Секојдневно се молат за здравје на погодените од страшното невреме кое последен пат се случи 1016. Што е најтрагично, во Драчево се собира помош во црквата каде има најголеми лопови.Дали МПЦ има донирано тоа ме интересира? или планират возниот паркинг да го појачат за уште една понова класа?
МПЦ веќе донирала и свеќи за жителите од овие региони кои се уште немаат електрична енергија. И од тоа што било собрано храна, обувки...Дали МПЦ има донирано тоа ме интересира? или берат за паркингот да го појачат за уште една понова класа?
Ова сакав и ја да го пишам. Тука од амбасадата или црквата ништо не превземаа до сега. Ги заболе цеф за Македонија. А на празници знаат од нас пари да бараат, сеа коа треба да се даде нигде ги нема.И дијаспората доста активна се покажа! само за сликање со знамето во раце и јадење гомна од типот името не го даваме ги бива
битно е да се тера негативна пропаганда, тоа најдоброто од некој гниди што може да се с изавди.Апдејт напра и си,кај беше ? Пуно фирми имаше
Вистина ли е ова:битно е да се тера негативна пропаганда, тоа најдоброто од некој гниди што може да се с изавди.
Како што разбрав дечките што ги собираат донациите пред/во Веро Џамбо после со коли одат и лично ги делат таму од врата на врата. Јас кај нив оставам.Posto imam rabotni obvrski i ne mozham vo tekov na nedelava licno da otidam tamu, me interesira dali postojat lugje koi planiraat licno da delat pomosh vo naseleni mesta kade zhiveat samo Makedonci, znaci ne punktovi itn?
Ако ги имаш следено сител и сличните медиуми од нивниот ков во последнава година и пол ќе видиш дека ни трошка достоинство не е останато тука и се е крв и омраза. Се гази преку бранители, починати лица и се влечат низ калта цели фамилии, се до малолетни деца.Докато народот плаче, погледнете за што станува збор. Jaс не знам како да изкажам револтот си от ваквото нешто. Рацете на тоа што е напишал тоа да изсахнат. Можно ли е во такви моменти да се зборува за политика бе....крвта ми кипи само като го читам.
http://sitel.com.mk/sdsm-so-crna-kampanja-protiv-gruevski-zoshto-e-na-teren-i-se-trudi-da-pomogne-vo-organiziranje-so
Остај и не само тоа, и админите намерно ми бришат постови . Ми зборат пишувам глупости,бришат постови мои,а кога се работи за другиве членови,кои се утепаа од мешање политика и Грујо опсесија дека се е он крив,абе напнаа ,замараат.Саше Мијалков ,Албанциве за себе си глеале за помош,абе клампаат и клампаат.Ако не ви чинат,не ги бирајте на избори и членувај во партија.Самите сме си виновни,неодржување на системите,презагушување и несоодветност на градби си праат лошо.Ово тлее пола век и више.Оди натаму во тој дел на Скопје,се е стари згради во Сингелич и натаму Стајковци,Арачиново дива лига.битно е да се тера негативна пропаганда, тоа најдоброто од некој гниди што може да се с изавди.
За снимање обратисе во канал5, сител , кај козарот или останати куропушачи! а за мудрување на фејсбук имаш тукаНа поплавените им требаат луѓе и пумпи, а не мудрување на Фејсбук (ФОТО)
Дојдете, снимете сè. Да видат луѓето каква катастрофа е ова. Да дојдат луѓе, да ни помогнат. Ова тука е ужас, не можеме сами да се справиме
На терен има механизација, возила и екипи од сите надлежни институции, но не се доволни. На загрозените им се доставува вода, храна и лекови, но ним им се потребни и луѓе, таму, на терен.
http://telegraf.mk/aktuelno/makedonija/ns-newsarticle-najstrasnoto-doprva-doaga-na-poplavenite-im-trebaat-luge-i-pumpi-a-ne-mudruvane-na-fejsbuk-foto.nspx
жално... лесна им земја на загинатите
...ај таму голема планина,па надошла вода,нема дрва,обиколница и др.
ама како поплавени куќи во Лисиче...
утре ќе гледам да ставам и слики, од куќата на зет ми...
поплавена е и вода има во долниот спрат над 1м, сета покуќнина уништена,кал има се уште на масите,шпоретот и се друго.
Се уште не дошол никој да ја види стварната состојба, овде само од далеку со снимки од дрон покажаа некоја „ посета“, и дворови-бари.