Камо го Исус??

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.280
Христијанската црква, постои ради второто Исусово доаѓање. Тогаш во невиден во историјата на чоеко спектакл, ќе дојде Исус со една сила ангели, ќе ечат труби, ќе има грмење (местимично со пороен дожд) и ќе се воспостави некакво си кралство божје со сите нишани (судења на грешните, па кој в рај кој в пекол ова она...)
И така ете 2000 години наскоро ќе се направат а Исус го нема.

јас мислев дека христијанските цркви имаат сознанија кога ќе биде тој настан, за кога е закажан, барем орјентационо, плус минус ете 6 месеци али нема такво нешто кај нив.

Христијанската црква знае за повторното идење на Исус исто колу и некој врач од некое изгубено амазонско племе, исто колку шо знае и некој шаман кој цел живот не си ја напуштил степата каде е роден.
Гледаме дека од христијани нема помош, ни синодот ни попој ни фратри ни оци ни бискупи - не знат, па мора тро самите да разгледаме ова непријатна ситуација:

Самио Исус, бог да го прости, најавувал некои свои враќања и тоа за брзо време, и то најмногу во следни 20-30 години ако не и побрзо, на пример овде вели ќе се врател пред и неговите ученици да ги обиколат Израелските градови, значи за неколку месеци:

23. Ако ве падат од еден град, бегајте во друг. Зашто, вистина, ви велам: нема да ги обиколите Израилевите градови, додека дојде Синот Човечки.
Mатеј 10

Овде вели дека за време на тогаш присутната генерација, значи следни неколку години максимум 10:

30. Тогаш ќе се јави на небото знакот на Синот Човечки и ќе се расплачат сите земни племиња, и ќе Го видат Синот Човечки како иде на небеските облаци, со голема слава и сила;
.........
34. Вистина ви велам: нема да премине овој род, додека сето тоа не се исполни.
Матеј 24

Овде ветува идење на првосвештенико дека ќе го видел како иди со некои сили значи пак во прашање биле неколку години:

63. Но Исус молчеше. А првосвештеникот Му рече: „Те заколнувам во Живиот Бог да ни кажеш: Ти ли си Христос, Син Божји?”
64. Исус му одговори: „Ти рече! Ви велам пак: отсега ќе Го гледате Синот Човечки како седи оддесно на силата и како доаѓа по небеските облаци.”

Овде е термин “уше сосема малку“ иако не е одреден, сепак пошто се обраќа на луѓето, не би требало појќе од некоја годинка:

37. зашто уште малку, сосема малку и „Оној што иде, ќе дојде и нема да се забави.
Eвреите 10

Овде исто така, на собраните им вели дека ќе доживеат да го видат неговото повтроно враќање:

1. И им рече: „Вистина, ви велам: тука стојат некои, што нема да вкусат смрт, дури не го видат царството Божјо, дојдено во сила.”
Марко 9

или:

27. Вистина ви велам, овде стојат некои, што не ќе вкусат смрт, дури не го видат царството Божјо.”
Лука 9

И тако даље и тако даље, има доста вакви неисполнети ветувања значи заклучуваме дека Исус не дојде и нема абер да иди (шом ги превари генерациите пред 2000 години, шо да речеме ние кои немаме видено ни И од Исуса.

Шо можи да се има десено па да не го исполни ветеното?

Има доста сценарија, едно од нив е дека ко се вознесол на небото така полн со еуфорија и елан, па се поздрави со татко му, и рече

-“стари ја малце ќе се промувам овде па ќе слезам пак долу“
-“Каде долу??“ праша старио
- “па долу... назат бе тате, им ветив на луѓето...“
- “Нема да мрдниш одтука!“ со намргодени веѓи и накострешена брада загрми дедо госпот (а долу негде на земјата мана гром и отепа овчар и пола стадо офци), “види го ти него, јас шо се имам напраено и какви врски фатено да те приберам при мене ти веќе долу одма да си слегол... то мајкати те има наговарано сигурно!“

Следно шо е можно е да се има случено некоја несреќа при враќање, пошто од небеса слегувањето е секогаш ризик поради триење со атмосферата и ако исус не беше соодветно заштитен може да изгори и смртно страда при влегувањето во земјината атмосфера

Можеби и едноставно не си го одржал зборот, тој со најдобри намери се вратил во рајо арно али таму ко видол палати од кристали со златни покриви дијаманди по земја, ангели пејат, најубај јадења и пиења бликаат од волшебни фонтани... можи и не му се враќаше назат в ова мизерија, правлива, со секакви луѓе да се расправа, да спие на тврдо да оди пеш наоколу гладен и жеден....

А можеби и сето то околу негово враќање е чоечка измислица....

Важно, него го нема.

Последно уредено:
Замисли стварно дојде Исуска и им рече на вернициве „луѓе глупи сте ко кур, не верујте у мене повеќе оти ми рушите углед“. Вернициве ќе блеат ко телиња и нема да знаат шо да праат

Замисли стварно дојде Исуска и им рече на вернициве „луѓе глупи сте ко кур, не верујте у мене повеќе оти ми рушите углед“. Вернициве ќе блеат ко телиња и нема да знаат шо да праат
Црквата ќе се снајде, ќе викни “АЛЕЛУЈА, ГОЛЕМ Е ГОСПОТ, ова значи нов завет со бога, треба сите наново да се крстиме и покојните да ги опееме, за само 50 евра по чоек!!“

Lugjeto ne go prepoznale pred 2000 god, narekuvale go eretik i go raspnale. Ako dojde pak kako go ocekuvas ti da dojde, so alista partali kako pred 2000 god za da go poznaes? Moz On da e dojdel 300 pati od togaj ama koj da go poznae? Ako nie lugjeto sme pretpazlivi kolku li pa eden Bogo-Covek ke bide pretpazliv! SIgurno nema istata greska da ja povtore pa kako pred 2000 god u Erusalim.

Кога ја имаш вечноста што ти значат некои 2000 години. За нас луѓето, кои просечно живееме некои 60-70 години и тоа во просек тежок живот, 2000 години се многу но за некој кои живее во вечноста толку години се ситница. Не е исто времето 2 минути пред вц и 2 мин во вц.

Moz na Neboto pominale samo 5 dena i Isus se cude:
"So i na ovie majmunite dole, ja uste nesum se odmoril od 33-te godini posebno od poslednite 3 koi mi minaa kako 3000 da bea. Ke pocekate malce, em od sea ke vi doagjam kao undercover da viete vie so koj si imate rabota ;)

Lugjeto ne go prepoznale pred 2000 god, narekuvale go eretik i go raspnale. Ako dojde pak kako go ocekuvas ti da dojde, so alista partali kako pred 2000 god za da go poznaes? Moz On da e dojdel 300 pati od togaj ama koj da go poznae? Ako nie lugjeto sme pretpazlivi kolku li pa eden Bogo-Covek ke bide pretpazliv! SIgurno nema istata greska da ja povtore pa kako pred 2000 god u Erusalim.
Eднаш се појави во облик на Тито, па следен пат како Тоше Проевски[DOUBLEPOST=1467297676][/DOUBLEPOST]
Кога ја имаш вечноста што ти значат некои 2000 години. За нас луѓето, кои просечно живееме некои 60-70 години и тоа во просек тежок живот, 2000 години се многу но за некој кои живее во вечноста толку години се ситница. Не е исто времето 2 минути пред вц и 2 мин во вц.
тој на луѓе им кажувал пред 2000 години дека ќе го видат неговото повторно доаѓање.
Сакаш да кажеш дека забораил дека тој имал вечност а тие само 50стина години живот??
ко ќе дојде пак ќе рече “Еве ме како шо ви ветив.... “ па ќе се испули наоколу се непознати фаци и ќе речи “еее јебига...“

....................................
Глеј сега ваму, ќе се обидам ова поедноставно да ти го прикажам и пополека за да сфатиш.
Христијанската црква постои само ради то шо тврди дека исус допрва повторно ќе дојдел и ќе воспоставувал некакво си кралевство божје и да не спремало и спасувало за тој ден.
кој е тој ден - појма немаат
Во новиот завет Исус најавува и ветува и се обврзува дека веднаш ќе се врател, уше одма пред 2000 години, ќе се оспоставело тоа божје царство
И го нема ни таа година ни следна ни по неа ни по неа ни по 10 ни по 50 ни по 100 ни по 150 ни по 200 ни по 300 ни по 500 ни по 900 ни по 1000 ни по 1001 ни по 14оо ни по 1678 н по 1989 ни по 2000.
Значи некој некохго лажи и од то заработува огромни пари.
Ти ако веруваш во тоа си ист како сега на Соња од ТАТ, познат измамник да и дадеш пари на заем.
Ти не би требало без старател да напушташ домот.

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom