Aleksandar Nevski
Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Тие сами се откажаа распнувајќи го Бога. Откако Бог направи Нов Завет со останатиот свет, стариот избран народ мораше да најде начин да си пере совест па почна да манипулира и да извитоперува Стар Завет, проаѓајчи низ многу процеси за да денес ја имаме Кабалата како совршен доказ на нивното отпадништво од Бога. Затоа Христос рекол дека старите гранки ќе се исечат а нови ќе се накалемат на стеблото што представува Црква (Старозаветна и Новозаветна). Зато сум јас како Црква Нов Израел, чедо на Авраам, Исаак и Јаков, а они се рабинчиња со магии и опојни дроги. Енд оф стори![DOUBLEPOST=1466541787][/DOUBLEPOST]Вие од евреите го "киднапиравте" нивното свето писмо, ги прогласивте за најдолна дупка на свиралото, и си создадовте нова религија, прогласувајќи ги за одпадници и убијци на вашиот нов бог! Се во таа парабола покажува на вас и вашето лицемерие! Целава тема наликува на размазено дете што незнае да се социјализира и рика по мајка му да излезе на балкон и да ги избрка "лошите деца" што не си играат со него како тој што сака.
Од тебе и Бога на земјава да го донесам почит нема да имам. Искрено, уво не ме боли за почит кога станува збор за вистината нема компромис!!!...Како сакаш да добиеш почит, како сакаш лугето да гледаат на православието кога им го проповедаш најлошото што можат да го слушнат?