Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
Ako najdes kaj moze da se kupi, kazi. Inace ima nekoj preporaka za dobar site za torrenti osven zamunda, rarbg i rutracker?
Ако најдам, ама тешко некако. Зачленување иде само со покана како што гледам, а после тоа може да платиш ако неможеш да држиш рејтинг за да не те банираат. А ми го имаат мн зборено тракерот дека бил одличен за туторијали.
А за филмови и серии јас користам торентлич, исто приватен со тешки услови за тие што симнуваат ама се исплати да држиш рејтинг

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Арена јас ја користев и сеуште ја користам доста добра е .

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
мајката да им ја ебам на овие америте.
Јас користам замунда, добра е. До сега имам 2 TB сметнато, и нема некој проблем :angel:

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.355
Ако најдам, ама тешко некако. Зачленување иде само со покана како што гледам, а после тоа може да платиш ако неможеш да држиш рејтинг за да не те банираат. А ми го имаат мн зборено тракерот дека бил одличен за туторијали.
А за филмови и серии јас користам торентлич, исто приватен со тешки услови за тие што симнуваат ама се исплати да држиш рејтинг
Mozes invites da prakjas na torrent leech?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
@wot го држиш ли тој акаунтот од Torrent day уште батка пошто еве ми го симнаа кик ес и сеа со кур у раце сум.

Или некој друг обичен смртник ако има инвајт од приватен тракер нека дава

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Posto citam veke povekja pati se spomnuva " invajt od privaten traker" moze li da mi objasnete u cemu je stvar, kako ide toa?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Posto citam veke povekja pati se spomnuva " invajt od privaten traker" moze li da mi objasnete u cemu je stvar, kako ide toa?
Приватни тракери се торент сајтови на кои 90%-100% од времето им е заклучена опцијата за регистрација и единствен начин да влезеш е да ти даде инвајт некој твој познајник.
Инвајтот ќе ти го прати на меил и ти ќе можеш да се регистрираш на страната и покрај тоа што се затворени регистрациите.
Е сега, тој што ти го дава инвајтот е на некој начин одговорен за тебе. Ти треба да си послушен.
Сите приватни торент сајтови за разлика од јавните, имаат свои правила.
Правилата најчесто се дека треба да се стремиш соодносот на download и upload да ти биде 1:1.
Односно, ако симнеш 50 гигабајти, толку да имаш и вратено односно upload-ирано.
На почетокот додека немаш симнато ништо правилата се полабави.
Предноста на приватните торент сајтови е што скоро секогаш торентот симнат од тој сајт брзо ја достигнува максималната брзина на твојот интернет.
Исто така можат да се најдат работи кои ги нема на јавните торент сајтови или пак истите доаѓаат многу покасно.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
500 ден - покана за било кој тракер, Awesome-HD, BitMe. What.CD, BroadcasTheNet, Bibliotik, HDBits ...

начин на плаќање, пишите ПП ќе се договориме
Трола овој, не си трошете време.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Ќе ти даде некој 500 денари за инвајт од приватен тракер секирај се батка:icon_lol:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Приватни тракери се торент сајтови на кои 90%-100% од времето им е заклучена опцијата за регистрација и единствен начин да влезеш е да ти даде инвајт некој твој познајник.
Инвајтот ќе ти го прати на меил и ти ќе можеш да се регистрираш на страната и покрај тоа што се затворени регистрациите.
Е сега, тој што ти го дава инвајтот е на некој начин одговорен за тебе. Ти треба да си послушен.
Сите приватни торент сајтови за разлика од јавните, имаат свои правила.
Правилата најчесто се дека треба да се стремиш соодносот на download и upload да ти биде 1:1.
Односно, ако симнеш 50 гигабајти, толку да имаш и вратено односно upload-ирано.
На почетокот додека немаш симнато ништо правилата се полабави.
Предноста на приватните торент сајтови е што скоро секогаш торентот симнат од тој сајт брзо ја достигнува максималната брзина на твојот интернет.
Исто така можат да се најдат работи кои ги нема на јавните торент сајтови или пак истите доаѓаат многу покасно.
Au kaj ke uploadiram so brzina od 1Mbit/s :) A i da imam brz upload da drzes soodnos 1:1 toa ne e za mene. Ja dali 1:100 bi mozel :D
Znaci nema vrska ova so so:
"Use VPN to be anonynous before donwloading torrents"
ili ima?

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
и на замунда бришат торенти кај и да е и тој ќе го скинат нема веќе јавни и полуприватни тракери како замунда сите торенти се гледаат за симнување бараат регистрација чим големиот брат може да гледа а не му чини одма го кини.
Aha, ke gi skinat odma site javni sajtovi specijalno za tebe za ti da mozes da davas invajt za 500 den :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom