Сметате ли дека државата треба да ги забрани окултистичките организации со закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ти си тој што настапи со напад! Немој повеќе и повеќе со галва во ѕид да трескаш, за нас си смешен, а за себе си трагичен! Злобен еден, поправи се! Оди си од луѓето кои лично тебе не ти згрешиле ништо! Оди си да не ти изгорат ,,христијанските" крилја.

Светлината светеше во темнината, а темнината никогаш не ја покри!
Не беше за тебе постот, немој да си толку злобна вештерке. Овој пут тебе ти излета. Него малку чил аут... многу сериозно си ја сфатила темата

Не не не,не од мене подебел крај. Грешно си сфатила. Јас не тепам (без причина). Општо за крајот зборам....

Ти и да сакаш да тепаш нема да можеш и најголема причина да имаш. Биди сигурен во тоа! Ами Исус не те учеше да вртиш образ? Каква причина бараш, какво оправдување? Ти навистина не си компетентен, ти си сатанско ѓубре! Според ова што го прочитав од тебе, за тебе друго нешто не можам да кажам.

:)

Да ми кажеше Христос посреди нас, можеби ќе ти вратев со иста мера. Но немаш храброст да љубиш! Ти си омраза! Ѓубре...[DOUBLEPOST=1466544381][/DOUBLEPOST]
Не беше за тебе постот, немој да си толку злобна вештерке. Овој пут тебе ти излета. Него малку чил аут... многу сериозно си ја сфатила темата

Ти навредуваш луѓе и тоа е сериозно за мене! Што очекуваш во раци ли да те носам? :)

Нашол кој да збори за аргументи! Со тебе во секое време и на секое место сум спремен да дебатирам за кабала! ...
Абе ти може мислиш дека си спремен али... ја не би со тебе да зборам на тема кабала, поготово после твојот излив на емоции на приватен.[DOUBLEPOST=1466544534][/DOUBLEPOST]
...
Да ми кажеше Христос посреди нас, можеби ќе ти вратев со иста мера. Но немаш храброст да љубиш! Ти си омраза! Ѓубре......
Полека вештерке, дај малку љубов...многу си надразнета...

Се додека се обидуваш да го зацрниш името на Христос ќе си имаш работа со мене на форумот. Се додека се обидуваш да одиш против било кој што е различен од твојот беден сатанизам и твојата омраза и против луѓето кои се обидуваат да имаат нормални дискусии на форум ќе си имаш работа со мене пак!

Не си достоен, оди смени си го името и потписите од форум. Немој да бидеш срам за својата религија! Немој...

Aleksandar Nevski Не ти е срам да пријавуваш некој те нарекол ѓубре? А како ти ги нарекуваш другите? Да набројувам од твојот богат христијански “опус“ на навреди? Треба ли???
Освен навреди не гледам друго ништо во твоите постови. Очекуваш некој да те гали откако ќе распалиш со твојот “репертоар“?

Окултизмот денес поприлично е застапен и пропагиран преку разни филмови, тв серии, книги, а се почесто и окултистилки организации кои дејствуваат во нашата средина. Затоа би сакал да разменам со вас, драги мои, по некој лаф муабет на оваа (според мене) доста привлечна теме! Ви благодарам!

Aleksandar Nevski Не ти е срам да пријавуваш некој те нарекол ѓубре? А како ти ги нарекуваш другите? Да набројувам од твојот богат христијански “опус“ на навреди? Треба ли???
Освен навреди не гледам друго ништо во твоите постови. Очекуваш некој да те гали откако ќе распалиш со твојот “репертоар“?
Ај наброи?

Абе ти може мислиш дека си спремен али... ја не би со тебе да зборам на тема кабала, поготово после твојот излив на емоции на приватен.
Ти се декларираш како христијанин, а во новиот завет ти е порачано - Постапувај со другите како што сакаш другите да постапуваат со тебе. Што значи, причината барај си ја кај себе.

Ти се декларираш како христијанин, а во нобиот завет ти е порачано - Постапувај со другите како што сакаш другите да постапуваатнсо тебе. Што значи, причината барај си ја кај себе.
Абе батали ми сеа Нов Завет. Кажи ми според Талмудот како треба да се третира еден Христијанин?

Со мене дискутираш како да сум жена. Немој да мислиш дека ќе те воздигнам повеќе од обично ѓубре, биди среќен подолу што не те спуштам. Моли Бога да на го напнам мозокот и да ја сфатам темата премногу сериозно, за кај си после? Дури тогаш ќе се освестиш и ќе кажеш ,,Господи Исусе Христе помилуј ме мене грешниот" и ќе ги оставиш луѓето на форум на мира и ќе ги третираш еднакво сите со почит како што би му доликувало на еден христијанин! :)

Ако набројам најмалку 10 ветуваш дека 6 месеци нема да се појавиш на форумов? Не треба ни да ветиш, но еве обавестен си. Ако ти набројам банче 6 месеци. Бива така?

И не туку отварај исти теми, тука можеш да го пишеш тоа.

@SpaceTraveler ти што имаш мака? Сакаш да докажеш дека си бетер од него? Ако беше за аир доста е.

Абе батали ми сеа Нов Завет. Кажи ми според Талмудот како треба да се третира еден Христијанин?

Не постои такво правило. Ти да беше малку по саглам во своето однесување може и на литургија ќе дојдев со тебе, вака можам само да ти ги горам крилјата христијански!

Ако набројам најмалку 10 ветуваш дека 6 месеци нема да се појавиш на форумов? Не треба ни да ветиш, но еве обавестен си. Ако ти набројам банче 6 месеци. Бива така?
Абе наброи сега и батали ветувања. Ја не мрдам одовде. Да не спомињам поруката од пп што ја избриша. И на крај јас сум лошиот? Опаа... види Бога ти ...

Кој бега сега од аргументи?! Ти талмудот го следиш или новиот завет?

Не постои такво правило. Ти да беше малку по саглам во своето однесување може и на литургија ќе дојдев со тебе, вака можам само да ти ги горам крилјата христијански!
Одговор?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom