Ајде де, не си во црква не барај прочка или извини. Мене не можеш да ме навредиш ама вакви луѓе има еден куп ,,Зен мастери" кои сакаат да го чувствуваат моментот и да тврдат дека тоа е абсолутната вистина. Епа зошто тогаш зборувате на теми каде што се бара мислење? За вас сум дете ама сепак знам нешто од медицина и како одат нештата со чувства и слично, може не знам се, ама за да доловам некој нешта да. Тоа важи и за останатите од кој може да се науичи по нешто. Ама ти како православен христијанин кој дискутира на форум, дали од тебе можеме да научиме пример за Св. Сава или Св.Никола, некое житие, историја и слично? Не ми зборувај само за да победиш, не сме на натпревар.
Постои надбубрежна жлезда, го гледаш Исус на сон и ти се активира таа жлезда, истата лачи адреналин? Дали Исус е абсолутната Универзална вистина само затоа што ти си почувствувала возбуда кога Исус ти дошол на сон? Дали душата ти е во бубрезите? И дали ако си толку грешна би дозволила господ да ти го уништи бубрегот, затоа што душата е побитна од телото? А истото чувство пак не би го имала за господ ако ги немаше бубрезите?

[DOUBLEPOST=1465770480][/DOUBLEPOST]Епа душо да ти доловам малку на по друг начин, како што софтверот на компјутер не може да ти работи без процесор така ниту душата не може без твоето тело додека си жива на Земјата. Секој дел од телото е битен, системот на чакри во Хинду религијата е поврзан директно со жлездите во телото, Центрите во Тао системот се поврзани со виталните органи од телото, Nefesh и Ruah од Хебрејските доктрини се меѓусебно поврзани исто така и за да имаш балансиран живот тие нешта идат заедно. Оштетена тимусна жлезда ќе ти даде онолку мир како што можеш да пишуваш на кајгана со еден куп програми на Pentium 2 компјутер!
Јас ти посакувам пред се добро физичко и ментално здравје, другото се ќе си дојде на место! И помалку Хелекс повеќе Јога во природа или темјанче под носот!