Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Dali nekoj ima dobieno potvrda od veliko trnovo za period od 1915 do 1920 , me interesira dali imaat informacii za toj periid, toa bi doslo xa pred 100 godini
Jas imam dokumenti pobarano od veliko trnovo za period 1912 godina ne se sekiraj ako gi znaes podatocite ce te najdat

Член од
21 јуни 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ве молам за одговор: Мене ми е прекратена постапката со документ од прв братучед и на мој пријател исто му е прекратена постапката со документ од вујко. Што понатаму? Дали треба се од почеток или може да се направи нешто?

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Ве молам за одговор: Мене ми е прекратена постапката со документ од прв братучед и на мој пријател исто му е прекратена постапката со документ од вујко. Што понатаму? Дали треба се од почеток или може да се направи нешто?
Koj broj si...koja godina ...vikatsedogovorile dasotat pak so takvi dokumenti ali izgleda nastavile pak po staro,samo biznis pravat i ne lazat,moj sovet ti e da cekas zakon da se izglasa da ne frlas pari pak[DOUBLEPOST=1466491374][/DOUBLEPOST]
Koj broj si...koja godina ...vikatsedogovorile dasotat pak so takvi dokumenti ali izgleda nastavile pak po staro,samo biznis pravat i ne lazat,moj sovet ti e da cekas zakon da se izglasa da ne frlas pari pak

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
http://www.standartnews.com/mneniya-intervyuta/balgarite_ot_chuzhbina_da_glasuvat_po_neta-336645.html
Izjava na noviot pretsedtel na komisijata za bugarite vo cuzbina, izjavuva deka ke ima sredbi so ministerkata i konkretno za prasanjeto z makedoncite..
Ke ima za 6meseci....samo se preku portali i vesnici dogovarat[DOUBLEPOST=1466493421][/DOUBLEPOST]
http://www.standartnews.com/mneniya-intervyuta/balgarite_ot_chuzhbina_da_glasuvat_po_neta-336645.html
Izjava na noviot pretsedtel na komisijata za bugarite vo cuzbina, izjavuva deka ke ima sredbi so ministerkata i konkretno za prasanjeto z makedoncite..
Ke ima za 6meseci....samo se preku portali i vesnici dogovarat

Член од
18 ноември 2015
Мислења
44
Поени од реакции
32
Jas bev so dokument od vujko i od dopolnitelna proverka statusot mi se smeni vo prepiskata e neredovna, potoa dostaviv Potvrda od BKK ( bidejki nemav druga opcija), sega statusot mi se smeni vo ,,По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.,,

V

vkv

Гостин
Jas bev so dokument od vujko i od dopolnitelna proverka statusot mi se smeni vo prepiskata e neredovna, potoa dostaviv Potvrda od BKK ( bidejki nemav druga opcija), sega statusot mi se smeni vo ,,По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.,,
Koga odnese dop dokumenti i koj broj si

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Ajde da napravis sefte so BKKS da ti dadat ukaz, da ni olesnis na site :)

Член од
30 јуни 2007
Мислења
12
Поени од реакции
42
Prasanaje site so podenele doplinitelni dokumenti preku posrednik dali bile i prasale na salter dali im se podadeni sigurno dokumentite ili .. nie prasveme i ni kazaa deka vo kompjuter ne stoe lo deka ni se podenseni i sea sum zbuneta zasto do kraj na juli ke se znael nasiot statust zanci tamu ustvri ima od 2013 voopsto sto ne se ni poglednati dosieja taka mene mi izlgelda po odgovorot niven. Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. i ova si stoi
Пред 2 недели бев во МП и кога проверија во компјутер, ми кажаа дека имам поднесено дополнителни документи, дури ми го кажаа и датумот на поднесување на дополнителните документи што се совпадна со датумот на кој што ми ги поднесе посредникот. Така да ако ти рекле дека не стои во компјутер дека се поднесени, веројатно не се поднесени.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
Pishete mi po kolku vreme ste bile so status "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство" :(

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Vikendov i jas razmeniv na net nekoj muabet so lazar mladenov i kako sto kaza on ke gi priznavale potvrdite od bkks. Taka se dogovorile vo sofija vo ministerstvoto za pravda i uste nesto,se dogovorile i prekratenite prepiski da gi vratat povtorno vo procedura. On cekal da mu pratat spisok so prekrateni prepiski vo strumica kade ke mozel na istite da im izdade potvrda za da dokazat poteklo. Kolku e tocno toa ostanuva da vidime.
добро а се јави ли во клубот или нешто емаил за да го провериш ова што го пишуваш...???!!?!?[DOUBLEPOST=1466507512][/DOUBLEPOST]
jas sum prekraten pred nekoj den, dali toa znaci deka so postoeckata procedura e ktaj, ako bi sakal da pocnam pak procedura da receme so BBK potvrda (ili najdam nekoj bg dokument) treba cel proces od pocetok ????
јавиму на лазар прашајго ке ти каже...[DOUBLEPOST=1466507723][/DOUBLEPOST]
Dali nekoj ima dobieno potvrda od veliko trnovo za period od 1915 do 1920 , me interesira dali imaat informacii za toj periid, toa bi doslo xa pred 100 godini
И МЕНЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА ТОА......[DOUBLEPOST=1466507915][/DOUBLEPOST]
ако си со потврда од БККС јави имсе таму и прашај ги ете велат ке ги врачале ПРЕКРАТЕНИТЕ..и пиши овде што ти кажале....,..

Последно уредено:
Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Pishete mi po kolku vreme ste bile so status "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство" :(

Со истиот статус сум и јас повеке од 2 месеци , чекам па се надевам во најкратко време да се промени ..... Пиши ти колку чекаш.[DOUBLEPOST=1466510818][/DOUBLEPOST]

Со истиот статус сум и јас повеке од 2 месеци , чекам па се надевам во најкратко време да се промени ..... Пиши ти колку чекаш.

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
Со истиот статус сум и јас повеке од 2 месеци , чекам па се надевам во најкратко време да се промени ..... Пиши ти колку чекаш.[DOUBLEPOST=1466510818][/DOUBLEPOST]

Со истиот статус сум и јас повеке од 2 месеци , чекам па се надевам во најкратко време да се промени ..... Пиши ти колку чекаш.
od 04 April sm na finalen I usht enisto...

D

Drexel

Гостин
Nekoj ukaz od 2015 so cetiri cifri 3000 4000 ili 5000 dobil? Do kaj se so tie ako nekoj ima informacija neka pise kakov mu e statusot, i so kakvi dokumenti bezrazlika prekraten ili pusten

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom