Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Него како беше она на Пендаровски, само ДПМНЕ биле товарани како стока, овие изгледа се товарани како свињи залоени.

(него ми излезе на профил)

Како беше она со сендвичите? ДПМНЕ иделе за сендвич. Овие изгледа даваат плус уште еден. Гледате ова свињава дебела веќе ги имал изедено, затоа е окезен према камера.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1785879658312565&set=a.1400145270219341.1073741828.100006716443191&type=3&theater

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.392
Поени од реакции
3.600
Pistol, насилије не е решение за излез од кризата. Врие народот од двата табора, не е решение да има граѓанска војна, а најмалце жртви. Цела битка се води за народот да прогледа а не да се ствара дополнителна нервоза и омраза. Затоа и се толку смирени протестите, затоа вчера беше огромен плус масовноста на народот, конечно се будат луѓето, што е за респект, тоа е најсилното оружје и најголема казна за еден политичар. Доволно е тоа, не треба насилије.

Колку и да ни се брза, колку и да ни е преку глава од ова политичка криза, работите не се така сјајни како што мислиме , мора да се повлечи кочница и да се размисли убаво дали брзи постапки се решение.

Груевски е сеуште на власт, располага со цела полициска
служба, во паника е губи секој ден гласачи,притисоци од сите страни, многу кривични на цел ешалон на грб, одговорност ги чека. Од овај човек моментално се може да се очекува. Кога на најобичен протест вчера нареде СНАЈПЕРИСТИ на кров на влада, ништо не ме чуди и да даде наредба за пукање ако се офанзираат протестите. Затоа размислете дали тоа е решение да има жртви.

Затоа треба нова влада. За да спречи омраза и гневот на народ вс народ.
Па да размислиме убаво дали кочницата е паметен или не избор.

Прегледај го приврзокот 150825
Realno, gragjanska vojna tesko deka ke ima zatoa sto za vojna se potrebni dve masovni strani a tuka ima samo edna - gragjanite.
Onie sirotinji od administracija i od stab sto gi vleckaat za usi ti garantiram deka nema ni raka da krenat. Koga bi se radikalizirale protestite ovie lugje nema od doma da izlezat.
Sto se odnesuva do "snajperite", mislam deka toa e edna rabota sto protestiracite ne sakaat da ja prifatat a toa e deka za da se urne ovoj rezim neizbezno ke mora da padnat nekolku zrtvi. Toa e neizbezno i bilo del od site uspesni istoriski borbi za sloboda

?

..........

Гостин
Lele zrtvi da padnele, abe izlezete na izbori i glasajte protiv gruevski, kolku e samo ednostavno, on moze za usi da vleci odredena masa na luge nemoze site, problemot e sto od vkupniot broj na glasaci koi glasat na izbori pogolemiot del glasa za grujo... Prosto kako grav...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Него како беше она на Пендаровски, само ДПМНЕ биле товарани како стока, овие изгледа се товарани како свињи залоени.

(него ми излезе на профил)

Како беше она со сендвичите? ДПМНЕ иделе за сендвич. Овие изгледа даваат плус уште еден. Гледате ова свињава дебела веќе ги имал изедено, затоа е окезен према камера.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1785879658312565&set=a.1400145270219341.1073741828.100006716443191&type=3&theater
Тебе и пандов у танга ти искача на профил штом следиш ботови како УНУФРИЈ (dafuq'???? имево измислено) што лапа лајкови и коментари од фејк профили.[DOUBLEPOST=1466539514][/DOUBLEPOST]Многу луѓе се воздржани околу протестиве дека наводно полицијава може да примени сила и демек да не истепа, а треба баш вака да се реагира.
Имаш 80-годишен старец што буфта џандар и 28-годишен што буфта двајца џандари одеднаш. Двата настани се неповрзани, само навидум, ама се доказ дека све тоа у полиција е набутана партиска муфљуска војска, малоумни вмрОВЦИ што фаќаат место на некој што е квалификуван да го работи тоа, ама нема партиска книшка.
Глеајте со кого си имаме работа. Вака се вработувани и доктори, судии, инспектори....што се' не и после се чудиме зошто државава на ништо не личи.

http://tera.mk/80-godishen-bitolchanets-pretepa-politsaets/
http://tera.mk/mlad-bitolchanets-natepal-politsajtsi-na-shirok-sokak/

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Ovakvi sliki se povekje potvrduvaat deka Konevski go spremaat za gradonacalnik na Skopje
Коневски е скаран со ФА и во Аеродром може само да го попуши на следни избори. На Скопје може да стане само по стариот систем - една вмрОВЦА - 5 лични карти. Не можат 100 души на протест да соберат во Скопје, не па да гласа некој за ропаков.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
За други градови неможам и не.знам да коментирам.
Ама Скопје и Битола има преголема промена.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ај кога ја чепнавте Рангелова : )
FB_IMG_1466586367685.jpg

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Realno, gragjanska vojna tesko deka ke ima zatoa sto za vojna se potrebni dve masovni strani a tuka ima samo edna - gragjanite.
Onie sirotinji od administracija i od stab sto gi vleckaat za usi ti garantiram deka nema ni raka da krenat. Koga bi se radikalizirale protestite ovie lugje nema od doma da izlezat.
Sto se odnesuva do "snajperite", mislam deka toa e edna rabota sto protestiracite ne sakaat da ja prifatat a toa e deka za da se urne ovoj rezim neizbezno ke mora da padnat nekolku zrtvi. Toa e neizbezno i bilo del od site uspesni istoriski borbi za sloboda
Јас исто не верувам во таков вид на судири, ама ако би имало (како што сам велиш), е тогаш нема на сцена да се администратибни работници кои по цел ден се излежуваат по канцеларии, туку многу подруги.
А за снајпери и слични работи... нормално е да се заштитат врвните институции на една држава. Тоа го прави секоја држава. Не е тоа недемократски или не знам што. Тоа е мерка за заштита. Изминативе месеци имаше секакви изјави и акции.. некои се граничеа со крајна сериозност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom