S
SpaceTraveler
Гостин
@SpaceTraveler
A знајш што? Дали имаш храброст да експериментираш со знаењето што си го прочитал? Не да повикуваш духови... туку друго нешто.
Да навлечиш фармерки и патики, да исклучиш компјутер и пошто сум јас овца и не сум духовник, да појдиш позади саатот во св Димитрија мислам беше, и да го побараш духовникот. Сигурно нема да те избрка, нема да те запали во дворот на клада, нема да те обеси на сред плоштад, само ќе те слуша
Кажи му се што си прочитал
Прашај го за сите збунки што ти се во главата во врска со православието
Излези на крај со него - ако имаш храброст да разговараш за овие работи со некој што не е овца
И биди добар кажи ни како помина.
Се плашиш очи в очи да разговараш со православен духовник за телемата и православието? Ако се плашиш не оди... само идеја
Од што да се плашам? А ти така ли направи па попушти пред православниот духовник кој што успеа да ти го испере мозокот дека си грешна? Јас пак ти велам, ако ти се сметаш за грешна во ред, да, ти си грешен црв пред Бог, тоа го веќе знаеме, но ако пак на други се трудиш да им ја наметнуваш идејата за грев, ти си грешен црв пред мене и си го доби тоа што те следуваше. Критика која ќе ја паметиш долго и неуспех да истераш нешто од мене што преставува пак закана во твојата малоумна глава! А зошто не знам, мене ти не ми преставуваш никаква закана... обична жена со залутани сфаќања и тоа во време на технологија!

@SpaceTraveler
A знајш што? Дали имаш храброст да експериментираш со знаењето што си го прочитал? Не да повикуваш духови... туку друго нешто.
Да навлечиш фармерки и патики, да исклучиш компјутер и пошто сум јас овца и не сум духовник, да појдиш позади саатот во св Димитрија мислам беше, и да го побараш духовникот. Сигурно нема да те избрка, нема да те запали во дворот на клада, нема да те обеси на сред плоштад, само ќе те слуша
Кажи му се што си прочитал
Прашај го за сите збунки што ти се во главата во врска со православието
Излези на крај со него - ако имаш храброст да разговараш за овие работи со некој што не е овца
И биди добар кажи ни како помина.
Се плашиш очи в очи да разговараш со православен духовник за телемата и православието? Ако се плашиш не оди... само идеја
Грешна сум ко црниот ѓавол. Имам дури и гревој што ги повторувам од време на време и ќе престанам од понеделник.
Ова ќе го искористиш за да се спасиш од мене ти негрешниот? Хаха
Грешна си и ете, сега ми се исповедаш тука, не побарав такво нешто. Побарав да не се замараш со мене, да подучиш нешто ако имаш да подучиш, ако не, да не ме смееш со твоите вицови! Ти во црква ме испрати... гледај си ја ти црквата на тебе ти треба! Грешна си!