Odam so decko mi veke 1god i se ni bese dobro i super,no od pred 3-4 meseci toj se smeni kon mene mnogu e poinakov se odnesuva idiotski kon mene kako da ne mu znacam i kako da ne me saka i ne go interesira nisto so mene a toa e taka samo koga zboreme na telefon,na skype,ili msn a koga sme zaedno toj e mnogu poinakov srce e i kazuva deka nekogas nasite kavgi se smesni i ne traat poveke od 1-2 dena i posle se e po staro,no ne e taka barem ne za mene premnogu me povreduva i premnogu placam za seto sto mi go pravi i mu kazuvam ama kako da ne primetuva i ne svaka.Sto da pravam?Veke imav vrska od 5god predhodno i ispadnav povredena od taa vrska ne bi podnela da mi ispadne isto i sega..
Затоа што не одговори на претходното прашање, ќе го претпоставам одговорот и ќе реплицирам на целокупниот проблем...
Мора да почнеш да инсистираш почесто да се гледате. Ако го одбива тоа, тогаш знај дека врската не ви ветува многу.
Причината поради која е фин кога сте заедно, многу веројатно е фактот дека тогаш имате секс, па спремен е да биде "срце" just so he could get some. И откако ќе го добие тоа, интересот за тебе му прекинува. До следниот пат кога ќе посака да легнете.
А, тоа не е баш слика на успешна врска, туку на нешто као fuck buddies (кое, очигледно, не е она што го сакаш).
Можеби е време да се помириш со тоа дека го загубил интересот за вас, и дека му е сеедно. И тогаш да си решиш сама дали можеш да продолжиш со некој, на кому, очигледно, не си му у фокусот на занимање. Ако тоа да останеш без врскава ти е пострашно од фактот дека не си сакана, онда продужи.
А, за повредувањето...Се додека влегуваш во врски ќе бидеш повредена, вака или онака. Едноставно, така функционираат нештата. И важат за сите нас, без исклучок.