Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Барам совет за една другарка вака:и се бендисува едно дете,ама другарот негов ја сака неа,а таа не сака него да го погледне и сега незнае шо да прај со овој шо и се бендисува зато шо и е неубаво да се сплетка со него пред овој шо ја сака сепак другари се ај ве молам помогнете:pipi:

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Барам совет за една другарка вака:и се бендисува едно дете,ама другарот негов ја сака неа,а таа не сака него да го погледне и сега незнае шо да прај со овој шо и се бендисува зато шо и е неубаво да се сплетка со него пред овој шо ја сака сепак другари се ај ве молам помогнете:pipi:
зашто нејќе да го погледне?

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
.. абе само напред..ама ако те повреди... тебе ќе те боли:toe:..и никогаш не вели никогаш..зашо женското знае шо е најбоље за машкото..а и обратно...:helou:

..епа нека си тера бе свое...денес гласи едно правило..секој за себе..не е она крива што му се допаѓа на другарот на својот симпатија...сеа можеби ќе и биде глупо некако шо иде со тој шо и се допаѓа..а знае дека неговиот другар е луд по неа..ја на пример би се осеќала глупо...ама ако има сила тоа да го пројде нека си тера по она своето:helou:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
За врска/мување потребни се ДВАЈЦА. И сега, на нејзе и` се свиѓа еден, тоа не значи ништо ако на тој `еден`, не му се свиѓа она.
И другото, неа ја свиѓа друг, ама тоа не значи ништо, ако на неа не и` се свиѓа тој `друг`.
И што да се прави во вакви триаголник/четириаголник ситуации?? Ништо (љубовно), т.е нека се дружат, па времето ќе покаже кој е за кој, значи без избрзувања. Зошто? Прво за да избегне другарка ти тупење на мозокот у смисла `кој е боље`,`дали му се свиѓам` и сл, второ за да не се уништи пријателството меѓу машките.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Odam so decko mi veke 1god i se ni bese dobro i super,no od pred 3-4 meseci toj se smeni kon mene mnogu e poinakov se odnesuva idiotski kon mene kako da ne mu znacam i kako da ne me saka i ne go interesira nisto so mene a toa e taka samo koga zboreme na telefon,na skype,ili msn a koga sme zaedno toj e mnogu poinakov srce e i kazuva deka nekogas nasite kavgi se smesni i ne traat poveke od 1-2 dena i posle se e po staro,no ne e taka barem ne za mene premnogu me povreduva i premnogu placam za seto sto mi go pravi i mu kazuvam ama kako da ne primetuva i ne svaka.Sto da pravam?Veke imav vrska od 5god predhodno i ispadnav povredena od taa vrska ne bi podnela da mi ispadne isto i sega..

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Premnogu vreme pominuvate na msn,skype i sl.

Mislam deka e do nacinot na komuniciranje, sosema e razlicno da gledas nekogo dodeka razgovaras, pa mislam deka taka i treba da pristapis.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.587
Поени од реакции
6.750
Src citaj vaka, ako Deckite se pravi drugari i se znaat podolgo i se respektiraat nema sansa deka taa ke naprai neso so toj sho i se sviga,toa e moe mislenje,pozzzzzzzzzz

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Odam so decko mi veke 1god i se ni bese dobro i super,no od pred 3-4 meseci toj se smeni kon mene mnogu e poinakov se odnesuva idiotski kon mene kako da ne mu znacam i kako da ne me saka i ne go interesira nisto so mene a toa e taka samo koga zboreme na telefon,na skype,ili msn a koga sme zaedno toj e mnogu poinakov srce e i kazuva deka nekogas nasite kavgi se smesni i ne traat poveke od 1-2 dena i posle se e po staro,no ne e taka barem ne za mene premnogu me povreduva i premnogu placam za seto sto mi go pravi i mu kazuvam ama kako da ne primetuva i ne svaka.Sto da pravam?Veke imav vrska od 5god predhodno i ispadnav povredena od taa vrska ne bi podnela da mi ispadne isto i sega..
Дали сексуалниот живот ви е добар?
Не мислам на сајбер секс преку скајп, него на body-to-body секс кога ќе се видите?

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
леле и јас поминувам низ такво нешто.:nesum:

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Само прашај го зашто си ваков? Ако ти рече нешто што не му се допаѓа кај тебе тогаш речи му добро ќе се подобрам. (ако не е нешто голема работа), а ако се кара тогаш речи му дека само си прашала не да се кара веднаш.

С

Сатори

Гостин
МСН-от во врска никогаш не е добра работа, кога го немаш изразот на лицето, допирот и погледот на некој до тебе е најлесно на светот да го кажеш сурово она што можеби го мислиш поинаку, ама поинаку не можеш да го пренесеш.
Затоа комплетно ја разбирам ситуацијата во која што си, не се грижи, им се случува скоро на сите истата работа, битно е она што го има кога сте заедно без каблите и чудните смајлиња.
Ако тоа е добро, тогаш се може да се среди, крајно, можеш и да превземеш радикални мерки, зборувај помалку со него или евентуално блокирај го, муабет само за кога и каде.
Врската не може да ви зависи од виртуелно кажани зборови, зошто на крајот од денот, допирот е оној што се важи.:smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Затоа што не одговори на претходното прашање, ќе го претпоставам одговорот и ќе реплицирам на целокупниот проблем...

Мора да почнеш да инсистираш почесто да се гледате. Ако го одбива тоа, тогаш знај дека врската не ви ветува многу.
Причината поради која е фин кога сте заедно, многу веројатно е фактот дека тогаш имате секс, па спремен е да биде "срце" just so he could get some. И откако ќе го добие тоа, интересот за тебе му прекинува. До следниот пат кога ќе посака да легнете.
А, тоа не е баш слика на успешна врска, туку на нешто као fuck buddies (кое, очигледно, не е она што го сакаш).

Можеби е време да се помириш со тоа дека го загубил интересот за вас, и дека му е сеедно. И тогаш да си решиш сама дали можеш да продолжиш со некој, на кому, очигледно, не си му у фокусот на занимање. Ако тоа да останеш без врскава ти е пострашно од фактот дека не си сакана, онда продужи.

А, за повредувањето...Се додека влегуваш во врски ќе бидеш повредена, вака или онака. Едноставно, така функционираат нештата. И важат за сите нас, без исклучок.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Дали сексуалниот живот ви е добар?
Не мислам на сајбер секс преку скајп, него на body-to-body секс кога ќе се видите?

Da dobar seksot znaci mozebi i preteruvame nekogas.A sajber seks ne prektikuvam.No kaj nas e se super koga sme zaedno..mozebi i razdelenosta si go pravi svoeto zasto jas sum od kavadarci a toj od prilep i letoto se gledavme poretko znaci na dvete nedeli a sega sum na fax vo bt i se gledame postojano znaci i zaedno sme.Ama koga ne sme mi gi diga safrite defenitivno premnogu e drug a koga ke se videme i koga zboram so nego se e super i se izvinuva nekogas i se no ne e taka premnogu me bolat nekoi raboti sto gi pravi i mu imam kazano no nekogas podobro ke me svani zidot otkolku toj

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Da dobar seksot znaci mozebi i preteruvame nekogas.A sajber seks ne prektikuvam.No kaj nas e se super koga sme zaedno..mozebi i razdelenosta si go pravi svoeto zasto jas sum od kavadarci a toj od prilep i letoto se gledavme poretko znaci na dvete nedeli a sega sum na fax vo bt i se gledame postojano znaci i zaedno sme.Ama koga ne sme mi gi diga safrite defenitivno premnogu e drug a koga ke se videme i koga zboram so nego se e super i se izvinuva nekogas i se no ne e taka premnogu me bolat nekoi raboti sto gi pravi i mu imam kazano no nekogas podobro ke me svani zidot otkolku toj
Измери: дали добриот (веројатно одличен) секс вреди за да минуваш низ такви епизоди?

Ако тој не се грижи за твоите чувства, најди некој кој ќе се грижи. Почни да зборуваш со други луѓе (може и мажи) за своите емоции, желби, итн. наместо со него. Па види како тој ќе се постави.

Ако покаже макар и најмали знаци на љубомора, значи дека му значиш. И во тие моменти сакал-нејќел ќе мора да ти се отвори и да биде искрен со тебе, зашто ти веќе ќе имаш друг со кој можеш да бидеш искрена и нема да зависиш од него во тој поглед.

А ако баш му чуе, откачи го, зашто не му значи ионака.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Крусер, жити мене прекини да даваш совети на темава.

Според тебе сексот е решение на сите проблеми. Ако се искараш со неа, сексај се, ако ти рекол дечко ти дека си дебела крава, исексај се, ако и умрела баба и Сребрена дента и е тажна, ебни ја.

Знам дека е здрав сексот, ама чоек, повеќе штетиш отколку што помагаш со советиве. Доколку некој воопшто тргнал по твој ум, секако.

Kajgana Shop

На врв Bottom