Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Ни јеховините сведоци веќе не се тоа што беа.
Мене ми изгледа дека си саркастичен и дека всушност си Јеховин сведок и ова ти е некој извртен начин да ги рекламираш Јеховините сведоци!
Не ми се воопшто интересни Јеховините Сведоци ниту ги гледам како битна работа која вреди да се студира и коментира.
Си нема врска тоа, кој како сака така. ,,По се изгледа" е теорија, што тој знае и колку тој знае, знае само тој и не може место него да знае никој друг.Не ми се воопшто интересни Јеховините Сведоци ниту ги гледам како битна работа која вреди да се студира и коментира.
Има многу едноставен лек кој добро реагира на овој вид на христијански верници.
Не ја разбирам твојата одбивност како атеист само кон оваа старо-еонска појава, а никаде те нема да коментираш за православието, за исламот, за католицизмот, за библијата во било која форма...
Ако толку ти е интересен нивниот „психолошки профил“, имаш подфорум за тоа па таму може да ги студираш од научен аспект...
Инаку, ти имаат нешто згрешено луѓево? Девојка да имаш бивша што те напуштила бидејќи е Јеховин сведок? Не ти ја разбирам поентата што толку сакаш во негативно светло да ги преставиш само јеховините сведоци... а велиш атеист.
Симптоматичен си многу...
P.S. И ти не пишуваш ништо посебно на темава... ниту знаеш нешто битно за Јеховините сведоци по се изгледа.
Многу работи не ти се јасни, според писаниево ...Се ми е јасно само не ми е јасно што ти толку застануваш во одбрана на Јеховини сведоци
Ако @Kiko е ЏејСи и на чуден начин се рекламира - тоа е малку чудно. Ако само ги исмева со сликици и зборува како биле досадни што иделе од врата на врата, детски е...Мене ми изгледа дека си саркастичен и дека всушност си Јеховин сведок и ова ти е некој извртен начин да ги рекламираш Јеховините сведоци!
Дали сум во право или грешам?
Зошто тогаш сета оваа драма? и не само со него туку и со мене?Многу работи не ти се јасни, според писаниево ...
Каде виде одбрана од моја страна или одобрување на Јеховините сведоци?
Ти знаеше како треба за сите. Во ред...Многу работи не ти се јасни, според писаниево ...
Каде виде одбрана од моја страна или одобрување на Јеховините сведоци?
Од ова?
Ако @Kiko е ЏејСи и на чуден начин се рекламира - тоа е малку чудно. Ако само ги исмева со сликици и зборува како биле досадни што иделе од врата на врата, детски е...
Против тоа имам многу
Во ред, сега знаеме за тебе што како во однос на Јеховините сведоци. Ако читаат, ќе знаат како во однос со тебе...
Во ред, сега знаеме за тебе што како во однос на Јеховините сведоци. Ако читаат, ќе знаат како во однос со тебе...
@Kiko , после ова:
„ Пред да кажам било што да предочам дека немам предрасуди кон ЈС. Како народ и луѓе се многу фини и културни и ми се допаѓа тоа.
Ретко можеш да најдеш верник кој што добро знае во што верува и зошто како ЈС.
Она што јас правам разлика е помеѓу луѓето ЈС и организацијата која стои зад нив и ги директира ЈС како религија. А што се однесува до организацијата watchtower е корпорација со историја на манипулации со пари и човечки судбини, педофилски скандали, сомнителни политики (кратко кажано).“
се извинувам што ти влетав во муабетот за ЈС и теориите на заговори. Ми избегала оваа твоја размисла од минатото... се случува.
Стражарска кула е заебанција во споредба со новите пропагандни алатки(снимаат сапунски серии) кои ги имаат. ЈС или WT се мајстори на пропаганда. Ќе ги постирам деновиве ако имам време. Еве ветувам дека ќе прекинам да пишувам на темава ако:Хаха еј, а на тоа Стражарска Кула изданијата се со сликички каков ручаат среќно дома, та се молат, та се смеат!
Набрзина ги поминав вашите постови без да размислам колку си лукав и што точно стои зад твоите подмукли прашања.@Kiko , после ова:
се извинувам што ти влетав во муабетот за ЈС и теориите на заговори. Ми избегала оваа твоја размисла од минатото... се случува.
А мислев посериозно да пристапиме кон овие „ловци на луѓе“ на Земјата!
Apsolutno e vo red, a pod točka A na što se misli, mene majka mi mi ima kažuvano kako nekoe dete trebalo da prima krv i poradi toa što JH demek ne go opravdavale toa počinalo. Ne znam kolku e verodostojna informacijata. A za pedofilijata prv pat slušam. Užasni imbicili, prokleti kvazi spiritualni kurvi!Стражарска кула е заебанција во споредба со новите пропагандни алатки(снимаат сапунски серии) кои ги имаат. ЈС или WT се мајстори на пропаганда. Ќе ги постирам деновиве ако имам време. Еве ветувам дека ќе прекинам да пишувам на темава ако:
1. Ја сменат политиката на непријавување на педофилија во нивните редови на државните институции, и наместо да ја обвинуваат жртвата да ги отстранат педофилите од нивните редови каде што имаат пристап до деца.
2. Да ја сменат политиката за доктрината за трансфузија за крв која е потполно неоснована
3. Да ја уништат политиката за наметнување на shunning ( екскомуникација, игнорирање )која уништува семејства.
Нека веруваат во што сакаат тоа е нивно право. Само нека ги поправат оние три едноставни работи.
Дали ова се нереални барања?
Скоро секоја недела има таков случај. Во една стражарска кула дури и самите ЈС ги величаат децата кои умреле одбивајчи крв. Ако треба да примиш крв ЈС имаат комитет за крв кој е составен од луѓе чија задача е да извршат психолошки притисок врз родителите детето да не прими крв. Ќе доаѓаат на болница потсетувајќи го родителот дека е подобро детето да умре и родителот да го види во рајот отколку да живее. Скоро секоја недела слушам за ваков случај. Ова е од 6ти јули.Apsolutno e vo red, a pod točka A na što se misli, mene majka mi mi ima kažuvano kako nekoe dete trebalo da prima krv i poradi toa što JH demek ne go opravdavale toa počinalo. Ne znam kolku e verodostojna informacijata. A za pedofilijata prv pat slušam. Užasni imbicili, prokleti kvazi spiritualni kurvi!
Prokleti iskezeni lica koi se molat pred sekoj ruček.