Ok bese tie ednite isti prashanja sto se vrtat tie gi prasuvaat. Praznici, kakva narodnost si, sto kje se smeni ako dobies drzavjanstvo, dali planiras da se preselis vo BG itn itn.Kazini kako pomina intervjuto
Ok bese tie ednite isti prashanja sto se vrtat tie gi prasuvaat. Praznici, kakva narodnost si, sto kje se smeni ako dobies drzavjanstvo, dali planiras da se preselis vo BG itn itn.Kazini kako pomina intervjuto
Se e politika sestro. Kako do 2012 davaa so izjava samo a sega ne davaat ni so stari dokumenti??? Nisto ne e slucajno i ne zavisi od potvrda za neosuduvanost lekarsko i slicno. Nekoj kazal taka i taka ke bide i kraj. A ova demek se pregovara,razgovara i sreduva nesto e samo veter vo magla i zamajuvanje na aplikantite za bg drzavjanstvo.Se dodeka go barate pasosO nema da dobiete na nikakov nacin i milo mi e zosto sekoj ne zasluzuva da bide graganin na eu.
-intervju (site gluposti sto gi imam iznaslusano na dijalek za pasosO)
-lekarsko (koe najcesto posrednicite vi.go falsifikuvaat so pecat od apteka)
- dokument za neosuduvanist
pa na kraj lazar vi e kriv ili nekoj drugi ili bilo lotarija... abe luge po tekstovite sto gi pisuvate veke mi e jasno zosto ve odbivaat. Krivicata.e vo sebe. Ne vo lazar, ne vo bugarija ili makedonija. Zakonot osven dokument za poteklo bara i drugi.rraboti da bidat usoglaseni
A zosto da se fakja red....neli otide otprilika 15 min pred terminot... Tie sto si cekaat za podavanje , cekaat u red...za intervju kolku sto znam vo temrinot se pojavuvas i te pustaat...ili ne bese taka ?>Decki za info jas bev proslata nedela na intervju vo MP sea si proveriv status brojche 4*** sum sto bi znachelo do kraj na godinava okolu 8-9-10 iljadi bi imalo. Inache pak imase dosta guzva gledam drugi sto chekaa za podavanje na dokumenti preku red, za davanje na dopolnitelni dokumenti i sl. taka da ako idete fatete si red po sabajlechki so vreme.
Pa za tie sto kje idat za podavanje zboram...A zosto da se fakja red....neli otide otprilika 15 min pred terminot... Tie sto si cekaat za podavanje , cekaat u red...za intervju kolku sto znam vo temrinot se pojavuvas i te pustaat...ili ne bese taka ?>
Kako e mozno pak so potvrda od Lazar da davaat proisxodi? Na primer jas i uste troica bevme gpupa sto dobivme bes stari dokumenti , dez bratucedi proisxodi ? Nemozam dase nacudam edni ti davat drugi neti davat .Cuda nevideni[DOUBLEPOST=1466958250][/DOUBLEPOST]
Dave prasam kako ti pisuvase na potvrdata dali sto posto bilo naselenieto bugarsko ?
Ke zemes so 100 naselenie jas taka mislam nekatie so sreka.[DOUBLEPOST=1467020678][/DOUBLEPOST]100%
Ke zemes so 100 naselenie jas taka mislam nekatie so sreka.100%
Јавимусе на Александар Панев објасниму со шо документи си и ситуација со сестрати и че ти кажи за понатаму шо треба 070-326-999Дечки пишувам од мака и молам некој да ми објасни.
Јас сум од оние што поднесе во 2013, сестра ми поднесе неколку месеци пред мене и дадовме документи од братучед. Нејзиното барање од Април месец е на финална проверка а моето во Мај месец ми излезе ко на повеќето други дека треба дополнителни документи.
- Какви документи треба да однеснам? (За жал од баби и дедовци ништо неможам да најдам, иако се од струмички села. Се' имат исфрлено...не знам дали можам да најдам документи од нив некаде во Бугарија?)
- Дали имам временски рок за колку време да ги однесам?
- Дали ќе можам да поднесам документ ако на сестра ми и' го одобрат барањето?
Благодарам однапред.
[DOUBLEPOST=1467023897][/DOUBLEPOST]A sto imaЈавимусе на Александар Панев објасниму со шо документи си и ситуација со сестрати и че ти кажи за понатаму шо треба 070-326-999
Sent from my MI 4LTE using Tapat.....a na tebe sto ti ima kazano Ace Pandev...se slusna li ti so nego,spodeli so nas ako imas neka info...pozz
Јавимусе на Александар Панев објасниму со шо документи си и ситуација со сестрати и че ти кажи за понатаму шо треба 070-326-999
Sent from my MI 4LTE using Tapat.....a na tebe sto ti ima kazano Ace Pandev...se slusna li ti so nego,spodeli so nas ako imas neka info...pozz
Ako ti davaat odnesi nova potvrda od BKKS, a ako na sestrati I dadet drzavjanstvo posle odnesi I od nejzeДечки пишувам од мака и молам некој да ми објасни.
Јас сум од оние што поднесе во 2013, сестра ми поднесе неколку месеци пред мене и дадовме документи од братучед. Нејзиното барање од Април месец е на финална проверка а моето во Мај месец ми излезе ко на повеќето други дека треба дополнителни документи.
- Какви документи треба да однеснам? (За жал од баби и дедовци ништо неможам да најдам, иако се од струмички села. Се' имат исфрлено...не знам дали можам да најдам документи од нив некаде во Бугарија?)
- Дали имам временски рок за колку време да ги однесам?
- Дали ќе можам да поднесам документ ако на сестра ми и' го одобрат барањето?
Благодарам однапред.
Sto ti rekol ace pandev na tebe,se imas li slusnato so negi,spodeli nekoja informacija tuka so nas[DOUBLEPOST=1467024547][/DOUBLEPOST]Јавимусе на Александар Панев објасниму со шо документи си и ситуација со сестрати и че ти кажи за понатаму шо треба 070-326-999
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Sto ti rekol ace pandev na tebe,se imas li slusnato so negi,spodeli nekoja informacija tuka so nasЈавимусе на Александар Панев објасниму со шо документи си и ситуација со сестрати и че ти кажи за понатаму шо треба 070-326-999
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
се слушна со чоеко?Фала ви ептен. Ќе идам во тоа БККС ќе видам шо може да се извади, дали ќе има ефект и ќе пишам тука обавезно. Чешки да се заврши работа.