Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
pa da kako so mozev da vidam na mojot proishod imase zabeleska i objasnuvanje koj dokumenti sum gi dostavil i od koja godina i kako sum dokazal deka imam predci bugari, i potpisan od noviot pretsedatel Boris Vangelov...celava dilema mi ja nametna taa so mi pravese intervju (kako so kazuvaa deka najlosata od celiot sostav mi se padna na mene da mi rpavi intervju), me prasuva na koj mu dokaza deka imas predci bugari i jas normalno i vikam pred agencijava so takvi i takvi dokumenti kako so pisi na proishodot,i taa mi vika na to nema vrska ke mora i vo ova institucija da go dokazis deka imas predci bugari, jas na intervjutoi gi nosev i dokumentite i i gi pokazuvam i vikaa AAAAAAAAAAAAAAAA so ovie dokumenti dokaza deka imas predci bugari( a moite bea od 1917 Carstvo Bugarija pisi na niv), epa dobre, vrvi....[DOUBLEPOST=1465815011][/DOUBLEPOST]

pa da kako so mozev da vidam na mojot proishod imase zabeleska i objasnuvanje koj dokumenti sum gi dostavil i od koja godina i kako sum dokazal deka imam predci bugari, i potpisan od noviot pretsedatel Boris Vangelov...celava dilema mi ja nametna taa so mi pravese intervju (kako so kazuvaa deka najlosata od celiot sostav mi se padna na mene da mi rpavi intervju), me prasuva na koj mu dokaza deka imas predci bugari i jas normalno i vikam pred agencijava so takvi i takvi dokumenti kako so pisi na proishodot,i taa mi vika na to nema vrska ke mora i vo ova institucija da go dokazis deka imas predci bugari, jas na intervjutoi gi nosev i dokumentite i i gi pokazuvam i vikaa AAAAAAAAAAAAAAAA so ovie dokumenti dokaza deka imas predci bugari( a moite bea od 1917 Carstvo Bugarija pisi na niv), epa dobre, vrvi....

A да те прашам дали на документите ти пишува народност : блгарска ?[DOUBLEPOST=1465836181][/DOUBLEPOST]
pa da kako so mozev da vidam na mojot proishod imase zabeleska i objasnuvanje koj dokumenti sum gi dostavil i od koja godina i kako sum dokazal deka imam predci bugari, i potpisan od noviot pretsedatel Boris Vangelov...celava dilema mi ja nametna taa so mi pravese intervju (kako so kazuvaa deka najlosata od celiot sostav mi se padna na mene da mi rpavi intervju), me prasuva na koj mu dokaza deka imas predci bugari i jas normalno i vikam pred agencijava so takvi i takvi dokumenti kako so pisi na proishodot,i taa mi vika na to nema vrska ke mora i vo ova institucija da go dokazis deka imas predci bugari, jas na intervjutoi gi nosev i dokumentite i i gi pokazuvam i vikaa AAAAAAAAAAAAAAAA so ovie dokumenti dokaza deka imas predci bugari( a moite bea od 1917 Carstvo Bugarija pisi na niv), epa dobre, vrvi....[DOUBLEPOST=1465815011][/DOUBLEPOST]

pa da kako so mozev da vidam na mojot proishod imase zabeleska i objasnuvanje koj dokumenti sum gi dostavil i od koja godina i kako sum dokazal deka imam predci bugari, i potpisan od noviot pretsedatel Boris Vangelov...celava dilema mi ja nametna taa so mi pravese intervju (kako so kazuvaa deka najlosata od celiot sostav mi se padna na mene da mi rpavi intervju), me prasuva na koj mu dokaza deka imas predci bugari i jas normalno i vikam pred agencijava so takvi i takvi dokumenti kako so pisi na proishodot,i taa mi vika na to nema vrska ke mora i vo ova institucija da go dokazis deka imas predci bugari, jas na intervjutoi gi nosev i dokumentite i i gi pokazuvam i vikaa AAAAAAAAAAAAAAAA so ovie dokumenti dokaza deka imas predci bugari( a moite bea od 1917 Carstvo Bugarija pisi na niv), epa dobre, vrvi....

A да те прашам дали на документите ти пишува народност : блгарска ?

Член од
28 јануари 2016
Мислења
18
Поени од реакции
16
Ајде ве молам за инфо кој знае
За происход покажува - се чека финален статус - колку време отприлика треба до помине, .. и има ли некој што сега брзо добил ,......од кој датум има поднесено
јас сум од 09 Март и од 08 Јуни имам ваков статус ми се брза треба да вадам лична карта за постојан престој ..., а после и за државјанство сакам да поднесувам, ...студент сум во Бг. ... Фала ви

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@pablofrancisco znam i na moi drugarcinja istava im se padnala i gi maltretirala so prasanja, duri na edniov drugar mu rekla, kako da ne blgarin, ne si ti blgarin, ovoj iznerviran izleze od intervju, ama toa e. Tuku koga si i go pokazal dokumentot, zosto i ne ti go zadrzala za vo dosieto? sto bilo fintata?
so sto dokument si?

Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
A да те прашам дали на документите ти пишува народност : блгарска ?[DOUBLEPOST=1465836181][/DOUBLEPOST]
2016-06-13 21.26.29.jpg

A да те прашам дали на документите ти пишува народност : блгарска ?
@pablofrancisco znam i na moi drugarcinja istava im se padnala i gi maltretirala so prasanja, duri na edniov drugar mu rekla, kako da ne blgarin, ne si ti blgarin, ovoj iznerviran izleze od intervju, ama toa e. Tuku koga si i go pokazal dokumentot, zosto i ne ti go zadrzala za vo dosieto? sto bilo fintata?
so sto dokument si?
[DOUBLEPOST=1465847147][/DOUBLEPOST]
so sto dokument si?
jas mislam koga go preziveav intervjuto kaj onaa mislam deka ke ziveam dolgo ne se davam taka lesno sega :zver: i kaj mene imase deka demek kako dokaza deka si bugarin, pa ironicno smeenje, pa zs ti e drzavjanstvo ko mozi i taka ovde da sedis, kolku pari ti zema posrednikov po so kako so gledam na mnogumina se pojavuva na dokumentive, jas normalno vikam ne mi zema pari, i odma reakcija e kako be kolku pari ima ovoj so na nikoj ne vi zema, i pocna da presmetuva kolku me kostale prevodite, i mi vika ami ti iams samo 100evra za prevodi na dokumentite i iznervirano KOLKU PARI IMA OVOJ so na nikoj ne vi zema pari..... abe vi vikam za prevodite normalno jas si plajcam drugo nisto, i plus i vikam toj ne e posrednik tuka pisi deka toj me donesol tuka pa normalno ne idev peski jas, normalno e so nekoj da me donesi da me nasoci, jas kolku so znam nemate nkoj od ministerstvo so ke ni go pokazuva patoto za ostvaruvanje na naseto pravo kako bugari, so po zakon ni se sleduva....da ne preteram ama intervjuto kaj ona kokoskana mi traese izmegju 30-40 minuti, znaci bukvalno nisto ne me prasa od onie prasanjata so site gi znajme osven praznicite, i kako se custvuvam, dr nisto se bea provokativni prasanja :zloo:ednostavno kazano ne bese intervju kaj ona tuku napinanje i provociranje kako nekoj pijan pred selska koperacija a ti si slucaen minuvas :uzi:

Последно уредено:
Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
kako so mozam da vidam zamrznati se kako severen pol, kolku so mozam da vidam na brojce od konzulat 4600/2015 uste stoj deka se nadmiruva vo procedura, po moe treba da pomini edna godina od intervjuto za brojceto da se smeni vo finalna, jas koga bev na intervju mi rekoja posle godina i 3 meseci da go proveram brojceto pred to da ne ocekuvam a i kakoso gledam i taka ke bidi....

Samo edno me maci i ako ima nekoj da mi odgovori, nie so sme so t.n novi proishodi koj se dadeni vrz baza na stari dokumenti( jas proishodot go zedov juni 2015), dali ce pominuvame bez problem ili pak ce ne matretira da dostavuvame stari dokumenti[DOUBLEPOST=1465813191][/DOUBLEPOST]

kako so mozam da vidam zamrznati se kako severen pol, kolku so mozam da vidam na brojce od konzulat 4600/2015 uste stoj deka se nadmiruva vo procedura, po moe treba da pomini edna godina od intervjuto za brojceto da se smeni vo finalna, jas koga bev na intervju mi rekoja posle godina i 3 meseci da go proveram brojceto pred to da ne ocekuvam a i kakoso gledam i taka ke bidi....

Samo edno me maci i ako ima nekoj da mi odgovori, nie so sme so t.n novi proishodi koj se dadeni vrz baza na stari dokumenti( jas proishodot go zedov juni 2015), dali ce pominuvame bez problem ili pak ce ne matretira da dostavuvame stari dokumenti
Koga bese na intervju[DOUBLEPOST=1465849836][/DOUBLEPOST]

Koja bese plavata so dekolteto :D

Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
plava bese da, a dekolte nemase ili ne sum.videl ( a ako imalo mali se sansite da ne sum videl :) )[DOUBLEPOST=1465852220][/DOUBLEPOST]
plava bese da, a dekolte nemase ili ne sum.videl ( a ako imalo mali se sansite da ne sum videl :) )

Член од
1 јуни 2016
Мислења
43
Поени од реакции
48
Кај Молба вх.номер се пишува таа што е на картончето или бр од молба за происход?
vo molba vh nomer se vnesuva prviot broj sto ti go dadoa zaedno so godinata pr:2037/2013 a vo pin brojot koga odese na intervju pr:11745/2014,stegnuvas na proveri i ti izleguva statusot :D

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
plava bese da, a dekolte nemase ili ne sum.videl ( a ako imalo mali se sansite da ne sum videl :) )[DOUBLEPOST=1465852220][/DOUBLEPOST]
plava bese da, a dekolte nemase ili ne sum.videl ( a ako imalo mali se sansite da ne sum videl :) )
A sega bese na intervju[DOUBLEPOST=1465890739][/DOUBLEPOST]
A sega bese na intervju

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ова го пиша Лазар Младенов на неговиот фејсбук:
До апликантите за БГ гражданство!
После нашето писмо до Премиерот Бојко Борисов и средбите со министерката Захариева, а после тоа и со нејзините заменички, процедурата за стекнуванье на бугарско гражданство, полека но сигурно влегува во нормален тек. И токму во такви моменти, како и многупати досега, се јавуваат манипуланти кои шират дезинформации и создават интриги. Ве молам да не им наседнувате на празните приказни. Слободно обратете ми се мене или пишете на службениот мејл на БККС и сите дилеми ке ги разјасниме.

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Nekoja promena kaj nekoj od 2013 sto dobi status deka ceka podpis od vicepremierot pa vrateni na ekspertska ???

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom