Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
@WinterGirl Фала ти.. Нормално е, али што планира кога ќерка и ке замини во друг град ? Што сака и со кого сака ќе прави.. Секако дека ијас таму ќе бидам па ќе биди многу подобро од тука..

Сепак мора да постои некој начин.. како да и кажи барем на мајкаи.. Пошто нонстоп и се јавува, кај си со кого си идај си дома касно е ова она.. Можи сестра и некако да помогни.. Таа е постара и е поблиска со неа..

Член од
20 јуни 2016
Мислења
257
Поени од реакции
120
@x-leader Тоа што ке оди во друг град да учи е многу добра одлука со тоа што нејзините дома ке се навикнат да не ја гледаат само дома постојано под нивна контрола и ке сфатат дека нивната ќерка веке расте и дека нема потреба од толку строга контрола и така ке попуштат се надевам. Најлесено е да и каже на нејзината мајка дека има дечко нормално со поддршка од нејзината сестра

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ај оние неискусните со по 8 месеци да поставуваат прашања, ама вие по 8 години бе?
Сите имаат минато и тоа треба да се прифати и не ми е јасно како влегувате во врска ако не сте сигурни во љубовта на партнерот кон вас. Дали мислат дека со постојано зборење и замарање за бившата, само ќе го избркаат партнерот?
o_O
Неколку месечна комуникација и те замара за минатото, те обвинува и прави кавги. Стварно глупа и несозреана девојка си нашол, а и не знам како си издржал со таква која ја опседната. Ти сам и даваш повод за таа да биде таква. Утре и ќе ти ги избрише сите женски од ФБ и именик. :ROFLMAO:
Губење време со опседнатост и замарање за минатото на партнерот покажува, дека таа нема попаметна работа.

Кратко и јасно, јас да сум би и кажал: Ако сакаш и ти да завршиш во иста корпа како неа, тогаш само продолжи вака. :icon_lol:
Abe uzivaj deka do tolku se histericni z3nite i taka vlecat za nos i zamaraat za dzabe *palce*
Ima nesto tuka, sumljivo e.
Tipov 8 god i raskinal, a ne ni kaza zasto.
I ostanale vo "prijatelski" odnosi.
Toa 8 god ti e eden brak. Ima luge sto ni vo brak ne izdrzuvaat tolku. I sea, resile da se razvedat i posle razvodot ostanale vo fer i prijatelski odnosi. Lol be :D
Da vidam da ne veruvam.
Da, koga ke se sretnete na ulica ke si kazete zdravo, kako si, ova ona ama tolku.
A ne pa uste da se dopisuvaat, kafinja-mafinja, ima tuka nesto...
Ja mislam deka segasnava ne kreva galama za dzabe, a bivsata si go bara, a deckovo ne znae da zazeme stav.
Muz li si sto li si? Pa i da sum prael neso na strana, kaj smee taka da se odnesuva?
Ja da i bev decko na segasnava, nemase "a" da mi kaze, a ne da mi povisuva ton i da prai drami.
Povisuvas ton i histerises? Mrs - idi smiri se nekolku dena pa ke praime muabet.
Ne mi veruvas? Mrs - koa ke mi poveruvas javi mi se.
Uste se zapoznavaat izgleda, a on ne vladee so devojkava bas najdobro.

Последно уредено:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ми треба совет...
Раскинав долга врска од 4год пред 6 месеци. И решив да кренам глава и да продолжам. За не цел месец почнав да излегувам со машко кое шо беше премногу повлечен и страмежлив. Во друштво тешко дека можеше да му се слушни глас. Карактерот воопшто не ме бендиса ама едноставно ми требаше да имам некој покрај себе и си реков ОК можи нема вечно да чути му треба време. Тој има 25 и најдолгата врска му беше со мене 5 месеци од кои последните 2 скоро и да не се гледавме. Пред мене најдолга 2 месеци. Значи стварно специфичен карактер. Последниов месец почна да бега буквално од мене. Верувајте луѓе ништо не му правев јас на работа, тој исто различни смени и немавме време. Последниот пат кога излеговме бевме 3пара од кои ние двајца најдолга врска тој стоеше на 5км далеку од мене. Кажа 3 збора цела вечер и тоа беше. Кога ме носеше дома го прашав шо е проблемот, ми рече дека нема проблем и ништо не било бил расположен и убо си поминал. Од тоа негово одбегнување почнав да си ставам комплекси дека сум СТРАШНА ГРДУШКА и стварно почна да ми влијае и на самодовербата. Работам во кафич и секој втор ден некој ми се пушта и тоа скоро секогаш е некој различен не е само еден. Ми мавна на психа како можи да сум како шо треба за секој еден освен за дечко ми. Шо ми фали? Шо е проблемот? До кого е проблемот?
Пред два дена типот ми раскина. Го прашав причина. Ми рече имал фобија од долга врска (значи тој има 25 а ми даваше одговори како да има 15. Можи грешам шо очекувам малку сериозност од него или?)
И исто така ми кажа дека супер му било со мене и сакал да ме има до него ама како другарка. Значи во овие изминати 5 месеци од врска тој не успеал да се приврзи за мене и да ме засака КАКО ЈАС НЕГО ШО ГО САКАМ!!!
и тука ми го пукна филмот ама си почутив а требаше да му ја плеснам вистината во лице. Ако размислеше малку повеќе ќе сватеше дека јас сеуште го сакам бившиот, и едноставно сакам само да се потрудам со него да не биди искористен од моја страна значи признавам дека ми треба внимание и се трудев и да го давам тоа. А тој свати дека јас го сакам?! (Оние кои имале долга врска ќе ме сватат дека не се заборава лесно некој шо се сте поминале заедно)
Е сега прашањето ми беше луѓе кај е проблемот во мене или во него. Шо се случува? Јас многу барам или тој е тумрук како шо ми вика цело мое друштво дека е...
Дечкото е деген, олабај се[DOUBLEPOST=1466989894][/DOUBLEPOST]
дечки ај вака да видам ваше мислење...имав долга врска скоро 8 години и прекина значи на ептен пријателски начин и нормално почнавме двата да си тераме друг живот,после одредено време значи не одма запознав девојче ептен ми се бендиса и почнавме да се гледаме често иако не бев за врска некако се приврзав и онака си го засакав...и таја цело време ми вели како мн ме сака,неможи без мене бла бла итн.арно ама уште од почетокот му сметаше минатото мое иако го знаеше и свесно влезе во врска со мене му сметаше шо јас сум зборал со бившата па му објаснував дека нема врска крај е меѓу нас ама џабе дури почнав и да ја избегнувам оваја.и некако одредено време прекина се се додека бившата ми пиша на фејсбук порака во инбокс и јас да се напрам поштен му кажав и од тогаш ете 4 месеци непрекинато секојдневно за то се збора,секојдневно кавги,нервози и стално кога и да се поткскараме јас сум тој шо пробва да среди,и мислам дека го користи тој момент и ептен си зема сила во последно и секојдневно сега ме обвинува за се шо се дешава,секој проблем јас сум бил крив итн. а стварно нејкам да прекиниме ама едноставно неможам поќе да објснувам како дека неможам да го сменам минатото...некој совет да дај шо да прам?[DOUBLEPOST=1466837732][/DOUBLEPOST]дечки ај вака да видам ваше мислење...имав долга врска скоро 8 години и прекина значи на ептен пријателски начин и нормално почнавме двата да си тераме друг живот,после одредено време значи не одма запознав девојче ептен ми се бендиса и почнавме да се гледаме често иако не бев за врска некако се приврзав и онака си го засакав...и таја цело време ми вели како мн ме сака,неможи без мене бла бла итн.арно ама уште од почетокот му сметаше минатото мое иако го знаеше и свесно влезе во врска со мене му сметаше шо јас сум зборал со бившата па му објаснував дека нема врска крај е меѓу нас ама џабе дури почнав и да ја избегнувам оваја.и некако одредено време прекина се се додека бившата ми пиша на фејсбук порака во инбокс и јас да се напрам поштен му кажав и од тогаш ете 4 месеци непрекинато секојдневно за то се збора,секојдневно кавги,нервози и стално кога и да се поткскараме јас сум тој шо пробва да среди,и мислам дека го користи тој момент и ептен си зема сила во последно и секојдневно сега ме обвинува за се шо се дешава,секој проблем јас сум бил крив итн. а стварно нејкам да прекиниме ама едноставно неможам поќе да објснувам како дека неможам да го сменам минатото...некој совет да дај шо да прам?
Еднава девојка, иако 8 години била у врска со тебе ментално е капацитетна да ти праи кежуал муабет и да останете другари, како што и би требало (ова ти е еден у миљон), другава е 5 месеци со тебе и мисли дека е некаков фактор па може да ти кажува со кој ќе се слушаш и шо кур ќе праиш у животот..
Напрај си ја сам математиката.
... уствари
Добро има денес Мужи? Имате некакви вредности? Се поштува денес нешто? Коа ќе најдеш ДЕВОЈКА шо после 8 години врска е способна око да ти види, а не па муабет да ти праи, да ми се јавиш. Згора на тоа, немаш никаков респект, ај романтикава шо ви пропаднала, ама сте биле најбољи другари 8 години и ти тоа го џиткаш у канта за пичка? За да ебеш? И тоа да ебеш дефиниција за бејзик бич? Добро не осеќате некаков внатрешен порив за правда? Не се осеќаш како курот твој да е твој и времето твое да е твое и ќе правиш шо кур сакаш со него? Го немаш тој момент? Не се осеќаш ко куртон што правиш нешто што не сакаш да го правиш само затоа што девојка ти сака? Иако нема никаква разумна причина за тоа? Никакво оправдање? Не ти се собираат малце навнатре јајцата? Денес и смета оваа, утре ќе и смета некоја друга, задутре некоја те погледнала на косо "идам да и ја искубам косата", накутре и сметаат другарите твои мноу заебани биле, и до коа? Така почиња, само да ти кажам, безброј мушки сведоштва имаш за тоа. Денес е "подај ми ја солта", утре е "не сум гладна, нарачај си ти" и ти го јаде цел помфрит, задутре ти ги носи маиците, за 10 години сфаќаш дека пола твој имот е нејзин, ти не се прашуваш за курац, немаш хоби, немаш другари и глајдаш по инерција кај дувне ветрот.
Размисли си кај ти се границите, шо да ти кажам..

Последно уредено:
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
@x-leader Нормално е нејзините родители да не и дозволуваат често да излегува и да има дечко на 15 год. од проста причина бидејки таа е сеуште дете и секако тие се плашат да не направи некоја грешка или некој да не ја повреди. Не само девојкати сите девојки сме го имале тој проблем со нашите родители и сега кога ке размислам биле во право за се.Нека и каже барем на нејзината мајка за ако не друго да може подолго да останува со тебе :)
Знаеш дека најголем број од тие чупина што се подстрога контрола од дома, први пукат се распуштат и расипуват кога ќе осетат мала оддалеченост од своите дома?

Член од
20 јуни 2016
Мислења
257
Поени од реакции
120
@Mafo1 па дечкото ако не знае да си ја контролира девојката тогаш што сум му јас крива? Не знам колку читаш пред да одговориш но дечкото ке оди во тој другиот град така да заедно ке бидат. Е сега ако она одлучи да си стане распуштеница и да го откачи тоа е лично нејзин проблем

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
@Mafo1 па дечкото ако не знае да си ја контролира девојката тогаш што сум му јас крива? Не знам колку читаш пред да одговориш но дечкото ке оди во тој другиот град така да заедно ке бидат. Е сега ако она одлучи да си стане распуштеница и да го откачи тоа е лично нејзин проблем
Ненене далеку дека тоа се однесуваше на него, грешно се изразив.
Само си дадов мислење општо, дека родителите не треба до тој степен строгост да држат, и у најголем случај тие девојчина први пукат и распуштат кога ќе осетат слобода. И у мое друштво имаше 2 такви, до 16 години мобилен му забрануваја да користат од дома, а денес студират Скопје, ни Св.Петка неможи да му помогни , да ги прибери од ку*вање.

Член од
20 јуни 2016
Мислења
257
Поени од реакции
120
@Mafo1 :pos: ама го кажа ова последново ме изнасмеа. Јас не ги разбирам некои родители во ред е дека не можеш девојче од 15 год да го оставиш што сака да прави ама па и до толку да си строг да не дозволуваш да мрде страшно. После ке и нема спас епаа ке и немаа она нема да знае што попрво да направи кога ке остане сама во друг град

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.462
Дечкото е деген, олабај се[DOUBLEPOST=1466989894][/DOUBLEPOST]

Еднава девојка, иако 8 години била у врска со тебе ментално е капацитетна да ти праи кежуал муабет и да останете другари, како што и би требало (ова ти е еден у миљон), другава е 5 месеци со тебе и мисли дека е некаков фактор па може да ти кажува со кој ќе се слушаш и шо кур ќе праиш у животот..
Напрај си ја сам математиката.
... уствари
Добро има денес Мужи? Имате некакви вредности? Се поштува денес нешто? Коа ќе најдеш ДЕВОЈКА шо после 8 години врска е способна око да ти види, а не па муабет да ти праи, да ми се јавиш. Згора на тоа, немаш никаков респект, ај романтикава шо ви пропаднала, ама сте биле најбољи другари 8 години и ти тоа го џиткаш у канта за пичка? За да ебеш? И тоа да ебеш дефиниција за бејзик бич? Добро не осеќате некаков внатрешен порив за правда? Не се осеќаш како курот твој да е твој и времето твое да е твое и ќе правиш шо кур сакаш со него? Го немаш тој момент? Не се осеќаш ко куртон што правиш нешто што не сакаш да го правиш само затоа што девојка ти сака? Иако нема никаква разумна причина за тоа? Никакво оправдање? Не ти се собираат малце навнатре јајцата? Денес и смета оваа, утре ќе и смета некоја друга, задутре некоја те погледнала на косо "идам да и ја искубам косата", накутре и сметаат другарите твои мноу заебани биле, и до коа? Така почиња, само да ти кажам, безброј мушки сведоштва имаш за тоа. Денес е "подај ми ја солта", утре е "не сум гладна, нарачај си ти" и ти го јаде цел помфрит, задутре ти ги носи маиците, за 10 години сфаќаш дека пола твој имот е нејзин, ти не се прашуваш за курац, немаш хоби, немаш другари и глајдаш по инерција кај дувне ветрот.
Размисли си кај ти се границите, шо да ти кажам..
Пер, не дека ја откачил бившата и фрлил 8 годишна врска у неповрат за оваа шо го оптеже за муда. Него оваа ја нашол као последица на откачувањето на погорната врска. Иако и ден денес ок си се меѓу себе.
Шо знам, може е и подобро шо вака останал со погорнава у добри односи наместо у „веома врло добри“. Пошо секој има лимит до кај работите може да одат со убаво. Вторава изглеа и` е низок па му ги беси мудата уште пониско за да овој не може да погледне некоја друга камо ли да сврзе 2 реда муабет. Шо знам... ако му годи тоа, ако му се спаја масохистичка жичка у хипоталамусот и реагира онака како што им годи на двајцата, тогаш и најлогичниот совет нема да има смисла кај него. Од друга страна, свесен е дека она почиње да го манипулира, бара некои решенија тука што мисли дека би му помогнале... Кога е многу едноставно ако гледаме на страна, а многу потешко ако сме у негова кожа со негови емоции. Затоа многу тешко е да знаеме што и како би му помогнале, тој самиот треба да реши помеѓу двата избори што ги има. Или ќе продолжи вака, или ќе прекине - со оваа сегашнава.

Член од
22 јуни 2014
Мислења
78
Поени од реакции
53
Abe uzivaj deka do tolku se histericni z3nite i taka vlecat za nos i zamaraat za dzabe *palce*
Ima nesto tuka, sumljivo e.
Tipov 8 god i raskinal, a ne ni kaza zasto.
I ostanale vo "prijatelski" odnosi.
Toa 8 god ti e eden brak. Ima luge sto ni vo brak ne izdrzuvaat tolku. I sea, resile da se razvedat i posle razvodot ostanale vo fer i prijatelski odnosi. Lol be :D
Da vidam da ne veruvam.
Da, koga ke se sretnete na ulica ke si kazete zdravo, kako si, ova ona ama tolku.
A ne pa uste da se dopisuvaat, kafinja-mafinja, ima tuka nesto...
Ja mislam deka segasnava ne kreva galama za dzabe, a bivsata si go bara, a deckovo ne znae da zazeme stav.
Muz li si sto li si? Pa i da sum prael neso na strana, kaj smee taka da se odnesuva?
Ja da i bev decko na segasnava, nemase "a" da mi kaze, a ne da mi povisuva ton i da prai drami.
Povisuvas ton i histerises? Mrs - idi smiri se nekolku dena pa ke praime muabet.
Ne mi veruvas? Mrs - koa ke mi poveruvas javi mi se.
Uste se zapoznavaat izgleda, a on ne vladee so devojkava bas najdobro.
а по шо имаш ти заклучено дека има тука нешто помеѓу мене и бившата? читај прво шо имам напишано дека после одредено време ја запознав оваа новата(а тоа ти е година дена од прилика) и друго нема потреба да ти кажам зошто сум раскинал со неа чим сум останал во добри односи а под добри односи подразбирам здраво шо прајш,ваљда после 8 години заслужваме едно здраво јбг не сме ограничени во мозокот,трето тоа што ми пишала после една година е то шо ваљда сакаше нешто или имаше некоја цел,само работата е шо мене не ме интересира она поќе без разлика шо сум поминал 8 години со неа...и да сегашнава крева галама според мене за џабе и не е работата дали сум муж.оти ако сум треба да земам да ја ишамарам? отерам у курац или кој е предлогот твој? ако не ми одговара ставам крај а јас само побарав мислење да видам од други луѓе како би реагирале...а со ова изигравање мачо мен(сељак) не фала...[DOUBLEPOST=1467033685][/DOUBLEPOST]
Пер, не дека ја откачил бившата и фрлил 8 годишна врска у неповрат за оваа шо го оптеже за муда. Него оваа ја нашол као последица на откачувањето на погорната врска. Иако и ден денес ок си се меѓу себе.
Шо знам, може е и подобро шо вака останал со погорнава у добри односи наместо у „веома врло добри“. Пошо секој има лимит до кај работите може да одат со убаво. Вторава изглеа и` е низок па му ги беси мудата уште пониско за да овој не може да погледне некоја друга камо ли да сврзе 2 реда муабет. Шо знам... ако му годи тоа, ако му се спаја масохистичка жичка у хипоталамусот и реагира онака како што им годи на двајцата, тогаш и најлогичниот совет нема да има смисла кај него. Од друга страна, свесен е дека она почиње да го манипулира, бара некои решенија тука што мисли дека би му помогнале... Кога е многу едноставно ако гледаме на страна, а многу потешко ако сме у негова кожа со негови емоции. Затоа многу тешко е да знаеме што и како би му помогнале, тој самиот треба да реши помеѓу двата избори што ги има. Или ќе продолжи вака, или ќе прекине - со оваа сегашнава.[/quote
значи далеку од то шо некои тука заклучија дека јас сум бил папучар и сеа незнам да и сврзам два реда муабет....не е работата то дека јас сеа само право гледам и дека ова ме држи за муда туку работата е нејзиното понашање во врска со то...а не дека јас сеа лисиците ми се ставени и не смеам да мрднам од дома како шо некој од тука имат претпоставено....

Последно уредено:
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.462
а по шо имаш ти заклучено дека има тука нешто помеѓу мене и бившата? читај прво шо имам напишано дека после одредено време ја запознав оваа новата(а тоа ти е година дена од прилика) и друго нема потреба да ти кажам зошто сум раскинал со неа чим сум останал во добри односи а под добри односи подразбирам здраво шо прајш,ваљда после 8 години заслужваме едно здраво јбг не сме ограничени во мозокот,трето тоа што ми пишала после една година е то шо ваљда сакаше нешто или имаше некоја цел,само работата е шо мене не ме интересира она поќе без разлика шо сум поминал 8 години со неа...и да сегашнава крева галама според мене за џабе и не е работата дали сум муж.оти ако сум треба да земам да ја ишамарам? отерам у курац или кој е предлогот твој? ако не ми одговара ставам крај а јас само побарав мислење да видам од други луѓе како би реагирале...а со ова изигравање мачо мен(сељак) не фала...[DOUBLEPOST=1467033685][/DOUBLEPOST]
Друже, секако дека е далеку, но како што погоре ти пиша Godhateusall, работите лека полека одат кон тивка кастрација, барем што се тиче намерите на женската. Почнува најпрво со тоа. После ќе биде нешто друго. За да на крај она ќе биде таа што ќе ти диктира што да носиш и како да се понашаш, секако ако ТИ и дозволиш. Затоа треба да собереш муда уште на почеток и да и` кажеш дека нешто твое у карактерот не го мењаш ни за жива глава. И не го мењај, секако ако не е малициозно за врската - т.е. ако ти сметаш дека не е малициозно, не она. Пошо ако она смета, можеш да и` објасниш но не и да размислуваш наместо неа. Тоа значи она ако нејќе да сфати, тоа е веќе проблем на его, а не љубовен проблем.
Компромиси се прават во врска, не велам не, но тоа се други помали работи за кои нема да има удел исклучиво само едната страна.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
а по шо имаш ти заклучено дека има тука нешто помеѓу мене и бившата? читај прво шо имам напишано дека после одредено време ја запознав оваа новата(а тоа ти е година дена од прилика) и друго нема потреба да ти кажам зошто сум раскинал со неа чим сум останал во добри односи а под добри односи подразбирам здраво шо прајш,ваљда после 8 години заслужваме едно здраво јбг не сме ограничени во мозокот,трето тоа што ми пишала после една година е то шо ваљда сакаше нешто или имаше некоја цел,само работата е шо мене не ме интересира она поќе без разлика шо сум поминал 8 години со неа...и да сегашнава крева галама според мене за џабе и не е работата дали сум муж.оти ако сум треба да земам да ја ишамарам? отерам у курац или кој е предлогот твој?
Mene mi e neverojatno da 8 godini vrska ste imale i da ste vo prijatelski odnosi. Toa znaci deka edniot od vas e mnogu glup.
Ne moze da ne potoi pricina da ne ostaneme prijateli, a da postoi pricina da ne ostaneme vo vrska.
Na kraj kraeva, nema veze bivsata. Ti vikam, i da si prael nesto so nejze, segasnava ne smee taka da se odnesuva. Treba da si zazemes stav i da ne dozvolis novava "da te dribla".
Eden od nacinite e da i prekines kontakt, da i pokazes deka mozes i bez nea i deka mnogu lesno mozes da ja otkacis i da i raskines, ako produzi da dramatizira.
Toa ti e eden nacin.
Imas mal milion nacini "da bides muz".
Figure it out somehow. Samo nemoj so samaranje... :D

Член од
10 декември 2014
Мислења
18
Поени од реакции
14
Пишував еднаш на темата, ми помогнавте многу, сега барам повторно совет. Со оглед на тоа во каква ситуација сум на крајот очекувам и исмејување, најмалку тоа ми е потребно.

Од кога раскинав со претходниот партнер се зближив со една личност преку социјалните мрежи.
Си кликнавме некако, додека разговаравме со часови, со денови изгледаше ко да се познаваме со години.
Да скратам малку, близината го направи своето иако и двајцата бевме од различни краеви на земјата. Тоа мене не ми пречеше, наводно и нему не на почетокот, го прифатив со сите маани, лицемерен идиот, ама ми годеше неговото внимание што го даваше, не знам дали имаше чувства од негова страна, изгледаше дека има, така велеше тој, но јас бев веќе луда по него што ми беше прв на листа на приоритети. Месеци по месеци, дојде и година, за жал не се видовме, се до пред две недели како гром од ведро небо ме праша што планирам, до кога вака, не сме се виделе бла бла изговори, мора да преќинеме, ми пречи далечината, пријатели нема да бидеме од него. Ладен туш за мене, буквално го молев да најдеме компромис но не наидов на разбирање од него. Прекинавме начисто, никаков контакт иако ми велеше дека му недостигам, еден ден после тоа кога го побарав да разговараме по моја иницијатива. Пред 4 5 дена повторно разговаравме и заврши лошо, од тогаш ништо.
Ми се сруши светот, бев спремна да ризикувам, чекав негов збор само, многу ветуваше тоа нашето, порано постојано зборувавме, сега воопшто не, од тогаш гледам само провоцирање од негова страна, девојка имал, ме заборавил, не знам што..
Пред да кажете збор два како можеш да го сакаш а го немаш видено.. Не знам, во моментов најмалку можам да размислувам, да анализирам, да барам решение.
Не планирав да дојде до ова, да негувам некои чувства за некој што не го познавам, не ми пречеше каков е, го прифатив, знаев што се крие во него но ниту на крај памет не се надевав дека ќе дојде до ова.
Како одминува времето, според неговото однесување почнав да мислам дека друга девојка е во прашање, дека провокациите всушност не се провокации и дека се вистина. Да ми кажеше веднаш дека е тоа, ќе се тргнев сама.
Не, не ми недостига неговото внимание, имам внимание од други, ми треба тој, со неговата харизма, привлечност, смислата за хумор, се.

Не знам како да се однесувам, како да се помирам.
Друштвото ми вели дека успеав без еден, ќе успеам и без овој, но со него поинаку беше.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Пишував еднаш на темата, ми помогнавте многу, сега барам повторно совет. Со оглед на тоа во каква ситуација сум на крајот очекувам и исмејување, најмалку тоа ми е потребно.

Од кога раскинав со претходниот партнер се зближив со една личност преку социјалните мрежи.
Си кликнавме некако, додека разговаравме со часови, со денови изгледаше ко да се познаваме со години.
Да скратам малку, близината го направи своето иако и двајцата бевме од различни краеви на земјата. Тоа мене не ми пречеше, наводно и нему не на почетокот, го прифатив со сите маани, лицемерен идиот, ама ми годеше неговото внимание што го даваше, не знам дали имаше чувства од негова страна, изгледаше дека има, така велеше тој, но јас бев веќе луда по него што ми беше прв на листа на приоритети. Месеци по месеци, дојде и година, за жал не се видовме, се до пред две недели како гром од ведро небо ме праша што планирам, до кога вака, не сме се виделе бла бла изговори, мора да преќинеме, ми пречи далечината, пријатели нема да бидеме од него. Ладен туш за мене, буквално го молев да најдеме компромис но не наидов на разбирање од него. Прекинавме начисто, никаков контакт иако ми велеше дека му недостигам, еден ден после тоа кога го побарав да разговараме по моја иницијатива. Пред 4 5 дена повторно разговаравме и заврши лошо, од тогаш ништо.
Ми се сруши светот, бев спремна да ризикувам, чекав негов збор само, многу ветуваше тоа нашето, порано постојано зборувавме, сега воопшто не, од тогаш гледам само провоцирање од негова страна, девојка имал, ме заборавил, не знам што..
Пред да кажете збор два како можеш да го сакаш а го немаш видено.. Не знам, во моментов најмалку можам да размислувам, да анализирам, да барам решение.
Не планирав да дојде до ова, да негувам некои чувства за некој што не го познавам, не ми пречеше каков е, го прифатив, знаев што се крие во него но ниту на крај памет не се надевав дека ќе дојде до ова.
Како одминува времето, според неговото однесување почнав да мислам дека друга девојка е во прашање, дека провокациите всушност не се провокации и дека се вистина. Да ми кажеше веднаш дека е тоа, ќе се тргнев сама.
Не, не ми недостига неговото внимание, имам внимание од други, ми треба тој, со неговата харизма, привлечност, смислата за хумор, се.

Друштвото ми вели дека успеав без еден, ќе успеам и без овој, но со него поинаку беше.
Не можеш да употребиш збор ко сакање кога го немаш видено човекот. Сериозно ја претерувате со ова онлајн муабетите и си губите време за џабе. Мислам, кога не ви е во план да се видите уопште.
Неговата харизма, привлечност и смисла за хумор, во живо може не ни постојат.
Не знам што да ти кажам повеќе, ќе ти помине и ќе си најдеш друга занимација се надевам за брзо време.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.862
Поени од реакции
1.611

Види ти си била во депресија си нашла рамо за плачење и си направила само замена . Далеку е ова од љубов слушај од искуство ти кажувам. Ушивај сега малку олади едно 3-4 месеци па почни да си бараш друг партнер немој да молиш никого. Никој не е над тебе и цени се мажите несакаат лигавење.

Kajgana Shop

На врв Bottom