Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

За возила како да не нападнал Ервин Ромел има гориво, за вистински криминал ќе замижеме.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Кога системот во САД и ЕУ е фашзам ќе прават што сакаат, ако немаат 20% не прават попис, а долгорочно ако им фали малку не е проблем да доселат албанци од косово или да иселат македонци кон ЕУ, не е проблем дадат дадат 100 илјади визи, на практика тоа и го прават преку бугарското државјанство, таму има и една друга причина која ќе ја осетите на покасна етапа.
Се ова не изолиран случај а вектор на НСР, депортацијата е во цела ЕУ од Исток на Запад и ќе трае се додека не биде изграден новиот Вавилон.

Тука имам мој пост за тоа какви луѓе вади САД и ЕУ од затвор, да речеме Заев или Ахмед Чатаев, иако едниов е за криминал а другиот за тероризам, главното е што и двајцата се марионети и работат во интерес на фашизмот.
http://forum.kajgana.com/threads/Терористички-напади-во-светот-напад-во-Истанбул.76395/page-129#post-7766307

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Кога системот во САД и ЕУ е фашзам ќе прават што сакаат, ако немаат 20% не прават попис, а долгорочно ако им фали малку не е проблем да доселат албанци од косово или да иселат македонци кон ЕУ, не е проблем дадат дадат 100 илјади визи, на практика тоа и го прават преку бугарското државјанство, таму има и една друга причина која ќе ја осетите на покасна етапа.
Се ова не изолиран случај а вектор на НСР, депортацијата е во цела ЕУ од Исток на Запад и ќе трае се додека не биде изграден новиот Вавилон.

Тука имам мој пост за тоа какви луѓе вади САД и ЕУ од затвор, да речеме Заев или Ахмед Чатаев, иако едниов е за криминал а другиот за тероризам, главното е што и двајцата се марионети и работат во интерес на фашизмот.
http://forum.kajgana.com/threads/Терористички-напади-во-светот-напад-во-Истанбул.76395/page-129#post-7766307
Во протести во мк инаку е постов ,

Хаос пичке лудило :pos:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Ти колку бегаш, Турчин бос не те стига.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996

После воведов со овој пост, планирам попладне уз пивце и кикирики да те читам во другата тема.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903

Имаш погрешна перцепција за "фашизмот" во ЕУ и САД. Не знам од кај ги извлече овие констатации, но се гледа дека не си многу прошетан по светов.
Таквите Вавилонски конспирации и геополитички игри ќе си останат на ниво на шпекулации.
А тој Заев што го нарекуваш криминалец, се бори и за твојата и за мојата иднина. Разликата е во тоа што ја знам, а ти сеуште не си свесен за тоа.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Интересно, за некои Штабот е врв во гео-политиката

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Интересно, за некои Штабот е врв во гео-политиката
А според тебе што е геополитиката? Мислиш дека обичниот народ ко мене и тебе некогаш ќе ги дознае вистинските намери на големите играчи?
Мислиш дека Мирка со нејзините анализи и ние со нашите шпекулации (па дури и да се од Штаб) ќе ја дознаеме вистината?

S

staycalm

Гостин
Добро бе дали знаат каков срам се и едните и другите?
Ееееј! Срам ми е во нивно име. Срам ми е да ги гледам. Избори ќе организирале. Тие не знаат газот да си го избришат, дебили натовени, избори ќе организирале, па уште шерифи ќе изигруваат...Едните ко посрани попчиња ги носат кутиите, другите им се силат на полицајците. Многу јако женче ми е онаа Уранија, посебно кога ,,свадбарката" на рачето и се тресе додека се жести и се дере ,,Сите ќе одговарате! Сите!"
Гускетино, не ти паднало никогаш на памет дека меѓу полицајците има луѓе што не можат да го поднесат Груевски, што сакаат да го снема моментално, ама мораат да одат на работа, како што ти одиш на работа?
А бе да ве снема сите до еден!
Ќе и пренесам од сега да вика "Сите ќе одговарате освен тие 2ца од цела полиција што не го сакаат режимот". Малце е долгичко ама сигурно ќе прифати да го каже пошо тебе не ти се допаѓа како се изразува таа :D

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
А според тебе што е геополитиката? Мислиш дека обичниот народ ко мене и тебе некогаш ќе ги дознае вистинските намери на големите играчи?
Мислиш дека Мирка со нејзините анализи и ние со нашите шпекулации (па дури и да се од Штаб) ќе ја дознаеме вистината?
Чекај сеа. Во новото миленко-шоу ќе има одговор на твоево прашање.
И владе наш - голем маШ, збриша од објаснувањето зошто немало попис. Уште го чекаме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.285
Ќе мериме курови до недоглед?
Можам јас до утре да тврдам зошто немало попис, а исто и ти. Битно е дека попис немаше во Македонија. Уствари имаше, ама неуспешен, се прекина. Не сме способни попис да спроведеме, од било која причина. Во БИХ луѓето успејаа. Пред 3 дена објавија резултати. Јас не сум ништо крива, само споредував. Една Босна успеја да направи попис, ние не успеавме. На времето бевме на рамниште со Хрватска, сега ни со БИХ неможеме да се рамниме. Со Косово можеме само.
Не те боли тоа? Мене ме боли. Затоа што јас имам живеено и во двете земји, и знам каков е животот и во двете земји, а знам и каков БИЛ животот во двете земји. Затоа ме боли.
Ме болеше и лани кога Србија изосвои се во спорт. Ме болеше што Хрватска игра на европско, а БИХ играше на светско во фудбал. Србите освоија лани второ место во кошарка во светот. Јуниорите им освоија злато на светско во фудбал. Го имаат Новак Џокович да ги преставува по светот. Ние останавме последна дупка на свирало изолирани и од комшилукот, сите ни се за се криви за се, како мало дете кое никој не го игра седнато в ќоше, додека сите напред тргнаа ние тука расправаме за Сорос и мрачни сили.
Не те боли, стварно ли не те боли што не нема никаде? Никаде во ништо не нема. Ни на културно ниво, ни во спорт, ни во политика.
Мене ми е криво, затоа што ние не заостанавме туку се вративме 2 века назад.
Неможеме да мериме курови од очигледни причини , тоа како прво.
Приказната со таму и тука ти е безпредметна затоа што ситуацијата е друга.
И една Сомалија и некоја си пичке материне земја ке направи попис но ние пак нема да направиме веродостоен попис. За попис колку да се речи не е проблем, ако беше за така и тогаш ке се завршеше. Ако ти е за утеха и Косово утре да реши да прави попис ке го направи.
И мене ми е криво за многу работи, дури и за повеќе од тебе и
да мене повеќе ме боли, јас тука живеам, не се имам одселено и да продавам муда за бубрези од таму некаде. Ти тоа го читаш по весници или портали, јас го живеам тоа. Знаеш како велат 100 стапа по туѓ грб ич неболат. Тоа што решението го гледаме на поинаков начин е сосем друга приказна. Ти конкретно сметаш дека со ова сега што се случува работите ке станат подобри, јас не мислам така. Како што одминува времето работите не стануваат подобри туку се влошуваат и затоа немој да се чудиш зошто не третираат како мало дете седнато во ќош. Оти сме недораснати.
Но една работа би требало да ти биди јасна, неспроведувањето на пописот нема ама никаква врска со ова денес што се случува, политичката криза, шарени реоволуции, имање и немање избори. Така си надробивме така ке си сркаме години години пред ова денес што се случува. Кој и да беше на власт ако имаше барем малце малце осет ке постапеше исто или ке направеше попис онака колку да се речи. Според мене ова е побезболната варијанта отколку невалиден попис. Се друго би испаднало дека си ја бараме бељата со боринче и ќе си ја најдевме и тоа со амин на западните демократии кои и ни ја смислија целата работа во која пописот или бројноста игра многу важна улога во секојдневниот живот на граѓаните. Така да правењето попис или негово неправење не е дека толку сме или не сме способни како една Босна туку влечи други корени за кои во моментот не се во наша моќ да ги промениме или преиначиме без притоа да платиме голема цена.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не е работата дали можеш, туку дали сакаш да ја дознаеш вистината.
Многу луѓе не сакаат да ја дознаат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.285
Владе дај не не' мачи, кажи си зошто пописот бил неуспешен.
Само немој Сител дознава од анонимни аналитичари и експерти.
Ете ти кажа Алмеида. Си се договорија да нема попис пошто така полесно ке ја заебеле опозицијата.
Имаш ти твоја тероија или се сложваш со тој став. Верувал или не баш сакам да прочитам што ти мислиш околу тоа зошто пописот беше прекинат.[DOUBLEPOST=1467467416][/DOUBLEPOST]
Чекај сеа. Во новото миленко-шоу ќе има одговор на твоево прашање.
И владе наш - голем маШ, збриша од објаснувањето зошто немало попис. Уште го чекаме.
Бев по сендвичот :)
Сигурно не мислиш дека тука пишувам за џабе како тебе. Брат за брат сирењето со пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom