PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Mal success story, izvadiv 6-7 klucha (csgo trading) rachunajki 1.90 dolari od kluch, parite na kartica stignaa za pomalce od 5 minuti od koga gi pobarav od paypal. (nlb tutunska kartica)

Момци, што би било попаметно? За вадење околу 300 евра, да вадам по 100 евра на 3 пати или нема да е проблем 300 евра од еднаш?

Момци, што би било попаметно? За вадење околу 300 евра, да вадам по 100 евра на 3 пати или нема да е проблем 300 евра од еднаш?
Na dva pati po 150 evra ne bi trebalo da imas problem.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Dali nekoj upoterebuva VISA ili druga kartica za withdraw na paypal od druga banka i kako se realizira vremenski osven NLB toa mi e jasno

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Дечки постои некој начин за да се примаат пари на пејпал? :( Словенскиот ми го лимитираа уште лани а сеа ми пејпал треба за пари да ми пратат.. Т.е. да можам да ги префрлам на сметка у банка

Дечки постои некој начин за да се примаат пари на пејпал? :( Словенскиот ми го лимитираа уште лани а сеа ми пејпал треба за пари да ми пратат.. Т.е. да можам да ги префрлам на сметка у банка

Е па помина 2015 година, веројатно сега можеш повторно да примаш пари преку словенечкиот PayPal.

Не. Документи ми бараат

Ништо тогаш, извади втора дебитна картичка поврзана со истата трансакциска сметка во НЛБ Тутунска Банка, но нека гласи на име на некој твој близок - мајка, татко, брат, сестра или слично, па пробај така - со друго име и презиме, друга e-mail адреса, а по можност и друга адреса на живеење.

Но лично мислам дека наместо втора дебитна картичка на истата трансакциска сметка, подобро ќе биде и трансакциската сметка да биде друга, односно да гласи на името на тој некој близок, бидејќи словенечкиот PayPal ќе знае дека парите пристигнуваат на истата трансакциска сметка - иако преку друга дебитна картичка.

Ништо тогаш, извади втора дебитна картичка поврзана со истата трансакциска сметка во НЛБ Тутунска Банка, но нека гласи на име на некој твој близок - мајка, татко, брат, сестра или слично, па пробај така - со друго име и презиме, друга e-mail адреса, а по можност и друга адреса на живеење.

Но лично мислам дека наместо втора дебитна картичка на истата трансакциска сметка, подобро ќе биде и трансакциската сметка да биде друга, односно да гласи на името на тој некој близок, бидејќи словенечкиот PayPal ќе знае дека парите пристигнуваат на истата трансакциска сметка - иако преку друга дебитна картичка.
Значи не можам да направам друг словенски акаунт, пробав со 3 картички до сега. Моја нова, на татко ми и на другарка ми. Цело време ми вика This card can't be linked или ватевр и да пишуваше. Ваљда препознава дека е македонска банка а акаунт словенски

Значи не можам да направам друг словенски акаунт, пробав со 3 картички до сега. Моја нова, на татко ми и на другарка ми. Цело време ми вика This card can't be linked или ватевр и да пишуваше. Ваљда препознава дека е македонска банка а акаунт словенски

Е тоа навистина е прав ќорсокак.

Единствено што можам да ти препорачам, е ако имаш пари на PayPal сметката, купи нешто и продај го кога ќе ти пристигне во Македонија.

Купи по некои ситнурии, на пример оригинални видео игри за конзоли - PlayStation 4 и Xbox One, гејмерски мауси и тастатури, звучници и слично, па огласувај ги.

Но да те предупредам дека нема лесно да ги продадеш доколку се многу скапи, како за почеток не подлежат на гаранција во Македонија бидејќи се купени од странство, а од искуствата на мои пријатели кои се занимаваат со ваквиот бизнис, морам да ти потенцирам дека може да потраат месеци додека да најдеш купувачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom