакаш, да ја бараш, да молиш и се` тоа да ти биде безуспешно и попатно да се изгубиш себе си;
втората, да бидеш упорен, но само во случај ако имаш барем некакво позитивно повратно однесување од другата страна, ама се` тоа на умерен и фин начин, како би бил интересен и посакуван (бар за комуникација);
и третата, да си се избориш со самиот себе и да си ги спасиш бродовите (кои во моментов ти се чини дека тонат) и да се насочиш кон барање на друга личност која искрено ќе сака заеднички да патувате понатаму. Некогаш, во некоја иднина оваа твоја моментална "патетика" може да ти изгледа смешна и џабе потрошено време и енергија. :)

M

MIL

Гостин
Аман, го дотепавте човекот со советите.

MIL, имаш три опции:
првата, да продолжиш да ја сакаш, да ја бараш, да молиш и се` тоа да ти биде безуспешно и попатно да се изгубиш себе си;
втората, да бидеш упорен, но само во случај ако имаш барем некакво позитивно повратно однесување од другата страна, ама се` тоа на умерен и фин начин, како би бил интересен и посакуван (бар за комуникација);
и третата, да си се избориш со самиот себе и да си ги спасиш бродовите (кои во моментов ти се чини дека тонат) и да се насочиш кон барање на друга личност која искрено ќе сака заеднички да патувате понатаму. Некогаш, во некоја иднина оваа твоја моментална "патетика" може да ти изгледа смешна и џабе потрошено време и енергија. :)
Фала ти многу сепак имам три опциии една ќе одберам фала на внимание :pipi:

ццццц ...Жива патетика па го обландирал дудлањево како барам совет, пиши му на ПП на некој од админиве да те акнат на перманентен уствари не се премислив отвори тема во Општи Муабети и напиши го истово и потоа побарај да те банираат за да изгледа подраматично може да ти даде пичка од сожалување.
Јас мислам дека на вистинско место пишам а за тебе незнам плус ако немаш нешто попаметно да кажеш зачувај за себе толку од мене веќе не реплицирам зашто ми е долност да се изразувам на ваков начин како тебе .

V

Viktor g

Гостин
Па и да си фатил женска можело да остане само другар со мене како што беше и да каже дека повеќе не сака да биде толку близок со мене :cry:
А и некој го убедеил дека сум лош избор за него тој не треба да верува сите што ќе кажат можеби е тоа кажано од љубомора што сме толку добри другари а тој треба сам да почувствува каква личност сум.Да имаш право моја грешка е што сум го сакала и го сакам а моја грешка е и што премногу време му посветив на него и поради него ги запоставив сите други :zid:

Да ти кажам ако некој сакал да го убеди во нешто тоа и го сторил. Не го чекај да ти се врати :nenene: излези во град доколку ти се допадне некој дај му знак едноставно не ја прави истата грешка која јас ја направив коа ми раскина бившата. Ако ја немаш прочитано пронајди ја книгата Кој го здипли моето сиренце? од Спесер Џонсон коа ќе ја прочиташ ке сватш дека пораката е немој да чекаш со надеж дека ќе се врати туку најди друг што ќе ти подари се што заслужуваш

Член од
3 декември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Луге барам совет еве за што се работи-пред една година се запознав со една женска преку скајп која живее во италија и со тек на време почнавме да си покажуваме симпатии еден кон друг ова лето таа дојде и се видовме бевме заедно и се однасавме како дечко девојка но не е имало ништо помегу нас откако си замина таа во италија секој ден по 100 пати ми повторуваше дека ме сака и тоа толку многу што не сум можел ни да помислам па дури сакаше да ми прати и гарантно писмо за да одам таму кај неа,но работите последниов месец се сосема изменија и таа веке не е истата како порано секогаш се става офлине на скајп за да не видам кога е уклучена а повеке пати ја фатив така но не и кажав ни збор и кога е вклучена ретко ми пишува или пак ми пишува само пред да си легне и тоа пишуваме не повеке од 2-3минути и таа ми вика дека ке оди да спие затоа што била уморна,доскоро секој ден по 50пати ми звонеше на телефон сега ни тоа не сака,имам чуство дека ме лаже и тоа дека ме многу лаже,последниов месец ни еднаш не ми кажа те сакам иако јас речиси секој ден и го викам тоа но таа се прави како да не го чита тој збор дајте некој совет што да правам дали да ја трпам уште некое време бидејки нејзиното оправдание сега кога и викам зашто толку малку пишуваме таа ми вика дека има многу за учење и дека сега во декември спремала два испита или да ја седнам еден ден на скајп и да разговарам со неа каде отиде нашата љубов која беше пред само месец дена но се плашам од одговорот и мислам дека го знам по она како таа се однесува во моментот.давајте совети плисссссс

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Дуле, Дуле..

95% нашла друг, ако има за учење не и е тешко да ти каже дека те сака нели? :)
Зашто не ја прашаш и не разговарате озбилно, ако се плашиш од одговорот нема да го одбегнеш, кад-тад ке дознаеш, само што поише ке се мачиш вака.
Многу е очигледно дека има друг, жалам :( Најди си и ти друга. Уште еден доказ дека врска на далечина е бул шит.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Луге барам совет еве за што се работи-пред една година се запознав со една женска преку скајп која живее во италија и со тек на време почнавме да си покажуваме симпатии еден кон друг ова лето таа дојде и се видовме бевме заедно и се однасавме како дечко девојка но не е имало ништо помегу нас откако си замина таа во италија секој ден по 100 пати ми повторуваше дека ме сака и тоа толку многу што не сум можел ни да помислам па дури сакаше да ми прати и гарантно писмо за да одам таму кај неа,но работите последниов месец се сосема изменија и таа веке не е истата како порано секогаш се става офлине на скајп за да не видам кога е уклучена а повеке пати ја фатив така но не и кажав ни збор и кога е вклучена ретко ми пишува или пак ми пишува само пред да си легне и тоа пишуваме не повеке од 2-3минути и таа ми вика дека ке оди да спие затоа што била уморна,доскоро секој ден по 50пати ми звонеше на телефон сега ни тоа не сака,имам чуство дека ме лаже и тоа дека ме многу лаже,последниов месец ни еднаш не ми кажа те сакам иако јас речиси секој ден и го викам тоа но таа се прави како да не го чита тој збор дајте некој совет што да правам дали да ја трпам уште некое време бидејки нејзиното оправдание сега кога и викам зашто толку малку пишуваме таа ми вика дека има многу за учење и дека сега во декември спремала два испита или да ја седнам еден ден на скајп и да разговарам со неа каде отиде нашата љубов која беше пред само месец дена но се плашам од одговорот и мислам дека го знам по она како таа се однесува во моментот.давајте совети плисссссс
Или девојката се оладила или има некој друг:toe:, а тоа што ти викаш дека не ти пишала дека те сака затоа што имала за учење :nesvest: е само изговор за тебе, за да ти биде полесно.
п.с.Доста се залажуваш дека те сака, најди си некоја која вистински ќе те сака.

P

playdead

Гостин
Ova nema mnogu vrska so ljubov, ali moram da kazam zaso mnogu me maci :)

Imam 20 godini i ne sum imala seriozna vrska...devica sum seuste, a ubava sum ( ne deka se falam sea... :D ) Pred 2 godini se pletkav so eden kreten 4 ipol godini, no niso ne napraivme zaso celo vreme raskinuvavme... I sea ova mi e neso kao kompleks, uste sum nemala odnosi kao retardirana nekoja se osekjam :D Iam use 2-3 drugarki kao mene neotpakuvani, ali se drugo e dupnato beee :uvo: Mislite deka e zaostanato ova so use ne sum imala sex? m?

Kajgana Shop

На врв Bottom