Сметате ли дека државата треба да ги забрани окултистичките организации со закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кабалата е усна традиција! Таа е мистичен аспект на еврејските свети книги.
Уште малку усна хармоника ќе ја напраите. Ако била усна ќе си останела усна. Вака кажуј опипливи докази или молчи и не шири лаги. Ќе ми кажеш уште малку и дека еврејската азбука била создадена пред да се создаде светот... сајанс фикшн поголемо и од она за грујо христијанинот[DOUBLEPOST=1466543251][/DOUBLEPOST]
Jesus said, "If a blind person leads a blind person, both of them will fall into a hole." - Gospel of Thomas ♥
Види, ја не сум блајнд персона, ти ако си, ондак то е твој проблем. (кај баш од Томас најде евангелије, немаш некое друго неапокрифистичко?)

Уште малку усна хармоника ќе ја напраите. Ако била усна ќе си останела усна. Вака кажуј опипливи докази или молчи и не шири лаги. Ќе ми каќеш уште малку и дека еврејската азбука била создадена пред да се создаде светот... сајанс фикшн поголемо и од она за грујо христијанинот[DOUBLEPOST=1466543251][/DOUBLEPOST]
Види, ја не сум блајнд персона, ти ако си, ондак то е твој проблем.

„По делата ќе ги познаете“ - Матеј 7:20

„По делата ќе ги познаете“ - Матеј 7:20
Амин. Делата им се светлост на Христијаните, а на оние кои се во темнина делата им се темни (окултизам - темнина)

Амин. Делата им се светлост на Христијаните, а на оние кои се во темнина делата им се темни (окултизам - темнина)

Омразата не може да биде светлост, во ниту еден облик! Немој да бидеш во заблуда, немој да бидеш злобен... :)

Уште малку усна хармоника ќе ја напраите. Ако била усна ќе си останела усна. Вака кажуј опипливи докази или молчи и не шири лаги. Ќе ми каќеш уште малку и дека еврејската азбука била создадена пред да се создаде светот... сајанс фикшн поголемо и од она за грујо христијанинот
Што има бре јас на тебе било што да ти докажувам и да ти се правдам?! Кој се замислуваш бе ти дека си? Со кое право плукаш по моето право да бидам окултист? Со кој памет очекуваш да ти давам отчет тебе?! Мислиш дека твоите мизерни и подмолни потези ќе постигнат нешто? Можеш само да гледаш и да плачеш како постоиме! И да си пукнеш од мака ако тоа не ти одговара! Јасно ли ти е?! А ако сакаш нешто конкретно, може и лично да ти го објаснам ова, лице во лице!

Jesus said, "From Adam to John the Baptist, among those born of women, no one is so much greater than John the Baptist that his eyes should not be averted. 2 But I have said that whoever among you becomes a child will recognize the (Father's) imperial rule and will become greater than John." - Gospel of Thomas

Ќе те препознаеа луѓето тука ако беше ти дете на Светлианта, ќе ги прифатеше сите разлики со љубов и ќе го љубеше својот ближен. Вака со омраза си само како оној за кој што пишува во Откровение! Немој така, одкај ја газиш својата чест, тоа го правиш во име на христијанството, со тоа ја газиш и честа на Христос. Христос учеше на ЉУБОВ!

Биди Љубов. Немој да осудуваш...
Оди по Патот на Љубовта. Биди Христос, не анти-христ.

:)

Омразата не може да биде светлост, во ниту еден облик! Немој да бидеш во заблуда, немој да бидеш злобен... :)
Не суди за да не ти се суди (или за да не изедеш подебел крај)

Што има бре јас на тебе било што да ти докажувам и да ти се правдам?! Кој се замислуваш бе ти дека си? Со кое право плукаш по моето право да бидам окултист? Со кој памет очекуваш да ти давам отчет тебе?! Мислиш дека твоите мизерни и подмолни потези ќе постигнат нешто? Можеш само да гледаш и да плачеш како постоиме! И да си пукнеш од мака ако тоа не ти одговара! Јасно ли ти е?! А ако сакаш нешто конкретно, може и лично да ти го објаснам ова, лице во лице!
Правло број еден у свет (психологии нели) кога човек нема аргумент настапува со напад, така да жив доказ си (али на психологијата, не на кабалата и затоа многу пати кога инсистираш да говориш со мене за кабала го барам твојот учител, или учителка, зависи)

Не суди за да не ти се суди (или за да не изедеш подебел крај)

Еве јас ти велам дека нема да изедам подебел крај. Ако се плашев од фанатици како тебе за каде сум? Повели и со мене на дискусија очи во очи, ако имаш храброст. Вишокот енергија е зло, за жал ти имаш храброст само да ја трошиш на форум. Единсвен некој што суди тука си ти, Христос не правеше така! А со анти-христи бесцелно е да зборувам, бедни се во своајта злоба! :)

Еве јас ти велам дека нема да изедам подебел крај. Ако се плашев од фанатици како тебе за каде сум? Повели и со мене на дискусија очи во очи, ако имаш храброст. Вишокот енергија е зло, за жал ти имаш храброст само да ја трошиш на форум. Единсвен некој што суди тука си ти, Христос не правеше така! А со анти-христи бесцелно е да зборувам, бедни се во своајта злоба! :)
Не не не,не од мене подебел крај. Грешно си сфатила. Јас не тепам (без причина). Општо за крајот зборам....

Правло број еден у свет (психологии нели) кога човек нема аргумент настапува со напад, така да ќив доказ си (али на психологијата, не на кабалата и затоа многу пати кога инсистираш да говориш со мене за кабала го барам твојот учител, или учителка, зависи)

Ти си тој што настапи со напад! Немој повеќе и повеќе со галва во ѕид да трескаш, за нас си смешен, а за себе си трагичен! Злобен еден, поправи се! Оди си од луѓето кои лично тебе не ти згрешиле ништо! Оди си да не ти изгорат ,,христијанските" крилја.

Светлината светеше во темнината, а темнината никогаш не ја покри!

Правло број еден у свет (психологии нели) кога човек нема аргумент настапува со напад, така да ќив доказ си (али на психологијата, не на кабалата и затоа многу пати кога инсистираш да говориш со мене за кабала го барам твојот учител, или учителка, зависи)
Нашол кој да збори за аргументи! Со тебе во секое време и на секое место сум спремен да дебатирам за кабала! Тресеш глупости! Бараш пишан доказ за кабалата, а тој пишан доказ се самите еврејски текстови! Се исмеваш и очекуваш да ти одговарам на тие твои повраќаници?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom