Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Nemozi taka zatoa sto vo isto vreme podnesuvaat, toa se dva razlicni predmeti, I vrz osnova na soprug nema osnov da dobie, no mozebi taa si podnela silni dokumenti na pocetok od tatko,dedo,baba I sl.,ne ni e objasneto so koi dokumenti podnela zenamu samo kazuva deka ne odnela dopolnitelni.Vo sekoj slucaj ova e dobra vest, izgleda pocnaa da davaat polesno.
bas ubo e navedeno deka dvajcata cekaat od 2013, ako imala dobri dokumenti ke pominela na prv pregled. a od 2013 sega so gi pregledvat se site na dopolnitelna

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
bas ubo e navedeno deka dvajcata cekaat od 2013, ako imala dobri dokumenti ke pominela na prv pregled. a od 2013 sega so gi pregledvat se site na dopolnitelna
Vo pravosi, samo mozno e so dobri dokumenti da ja imaat I nejze staveno na dopolnitelna,pravat greski,gi ima mnogu takvi,gledas I sam od pred nekoj mesec so isti dokumenti na ednata sestra I dadoa na drugata ne, pravat kako sakaat,i nemozis da se zalis, vo sekoj slucaj izgleda ja olesnija malku rabotava sega, mislam deka ke ni dadat drzavjanstva na poveketo od nas,i vo nivni interes e,samo ke se iznacekame I nervi ke iskinime.

D

Daniel_faca

Гостин
Образувана преписка N:70XX/2013/14.05.2013 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 65 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.

На финален преглед 3 месеци, чека потпис од президентот 1 месец, без однесени никакви дополнителни документи, единствен доказ за бугарско потекло е тоа што на молбата за добивање БГ државјанство напишав бугарски податоци, ЕГН и сл. од брат ми.
Drugar te citam prethodno imas napisano pred eden mesec deka seuste si nadopo
Образувана преписка N:70XX/2013/14.05.2013 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 65 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.

На финален преглед 3 месеци, чека потпис од президентот 1 месец, без однесени никакви дополнителни документи, единствен доказ за бугарско потекло е тоа што на молбата за добивање БГ државјанство напишав бугарски податоци, ЕГН и сл. од брат ми.

fenixmk

Samo sto se slusnav so posrednikot,mi rece deka za 10 do 15 dena ke se znae sto ke bidi za site nie sto cekame so potvrdi i bracedi.Inace posrednikot e Ace od cv.Nikole i e posteno coece.
--- Споено дупло мислење, 5 јуни 2016 ---

Па во ред е де.Тие се 2013 а ти си 2014 и се еден

Сепак мислам дека има некаков редослед во промената на статусите, еден пријател со сопругата беа на интервјунекаде мај/јуни 2013 год, бројчњата на двајцата се 70хх/2013, јас бев на интервју во Јануари 2014.
Јас поднесов дополнителени документи копија од бг лк од брат ми, a од нив едниот поднесе бг лична карта од вујко му, а другиот не поднесе никакви документи.
Сега двајцата они се со статус "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." а кај мене стои "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство".
Дополнителните документи ги поднесов пред нив
Кликни за повеќе...
чекор пред тебе.Тој без документи тешко дека ке помини а тој со вујкото има некакви шанси само ако се расчистат недоразбирањата мегу ДАБЧ и МП.Ти имаш реални шанси да добиеш указ.
Кликни за повеќе...
Последна промена од денес, јас сум сеуште на дополнителна проверка, другарот што однесе документи од вујко му го прекратија, а жена му што не однесе никакви дополнителни документи и се смени статусот во "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија"
16 јуни 2016Пријави
Drugar nesto si zbunet ova e dokaz deka pred mesec si postiral deka seuste si na dopolnitelna a sega naveduvas deka posle 3 meseca na finalen molbata ti e odobrena???​

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453

fenixmk

Samo sto se slusnav so posrednikot,mi rece deka za 10 do 15 dena ke se znae sto ke bidi za site nie sto cekame so potvrdi i bracedi.Inace posrednikot e Ace od cv.Nikole i e posteno coece.

Сепак мислам дека има некаков редослед во промената на статусите, еден пријател со сопругата беа на интервјунекаде мај/јуни 2013 год, бројчњата на двајцата се 70хх/2013, јас бев на интервју во Јануари 2014.
Јас поднесов дополнителени документи копија од бг лк од брат ми, a од нив едниот поднесе бг лична карта од вујко му, а другиот не поднесе никакви документи.
Сега двајцата они се со статус "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." а кај мене стои "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство".
Кликни за повеќе...
чекор пред тебе.Тој без документи тешко дека ке помини а тој со вујкото има некакви шанси само ако се расчистат недоразбирањата мегу ДАБЧ и МП.Ти имаш реални шанси да добиеш указ.
Кликни за повеќе...
Последна промена од денес, јас сум сеуште на дополнителна проверка, другарот што однесе документи од вујко му го прекратија, а жена му што не однесе никакви дополнителни документи и се смени статусот во "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија"
16 јуни 2016Пријави
Drugar nesto si zbunet ova e dokaz deka pred mesec si postiral deka seuste si na dopolnitelna a sega naveduvas deka posle 3 meseca na finalen molbata ti e odobrena???​
NE DA E ZBUNETO POSREDNICEVO

D

Daniel_faca

Гостин
Znaci forumov i temava se otvoreni za sekogo i se trpi postot sto i da napises...posle ova so FENIXMK bez dokazi za bila kakva informacija apeliram da ne se veruva i da ne goraat narodot poveke...

Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
zdravo na site.sakam da ve prasam dali ima na nekoj slicen status.bev na intervju april 2014 i odnesov poteklo so dokumentite so gi podadev,vo oktovri 2015 mi se smeni statusot staven vo dopolnitelna proverka i pak odnesev poteklo(dokaz deka tetka mi e so bg pados) i pred mesec vreme pak mi se smeni statusot vo ovoj:Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

ne znam dali pak da odnesam poteklo bidejki veke 2 pati nosiv
Dali nekoj ima na forumov da bil vo vakva situacija?

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
zdravo na site.sakam da ve prasam dali ima na nekoj slicen status.bev na intervju april 2014 i odnesov poteklo so dokumentite so gi podadev,vo oktovri 2015 mi se smeni statusot staven vo dopolnitelna proverka i pak odnesev poteklo(dokaz deka tetka mi e so bg pados) i pred mesec vreme pak mi se smeni statusot vo ovoj:Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Zdravo i jas sum ista situacija maj bef na iterviju 2014 pa na dopolnitelna odnesof dopolnitelni vo septevri 2015 sega pak na dopolnitelna. Posrednikot mi rece deka e razgledana od 1 komisija. I se ceka na 2 komisija zatoa se menI statusot od dopolnitelna vo dopolnitelna. Sega imalo po 2 komisii sto gi razgleduva dokumetite. Pozdrav.

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
momci izglea epten ja stegnaa rabotava najverojatno ni so klubot ot Strumica nema da priznavaat posto vcera pominav niz starata carsija kaj sto e klubot vidov deka e zatvoreno nema nisto vo objektot se e trgnato osven ako e premesten nekade ako gresam neka me ispravi nekoj

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
momci izglea epten ja stegnaa rabotava najverojatno ni so klubot ot Strumica nema da priznavaat posto vcera pominav niz starata carsija kaj sto e klubot vidov deka e zatvoreno nema nisto vo objektot se e trgnato osven ako e premesten nekade ako gresam neka me ispravi nekoj
Ама аргумент!!!

Член од
11 декември 2008
Мислења
77
Поени од реакции
91

fenixmk

Кликни за повеќе...
Кликни за повеќе...
16 јуни 2016Пријави
Мало недоразбирање, ситуацијата ја следиме сите тројца од истиот профил, и во право си јас се уште се сум на дополнителна со документи од брат ми. :)

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171

Nema potreba da nosis povtorno dokumenti za poteklo, ostanuva samo da cekas, a statusot ti e istiot kako i prethodno (vraten na dopolnitelna)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Дали постои некој што поминал само со потврда од БКК?

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Zdravo i jas sum ista situacija maj bef na iterviju 2014 pa na dopolnitelna odnesof dopolnitelni vo septevri 2015 sega pak na dopolnitelna. Posrednikot mi rece deka e razgledana od 1 komisija. I se ceka na 2 komisija zatoa se menI statusot od dopolnitelna vo dopolnitelna. Sega imalo po 2 komisii sto gi razgleduva dokumetite. Pozdrav.
Ma kakvi dve komisii dobro sto ve motaat posrednicive.Pred izvesno vreme imase decko vraten na dopolnitelna od 2014 ili 2015 na koj go ima istiot status kako kaj 2013 samo so data do koga da gi podnese dopolnitelnite dokumenti.2013 pokraj statusot nemaat data zosto toj rok e pominat.E sega site vrateni na dopolnitelna ke se razgledaat ponovo i ke se resi dali dobivas ili te prekratuvaat.Spored tvojot posrednik zborot na prvata komisija e nebiten,togas zosto rabotat tie koga vtorata komisija odlucuva.Nema logika.Od avion se gleda deka ni posrednicite vrska nemaat od zivotot.Toa go zakluciv koga morav na mojot posrednik da mu objasnuvam kako funkcionira novata strana za pregled na prepiskite.Znaci pazlivo citanje na postovite bidejki ima dosta na mesto raboti napisano ili direkt Sofija vo MP a posrednicite ne znam za so ke vi sluzat.[DOUBLEPOST=1469649407][/DOUBLEPOST]
Дали постои некој што поминал само со потврда од БКК?
Sega za sega ne.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom