Кодекс на облекување

Член од
6 август 2008
Мислења
46
Поени од реакции
21
Работам у Гугл, рецимо.
И сега секое сабајле доаѓам на работа у апостолки и шорцеви, да не речам хавајки.
Ќе се прашам дали сум вработен кај што сум или сум дошол кловн да изигравам.
Во тоа е проблемот,кодексот на облекување е прифатен на секаде,и сега за многу луѓе тоа е веке нормална работа,и не можат да замислат нешто поразлично,но тоа е погрешно ,тоа е предрасуда,спомнуваш Гугл или која и фирма да е ,па што има врска со тоа ти дали ке одаш на хавајки или ке одаш во “соодветна облека“ ако си ја извршуваш твојата задача на задоволително ниво,облеката нема врска со карактерот на човекот,облеката не те прави човек,тоа е голема предрасуда.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Во тоа е проблемот,кодексот на облекување е прифатен на секаде,и сега за многу луѓе тоа е веке нормална работа,и не можат да замислат нешто поразлично,но тоа е погрешно ,тоа е предрасуда,спомнуваш Гугл или која и фирма да е ,па што има врска со тоа ти дали ке одаш на хавајки или ке одаш во “соодветна облека“ ако си ја извршуваш твојата задача на задоволително ниво,облеката нема врска со карактерот на човекот,облеката не те прави човек,тоа е голема предрасуда.
Ако за тебе кодексот е погрешна работа, тогаш сигурно ти шеташ гол по улица:facepalm:

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.614
Поени од реакции
2.236
Ти сигурно на плажа ојш по ципела и фармерка, вцрква влегвиш по боксерки, а на свадба си со шорц и адидас влечка.

Мислам, ајде и нека не постојат закони ни ништо па да владее самоволие. Скроз погрешен став имаш кон оваа тематика. Барем јас така мислам :)

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.306
Поени од реакции
5.912
Зависи за каква пригода се работи, за некој работи, пригоди и околности кодексот на облекување е неопходен, за некој е навистина глупост и непотребен. Широко индивидуално е како тема за правилник.

Kajgana Shop

На врв Bottom