Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2015
Мислења
40
Поени од реакции
27
Bugarija i se e mozno ekipo od deneska na eden drugar tatko mu go proveruva brojot 259x 2013 mu pisuva prepiskata e na finalen status ............. nemase daddeno dokument za poteklo ne ni se veruvase ama pominall mnogu dobro na intervjuto gi rasturil so bugarski zborenje, jas sum od 2013 broj 1134x 2013 dadden dokument potvrda samo i mi se smeni statusot pred dve nedeli vo Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.
Znaci koga saka za nekoj da upale ke upale so sreka samo neka mu e bugarive se ludnica

Член од
21 април 2015
Мислења
39
Поени од реакции
30
На интервју од 24.02.2016 и уште пишува липсват данни. Чаре?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Имам доставено документи од први братучеди, прадедо дека служел војска 2 год во бугарија Удостоверение од В.Тарново го зедов дирек и го доставив...
И стварно не знам што барат уште :D
бате кај служел прадедоти војска,мојот охрид....[DOUBLEPOST=1465769276][/DOUBLEPOST]
dali mozi nekoj pokonkretno da mi kazi koj e procedurata za izdavanje na potvrda od V.Trnovo, po so so ovie od arhivot po mail tresko da se razberime po so baraat polk a jas edinstveno to go nemam a i nema da go imam zs nema koj da mi kazi i nema nacin kako da go najdam, pa nekoj ako ima dobieno da me nasoci po koj nacin da odam, jas sum so stari dokumenti ama dodeka go cekam brojcevo ne e na odmet da go izvadam.i ovoj dokument za nedajboze so se vika :)
во исто гомно ко мене си,,,можам јас да ти кажам со планирам,,,,колата,автобус авионот што и да е таму ЛИЧНО И ПЕРСОНАЛНО,,,,,,,,,,,,,,,,,,20,30,50евра под рака на шалтер таму и можеби сигурно ке го најдат,.,,би требало да имаат записници

Последно уредено:
Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
бате кај служел прадедоти војска,мојот охрид....[DOUBLEPOST=1465769276][/DOUBLEPOST]
во исто гомно ко мене си,,,можам јас да ти кажам со планирам,,,,колата,автобус авионот што и да е таму ЛИЧНО И ПЕРСОНАЛНО,,,,,,,,,,,,,,,,,,20,30,50евра под рака на шалтер таму и можеби сигурно ке го најдат,.,,би требало да имаат записници
Zdravo edno prasanje dali ima podatok nekade dase najde od 43 i 44 god stose sluzele vojska Bgudarska znam deka ima najdovme 12 i 13 no nema ova sto ni trega da najdeme..
Fala unapred.[DOUBLEPOST=1465795039][/DOUBLEPOST]
Zdravo edno prasanje dali ima podatok nekade dase najde od 43 i 44 god stose sluzele vojska Bgudarska znam deka ima najdovme 12 i 13 no nema ova sto ni trega da najdeme..
Fala unapred.

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Ova nedela ako ne bide konkretni dogovori okolu cela ova situacija togas nisto nema da napravat i ke prodolzat po staro....togas ima da pustat samo so stari dokumenti

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Bugarija i se e mozno ekipo od deneska na eden drugar tatko mu go proveruva brojot 259x 2013 mu pisuva prepiskata e na finalen status ............. nemase daddeno dokument za poteklo ne ni se veruvase ama pominall mnogu dobro na intervjuto gi rasturil so bugarski zborenje, jas sum od 2013 broj 1134x 2013 dadden dokument potvrda samo i mi se smeni statusot pred dve nedeli vo Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.
Znaci koga saka za nekoj da upale ke upale so sreka samo neka mu e bugarive se ludnica
Nemora da znaci nisto ova t.e drugarti e eden cekor pred tebe.Na finalen se e mozno t.e mozi da dobie ukaz no mozi i da go prekinat.Bidejki nema nisto dostaveno kako dopolnitelen dokument daj boze da gresam ama mislam deka tesko ke dobie ukaz.Ti imas porealni sansi samo ako se dogovorat megu sebe DABC I MP.

Член од
24 мај 2016
Мислења
4
Поени од реакции
2
Има грешка во бројќите, обично секој што ќе згреши некое бројче му пишува така - липсват данни.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ova nedela ako ne bide konkretni dogovori okolu cela ova situacija togas nisto nema da napravat i ke prodolzat po staro....togas ima da pustat samo so stari dokumenti
Stom si kjutat, ne e a na arno rabotava, sakaat problemot da go izignoriraat i da se butne pod tepih, sekoe cudo za 3 dena kako vikaat, Da sakaa da go resat do sega kje imase nesto, barem nekoja izjava od nekoj pretstavnik na ministerstvoto ili dabc.

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Stom si kjutat, ne e a na arno rabotava, sakaat problemot da go izignoriraat i da se butne pod tepih, sekoe cudo za 3 dena kako vikaat, Da sakaa da go resat do sega kje imase nesto, barem nekoja izjava od nekoj pretstavnik na ministerstvoto ili dabc.
Pa eve na stranata na BKKS stoi deka nacelno se dogovoreni da nepraj poveke problemi MP i prekinatite prepiski da gi vrati povtorno vo postapka.Sega cekame nekoj da kazi sto ceka na dopolnitelna dali ke pomini so potvrda i nekoj sto e prekinat dali go vratile.Walkman ke kazese ama se otkaza od forumo.[DOUBLEPOST=1465808866][/DOUBLEPOST]
Pa eve na stranata na BKKS stoi deka nacelno se dogovoreni da nepraj poveke problemi MP i prekinatite prepiski da gi vrati povtorno vo postapka.Sega cekame nekoj da kazi sto ceka na dopolnitelna dali ke pomini so potvrda i nekoj sto e prekinat dali go vratile.Walkman ke kazese ama se otkaza od forumo.

Последно уредено:
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Epa ako kazale taka znaci kje gi vratat, Walkman kje se vrati na forumot kje ni kaze da pocekame

Do kaj se stasani so 2015?

Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
Epa ako kazale taka znaci kje gi vratat, Walkman kje se vrati na forumot kje ni kaze da pocekame

kako so mozam da vidam zamrznati se kako severen pol, kolku so mozam da vidam na brojce od konzulat 4600/2015 uste stoj deka se nadmiruva vo procedura, po moe treba da pomini edna godina od intervjuto za brojceto da se smeni vo finalna, jas koga bev na intervju mi rekoja posle godina i 3 meseci da go proveram brojceto pred to da ne ocekuvam a i kakoso gledam i taka ke bidi....

Samo edno me maci i ako ima nekoj da mi odgovori, nie so sme so t.n novi proishodi koj se dadeni vrz baza na stari dokumenti( jas proishodot go zedov juni 2015), dali ce pominuvame bez problem ili pak ce ne matretira da dostavuvame stari dokumenti[DOUBLEPOST=1465813191][/DOUBLEPOST]

kako so mozam da vidam zamrznati se kako severen pol, kolku so mozam da vidam na brojce od konzulat 4600/2015 uste stoj deka se nadmiruva vo procedura, po moe treba da pomini edna godina od intervjuto za brojceto da se smeni vo finalna, jas koga bev na intervju mi rekoja posle godina i 3 meseci da go proveram brojceto pred to da ne ocekuvam a i kakoso gledam i taka ke bidi....

Samo edno me maci i ako ima nekoj da mi odgovori, nie so sme so t.n novi proishodi koj se dadeni vrz baza na stari dokumenti( jas proishodot go zedov juni 2015), dali ce pominuvame bez problem ili pak ce ne matretira da dostavuvame stari dokumenti

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@pablofrancisco na novite proishodi pisuva vrz baza na sto si go dobil, i nema da vrakjaat na dopolnitelna od tie so novi proishodi, osven ako nesto im e sumljivo, ili ako ima nekoja greska, a na starite proishodi 2013 ne pisuvase vrz baza na sto, tuku se davaa proishodi vrz baza na obicna izjava-jas sum bugarin, zatoa gi vrakjaa na dopolnitelna da nosat izvodi, umrenici, dokumenti.

Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
@pablofrancisco na novite proishodi pisuva vrz baza na sto si go dobil, i nema da vrakjaat na dopolnitelna od tie so novi proishodi, osven ako nesto im e sumljivo, ili ako ima nekoja greska, a na starite proishodi 2013 ne pisuvase vrz baza na sto, tuku se davaa proishodi vrz baza na obicna izjava-jas sum bugarin, zatoa gi vrakjaa na dopolnitelna da nosat izvodi, umrenici, dokumenti.
pa da kako so mozev da vidam na mojot proishod imase zabeleska i objasnuvanje koj dokumenti sum gi dostavil i od koja godina i kako sum dokazal deka imam predci bugari, i potpisan od noviot pretsedatel Boris Vangelov...celava dilema mi ja nametna taa so mi pravese intervju (kako so kazuvaa deka najlosata od celiot sostav mi se padna na mene da mi rpavi intervju), me prasuva na koj mu dokaza deka imas predci bugari i jas normalno i vikam pred agencijava so takvi i takvi dokumenti kako so pisi na proishodot,i taa mi vika na to nema vrska ke mora i vo ova institucija da go dokazis deka imas predci bugari, jas na intervjutoi gi nosev i dokumentite i i gi pokazuvam i vikaa AAAAAAAAAAAAAAAA so ovie dokumenti dokaza deka imas predci bugari( a moite bea od 1917 Carstvo Bugarija pisi na niv), epa dobre, vrvi....[DOUBLEPOST=1465815011][/DOUBLEPOST]
pa da kako so mozev da vidam na mojot proishod imase zabeleska i objasnuvanje koj dokumenti sum gi dostavil i od koja godina i kako sum dokazal deka imam predci bugari, i potpisan od noviot pretsedatel Boris Vangelov...celava dilema mi ja nametna taa so mi pravese intervju (kako so kazuvaa deka najlosata od celiot sostav mi se padna na mene da mi rpavi intervju), me prasuva na koj mu dokaza deka imas predci bugari i jas normalno i vikam pred agencijava so takvi i takvi dokumenti kako so pisi na proishodot,i taa mi vika na to nema vrska ke mora i vo ova institucija da go dokazis deka imas predci bugari, jas na intervjutoi gi nosev i dokumentite i i gi pokazuvam i vikaa AAAAAAAAAAAAAAAA so ovie dokumenti dokaza deka imas predci bugari( a moite bea od 1917 Carstvo Bugarija pisi na niv), epa dobre, vrvi....

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
pa da kako so mozev da vidam na mojot proishod imase zabeleska i objasnuvanje koj dokumenti sum gi dostavil i od koja godina i kako sum dokazal deka imam predci bugari, i potpisan od noviot pretsedatel Boris Vangelov...celava dilema mi ja nametna taa so mi pravese intervju (kako so kazuvaa deka najlosata od celiot sostav mi se padna na mene da mi rpavi intervju), me prasuva na koj mu dokaza deka imas predci bugari i jas normalno i vikam pred agencijava so takvi i takvi dokumenti kako so pisi na proishodot,i taa mi vika na to nema vrska ke mora i vo ova institucija da go dokazis deka imas predci bugari, jas na intervjutoi gi nosev i dokumentite i i gi pokazuvam i vikaa AAAAAAAAAAAAAAAA so ovie dokumenti dokaza deka imas predci bugari( a moite bea od 1917 Carstvo Bugarija pisi na niv), epa dobre, vrvi....[DOUBLEPOST=1465815011][/DOUBLEPOST]

pa da kako so mozev da vidam na mojot proishod imase zabeleska i objasnuvanje koj dokumenti sum gi dostavil i od koja godina i kako sum dokazal deka imam predci bugari, i potpisan od noviot pretsedatel Boris Vangelov...celava dilema mi ja nametna taa so mi pravese intervju (kako so kazuvaa deka najlosata od celiot sostav mi se padna na mene da mi rpavi intervju), me prasuva na koj mu dokaza deka imas predci bugari i jas normalno i vikam pred agencijava so takvi i takvi dokumenti kako so pisi na proishodot,i taa mi vika na to nema vrska ke mora i vo ova institucija da go dokazis deka imas predci bugari, jas na intervjutoi gi nosev i dokumentite i i gi pokazuvam i vikaa AAAAAAAAAAAAAAAA so ovie dokumenti dokaza deka imas predci bugari( a moite bea od 1917 Carstvo Bugarija pisi na niv), epa dobre, vrvi....
Znaci pak ke maltretiraat cim ti gi barala dokumentite da gi vidi. Pa zatoa gi nosevme orginalite vo DAPC za da gi proverat i potvrdat deka e vo red i zatoa pisuva objasnuvanje vrz osnova na sto si go dobil toj proishod od DAPC. Vaka izleguva deka MP voopsto i ne go gleda proishodot od DAPC, isto kako da ne postoi cim saka se da preproverat i cim rekla kako sto vikas ti "to nema vrska"! Togas voopsto ne mi e jasno zosto e potreben proishod od DAPC za da podnesam dokumenti vo MP ???? I taka ne go priznavaat !!!
E sega vo siva zona se onie proishodi vrz osnova na potvrdite od klubovi. Za niv ne e jasno.
Ako nekoj odi vo Sofija i ima nekoja informacija neka pise

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom