VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
Шарената трол група ги поддржа пучистите - инстиктивно, само затоа што се пронајдоа во ситуацијата.Целата шарена трол група што оперира на кајгана форумите која до сега повеќе од две години го бранеше Ердоган од вчера беше мобилизирана за да креира јавно мислење во корист на пучистите, до два саат по полноќ пишуваа колку е "демократски " пучот. Кај мене е обратното од пред две недели после освестувањето на Ердоган предвивев смена на векторот на Турска, не дека Ердоган е цвеќе но од исламист е многу полошо исламист марионета на САД.
Така да мислам дека после неуспешниот пуч на НАТО, Туска ќе излезе од него.
Дај боже утре и во Скопје по сличниот начин да го решиме проблемот со Заев и петата колона.
Има неколку причини зошто не го поддржувам Ердоган:
1. Ги поддржува ИСИС / Исламистите
2. Ја нападна Сирија и повикуваше да се сруши легитимно избраниот претседател.
3. Нео-отоманист, сака враќање на влијанието на Турција и на Балканот.
Последната точка е и најголемата причина зошто сум против Ердоган.
@Almeida е во право за тоа дека им ги отворивме вратите на Турците да ни ја купат пола држава.
Ова се случи околу 2008 година, по самитот на НАТО и кога беа натегањата за името, Турција (калкулирано)
ни даде поддршка, а Грујо некако наивно им падна во раце.
Како Македонски националист не ми одговара странци да имаат предоминантно влијание во Македонската економија,
затоа што тоа е контрола и може да те уценуваат, а тоа значи помала независност и поголемо робство за нас.
Друга работа е што нео-османлиите ги поддржуваат Големоалбанците,
Косоварите, Босанчеросите и радикалните Исламисти на Балканот, и секогаш ќе ги буцкаат против
нивните непријатели Каурите, т.е. Христијаните.
Овие структури им ја држат вратата отворена на Нео-Османлиите.
А пучот не успеа од истите причини заради кои не успеа Илинденското востание.