Zdravo decki,ne se osekam kako nov ovde bidejki ve citam skoro cel mesec ama djabe
Mnogu raboti mi stanaa jasni no i mnogu nejasni.
Da skratam i da pobaram pomosh od eksperti mislam deka su na vistinskoto mesto, samo ke ve zamolam nemojte uste poveke da me zbunite. Kako sto mozev da procitam na forumov ima dosta ovde so maka kako mojata .
Od ovaa godina mislam da se gream samo na klima so dogrevanje vo najladnite 1-2 nedeli.
Prostorot za zagrevanje mi e 32m2 vo pravoagolna forma so obicna fasada i pvc prozori svrten na istok. Vratata na hodnikot e vo sredina na sobata. Budjetot mi e do 65 000 a problemot mi e sto da bide.
Napraviv potesen krug i nemozam da se odlucam, znaci vaka:
Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VA - 62 000 bez montaza uni24
Carrier X-Power Gold Inverter 42UQV035M2 - 48 000 na akcija so montaza od energija
Toshiba Suzumi Plus RAS-B16N3 - 58 000 bez montaza energija (nemozam da ja najdam Suzum Plus 13 bi bila poevtina i bi mi vrsela rabota MISLAM)
I ona sto najveke me maci toa e golemata razlika vo cena na:
PANASONIC CS-UE12RKE - 36 000 bez montaza vo set
VIVAX ACP-18CH50AERI - 37 000 bez montaza vo amc
WHIRLPOOL SPIW 418LL - 36 000 vo set i zacuduvacki 48 000 vo neptun ?!?!?!?
za WHIRLPOOL mislam deka ne sretnav nisto na forumov i me cudi zosto, kolku sto znam pak e nekoja firma u klasa so LG, PANASONIC ...
Golema razlika vo cena a mnogu mala razlika vo specifikacii toa po mene e golem problem. Ke ve zamolam ako ima patalci so klimive i bi sakal da slusnam iskustva. Razlikata Kinez Japanac po mene neigra veke golema uloga posto i kinezite se otideni mnooogu napret.
Ajde da vidime dali ke mi pomognete ili dopolnitelno uste poveke ke me zbunite