Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Би одел на skylake конфигурацијата само зошто толку скапо напојување би терал за почеток без графичка може хдд и од 500gb немора 1tb
Напојувањето е најважен компонент на компјутерот. Јас никогаш не би ставил ефтино напојување.

Напојувањето е најважен компонент на компјутерот. Јас никогаш не би ставил ефтино напојување.

Епа планирам да а земам skylake конфигурацијата ама од сетек затоа што во кавадарци нема анхоч

Sho brendirani napojuvanja se nudat po makedonskive prodavnici? Gledam ima Corsair, drugo nesto?

друже сеа ќе ти дадам Кантол напојување за без пари... Ако сакаш да ризикуваш пожар по дома. од таа причина е скапото напојување. Јес да како шо кажав и погоре, Корсерот тука му лупаат луди цени а не би требало.
Aman i ti pa drugarce so taj pozar ta pozar sho tolku stvaras panika? Sea ako igras non stop video igri po cel den toa e druga rabota :) Neka si odluce detto u skald so toa kako ke go koriste kompjtero.

Aman i ti pa drugarce so taj pozar ta pozar sho tolku stvaras panika? Sea ako igras non stop video igri po cel den toa e druga rabota :) Neka si odluce detto u skald so toa kako ke go koriste kompjtero.
Better safe than sorry... Слушај, знам како пукаат напојувања... И што можат да направат :)

Epa sea ti znaes oti koa simnes igra dodeka ne ja zavrses od prva ne prekinuvas ;)
Inace ne e dobro taka so najcrno scenario da go predupreduvas detto. Ke go uplases ke se predomisle pa ke se ostane na starata kanta :)

Epa sea ti znaes oti koa simnes igra dodeka ne ja zavrses od prva ne prekinuvas ;)
Inace ne e dobro taka so najcrno scenario da go predupreduvas detto. Ke go uplases ke se predomisle pa ke se ostane na starata kanta :)
Па арно му вели , тоа е за негово добро.

Треба да има регулација да се забранат ефтини напојувања. Овие нешта можат куќата да ти ја запалат.

Која е најснабдена продавница за компоненти во мк?
или барем 2-3 најдобри...

Имам рам Corsair 4GB DDR3 1333MHz 1x240 DIMM Unbuffered.
Сакам да стаам уште 4GB, ама еден пријател ми кажа дека за да нема проблеми најубаво би било да стаам рам од истата марка и модел. Проблемот е што конкретно овој модел неможам да го најдам по сајтовите на нашите продавници. Совет?

Имам рам Corsair 4GB DDR3 1333MHz 1x240 DIMM Unbuffered.
Сакам да стаам уште 4GB, ама еден пријател ми кажа дека за да нема проблеми најубаво би било да стаам рам од истата марка и модел. Проблемот е што конкретно овој модел неможам да го најдам по сајтовите на нашите продавници. Совет?
Da go zamenes kaj nekoj da ti dade dve isti plocki so doplata.

незнам дали ја погодив темава :D

немам некое искуство со микросд картициве па сакам да ја купам оваа па ме занима, дали ќе ми одговара на Таблет Самсунг галакси 10.1

Па арно му вели , тоа е за негово добро.

Треба да има регулација да се забранат ефтини напојувања. Овие нешта можат куќата да ти ја запалат.
http://setec.mk/Computers-IT/PC-and-PC-equipment/Power-Supply/Cooler-Master-GM-series23583
http://setec.mk/Computers-IT/PC-and-PC-equipment/Power-Supply/Corsair-Builder-Series-CX450M22620
Кое е подобро да го земам ова кулер мастер има 1800дена гаранција

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom