Drugar te citam prethodno imas napisano pred eden mesec deka seuste si nadopo
fenixmk
↑
Samo sto se slusnav so posrednikot,mi rece deka za 10 do 15 dena ke se znae sto ke bidi za site nie sto cekame so potvrdi i bracedi.Inace posrednikot e Ace od cv.Nikole i e posteno coece.
--- Споено дупло мислење, 5 јуни 2016 ---
Па во ред е де.Тие се 2013 а ти си 2014 и се еден
↑
Сепак мислам дека има некаков редослед во промената на статусите, еден пријател со сопругата беа на интервјунекаде мај/јуни 2013 год, бројчњата на двајцата се 70хх/2013, јас бев на интервју во Јануари 2014.
Јас поднесов дополнителени документи копија од бг лк од брат ми, a од нив едниот поднесе бг лична карта од вујко му, а другиот не поднесе никакви документи.
Сега двајцата они се со статус "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." а кај мене стои "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство".
Дополнителните документи ги поднесов пред нив
Кликни за повеќе...
чекор пред тебе.Тој без документи тешко дека ке помини а тој со вујкото има некакви шанси само ако се расчистат недоразбирањата мегу ДАБЧ и МП.Ти имаш реални шанси да добиеш указ.
Кликни за повеќе...
Последна промена од денес, јас сум сеуште на дополнителна проверка, другарот што однесе документи од вујко му го прекратија, а жена му што не однесе никакви дополнителни документи и се смени статусот во "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија"
16 јуни 2016Пријави
Drugar nesto si zbunet ova e dokaz deka pred mesec si postiral deka seuste si na dopolnitelna a sega naveduvas deka posle 3 meseca na finalen molbata ti e odobrena???