- Член од
- 24 април 2010
- Мислења
- 1.251
- Поени од реакции
- 1.756
На обични полицајци почетна плата им е 20.600 ден. тоа другото е бонус од сменска работа + работа во викенд и празници + ноќен труд, идр, знаци ипак поцетна им е толку тоа другото е бонус, работи и ти за празник и викенд и ти ке ги имаш тие бонси.Аман бе, за 300 евра даваат по 5000евра за вработување, ако платата што си ја пишал таква тогаш овие што платија по 5000 евра се со тешка ретардација.
За тоа дека давале 5000 за вработување ни ти ни јас немаме доказ, така да според мене тоа се само кафански муабети, рачунај сам дали некој би дал 5000 за толкава плата.
А за тоа скоро 40ка дека му се собрало, како прво и прво прашај го колку труд вложил тој за да влезе во таа специална единица, и како второ прашај го колку ноќи има спиено дома за да ги земе тие "40ки".
Читам на некои рекатари лесно има било тука на форум да оговараат и да навредуваат зошто очигледно само тоа го знаат, нека ми кажат кај има лесни пари јас ке одам прв ке се пријавам и не 5 илјади , 10 ке дам. Па и пишал плата без мака пфффф