Пивофест 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Локација
Гостивар
Оваа година ќе се одржи четиринаесеттото издание на фестивалот на пивото и скарата - Пивофест.

1.JPG

Овогодинешниот Пивофест ќе трае од 14-ти до 17-ти јули и ќе биде уште поспектакуларен и попосетен од минатогодишните. Организаторите сеуште ја немаат откриено целосната програма за фестивалот, но ветуваат огромни изненадувања и пред се добра забава за сите посетители.

Дел од изведувачите кои ќе настапат на Пивофест 2016 се Каролина (15.07 - втора вечер), Рада Манојловиќ (16.07 - трета вечер), Аца Лукас (16.07 - трета вечер), Самостални Референти, Тропико Бенд, романската група Fly Project, Парни Ваљак, Хари Мата Хари и Куку Леле. Останатите изведувачи и програмата за Пивофест 2016 наскоро ќе бидат објавени.

Па што мислите за овогодинешниот Пивофест, ќе биде подобар од минатогодишниот или не? Ќе одите или не?:)

Избегавам пиво фестови во Македонија од принцип што немаме пиво. Втор принцип што е селски панаѓур кај што се буџосуваш на ефтина гирица и роштиљ. Трето затоа што сељачкиот ни менталитет налага лајн(о)ап како овој што го имаш напишано за пиење пиво. Мислам која е таа Рада Манојлович и што пее она што би ме натерало на пиво? Аца Лукас Каролина Хари Мата Хари и Куку Леле, тераат поише на антидепресиви, ракија и жуто а не на пиво.

јас ќе одам и сакам да се запознаеме ако одиш и ти и можам да те прошетам (денски).
Поздрав и се најдобро.

Избегавам пиво фестови во Македонија од принцип што немаме пиво. Втор принцип што е селски панаѓур кај што се буџосуваш на ефтина гирица и роштиљ. Трето затоа што сељачкиот ни менталитет налага лајн(о)ап како овој што го имаш напишано за пиење пиво. Мислам која е таа Рада Манојлович и што пее она што би ме натерало на пиво? Аца Лукас Каролина Хари Мата Хари и Куку Леле, тераат поише на антидепресиви, ракија и жуто а не на пиво.
Повеќе би рекол проблемот е што очигледно кај нас организаториве не знаат што е пивофест. Покрај тоа што и немаме којзнае колкав избор па и цените наместо упола се дуплирани. Искрено никад не се опијанувам со пиво така да 20-30 денари не ми прават разлика ама во суштина на било кој пивофест е ефтино пиво и голем избор.

Кај нас би рекол пивофестовиве се „обичен фестивал“ со пиво, вино(хаха) и скара со титула пивофест.

П.С Ова може ми е екстрена сугестија, а и никој не би можел да контролира такво нешто ама ако е пивофест нека не шиткаат вино и сокови строго само пиво и вода. Ова нешто како мерка за конзизтентност ама како што веќе кажав пивофестиваливе кај нас се само на име.

П.С Музиката е веќе ствар на вкус.

"Овогодинешниот Пивофест ќе трае од 14-ти до 17-ти јули и ќе биде уште поспектакуларен и попосетен од минатогодишните. Организаторите сеуште ја немаат откриено целосната програма за фестивалот, но ветуваат огромни изненадувања и пред се добра забава за сите посетители."

Eј да?

Значи луѓе ќе се потрудат да ви ги донесат Аца Лукас, Рада, Тропико бенд и уште многу други квалитетни изведувачи, за џабе и пак не ви се свиѓа и мрчите...
Тоа е тој македонски синдром на самоуништување. Се ќе направите да уништите нешто добро што трае години и години и станува препознатлив знак за Македонија и македонскиот културен живот...
Ја би ваквото мрчење на форуми да се смета исто како да сте фрлиле боја на нашето културно наследство - Триумфалната порта и кривично да ве гонат !

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

"Че" одам само за Toca toca да ја слушам :ајнапиво:

Dammit, закаснив да пишам нешто пред да почне редовното гомнојадење за изведувачите.

Ај, следната година ваљда ќе ви се погоди ебаве мрчаторите.

Ништо пак ги нема Продиџи, тури му курот.:(

Пишав и во друга тема ај и тука. Програмата сигурно му оди во прилог на организаторите, штандовите, пошто лесно ќе ја „купат" публиката со овие имиња онака објективно. Што се однесува до мене, сите изведувачи ми се гној и нема ниту еден состав кој би сакал да го гледам онака со нетрпение. Како на пример низ годините наназад Хладно Пиво, Електрични Оргазам и сл. Самостални референти се онака ок бендче, ама ништо спектакуларно и толку. Парни Ваљак ми се ептен досадни.

Како и да е, мислам дека програмава има потенцијал да собери досега најмногу народ, споредено со годините наназад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom