Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
нема да биде подобро само ќе го направи будала девојчето безвезе...викни плесни се у фаца де...ќе преживее и она како и сите други :smir:

Да можеби не треба премногу филозофирање ама шо ке се деси ако дирекно и го плесне у фаца дека е готово меѓу нив и не каже нишо друго...Шо ке си помисли она тогаш...Треба малце филмчиња да и врти зш можеби ке и биде подобро...можеби...не викам дека ќе и биде...:wink:

Сепак...
Дали одма ќе и каже,дали ќе и филозофира ефектот на крајот ќе биде ист...
Зашто би изначело неа тоа филозофирање дека му е мила и бла бла,кога и вака и така е готово меѓу нив?
А и ниедна не е толку глупава,она ќе забележи што е работата и ќе му рече само да премине на главното,џабе е понатамошно измачување.
:smir:

Абе се согласувам и со двете мислења што ги дадовте и ти и the vampire ама не се сите машки исти....од секогаш сум го викал тоа...ама на овој начин пак може да останат во подобар однос...Ја незнам чоекот со и напраил на нејзе ама ако е тоа нешто ептен болно тогаш сте вие во право...

ахам...ќе останат во добар однос ако и двајцата сакаат...на пр јас кога раскинав со еден и ми беше ептен болно,најболно останавме другари после тоа дури и најблиски...се е до нив :)

Било да му филозофира или не сеедно, таа секако ќе биде повредена само разликата е во тоа што во едниот случај и дава надеж за понатаму а во другиот ништо од тоа. Значи зависи сега дали дечкото е сигурен дека не ја сака или тоа ќе го сфати од кога ќе се сврши се.
Благодарам за внимението :)

ахам...ќе останат во добар однос ако и двајцата сакаат...на пр јас кога раскинав со еден и ми беше ептен болно,најболно останавме другари после тоа дури и најблиски...се е до нив :)
А како ви беше и на двајцата додека станавте најдобри другарчиња....Како што кажав и пред тоа и јас бев во слична ситуација како човекот и знам како е...И јас кога раскинав со девојката со која идев 2 год. ми беше многу тешко да и кажам...Испадна болно раскинувањето ама после тоа си останавме другарциња и како што викаш ти надобри се си кажувавме меѓу себе...Али стварта е што кога ќе бевме на некоја журка и кога ке ни се сретнеа погледите и кога ке ми текнеше на нашите моменти поминати заедно повторно ја посакував знаејќи дека тоа ќе биде погрешно...И така еднаш се деси да се смуваме на една журка и се беше ок се додека она не ме наврати во минатото и ја спомна ситуацијата кога раскинавме...И прашањето беше "Зошто ми раскина ако се уште чуствуваш нешто за мене" или "зошто се муваме кога не ме сакаш и кога ми раскина"... И после тоа идат расправии и тие ствари...А најболно од се е тоа што јас сум со нејзе у клас ...Заедно завршивме основно и сеа 3 год. по ред уциме у ист клас и едно 1 и пол год не збориме....И сеа кога ке ја погледнам некогаш пак ми се враќаат оние убави моменти со нејзе и пак се попалувам и тие ствари...А кога ке ми текне на тие другите моменти се предомислувам или се нервирам зашо испадна да биде на овој начин...Еднаш јас направив една огромна грешка која отпосле ја оправдав, но летово она ми испраќаше пораки и ме викаше да дојдам у Охрид за да ја видам и да биде се како порано...И јас таков бидејќи се уште чуствувам нешто за нејзе отидов... И...Кога идам таму она со дечко и ми вика причекај он ке си иде за 2 дена и кога ќе си иде ке бидеме само јас и ти...И јас и викам зашто да чекам или јас или он...И она ми вика знаеш дека од секогаш си бил ти...И јас и викам плесни му фаца дека нејќеш више со него и се ке биде ок....А овој разговор се дешаваше преку тел. ...И кога идам вечерта се среќаваме и она ко да не ме познава...Мислам се поздрави со мене и тие ствари ама ко да не ме познава ко да тие разговори преку тел. да не се десиле...И јас си отидов таков накурчен отидов се начукав и и се јавувам и и викам...Ме сакаш или не...И она ми вика јави ми се кога ке бидеш трезен...Ја и викам и пијан и трезен пак ке те прашам истото...И и викам пак ме сакаш или не...И онаа...НЕ!!
Вауууу...Фауллллл..Errorrrr...И си викам зашто што направив овој пат...И знаете како викаат се тркалото се врти....Се враќа она од одмор а пред тоа додека бевме на одмор не се видовме ич после ситуацијата...И се враќа она од одмор и ми вика ми се лутиш...Јас и викам извини девојко се познаваме ние....Мислам дека тоа беше ок што и го кажав зш не знаете како ми беше...
Ама пак кога ке ја видам ја посакувам и знам дека имаме незавршен разговор помеѓу нас....И сеа незнам што да правам.....Затоа HELP people!!!
п.с почнав да давам совет и на крај испадна дека на мене ми треба совет...!!! :nesvest:

Марто вака...факт е дека ти знаеше сигурно кога тогаш вашето ќе заврши и мораш да се помириш со тоа...сум имала и ја многу болни работи поготово во врските иако ми траеле кратко секогаш тој човек сум го ценела и сакала а мене ми се мешшаа во врскитте а еден си замина....
Сакаш да бидеш со неа?
седни некој ден после школо викни ја на кафе и кажи и се најискрено се што кажа тука...сспоред нејзиниот одговор ќе видиш што сака...ако биде незнам ваму таму стави крај еднаш засекогаш...
многу вакви врски имало гледам и од моите другарки и знам како е колку толку...
Има и мене еден што многу ми се допаѓа од клас исто така и јас на него али ништо не правиме сеа засеа...сепак од клас ми е несакам да биде како што ти е на тебе или било кој друг....

иначе како ни беше на нас...типот што ми остана најдобар другар си го сакав ппремногу...и правев се за него буквално се...го сакав како брат...али повеќе не сме другари...

Многу пати сум рекол крај више нејкам ништо со нејзе и тие ствари...Еднаш дури...Уфф...Не треба да го кажзм ова али ај....Немој само да ме сватите погрешно...Еднаш ја имам речено и курво од што толку многу ме накучи али отпосле се покајав напраив муабет и се беше ок помеѓу нас...Знам дека тоа ми беше огромна грешка али заслужи а мозеби и не...Незнам дали тоа што она ми го направи беше заради тоа али откако јас и го реков тоа бев сосема друг спрема нејзе сите тие ствари...Ама знам дека ме сака и знам дека тие разговори што се десија преку тел. не беа лажни....Затоа се плашам да не се деси пак нешо слично ако се смириме...
Btw фала за советот...И да знаеш дека ќе го направам тоа еден ден кога ќе соберам доволно сила....

знам дека имаш сила...сепак сите некад треба да идеме на ризик нели?:smir:
Курво...зборот кој не го сакам воопшто...ок во нервоза си го кажал не верувам дека си сакал...:)
Факт е дека типката сеуште те сака али побрзај зашто можеби она те чека али ако и пукне фиилм ќе си фати друг...

немој да ја оставиш да чека долго време зашто е многу бедно да не знаеш на што си,дали да чекаш или не(ова од лично искуство:))подобро е да и кажеш или обратно она тебе да ти каже,каков и да е одговорот зашто е подобро да бидеш на чисто:pipi:

А да не ја моташ и да не и правиш шпански серии околу раскинувањето?
Си чул за "КАЖИ И ЈА ВИСТИНАТА"?
Така најмалку боли и најбрзо ќе и помине.:smir:

она вистината ја знае зашо сакам да и раскинам али за нејзе тоа не е причина на раскинување а мене ми е и и кажав веќе 3 пати а она е на некој начин затрескана во мене и не ме сфаќа за сериозно!
Она често ми кажува дека ме сака а јас искрено и кажувам дека не ја сакам, тука ми е најголемиот проблем шо и мојте дома навикнаа на нејзе, шо и да и речам ќе направи за мене, премногу е мила дарага абе срценце е! Али јас неможам да бидам со нејзе така да сакам да и раскинам зашо знам дека нема да ми раскине она мене ни по година дена па така да морам јас да и раскинам попрво одколку да се влечкаме.
Ама несакам да ја повредам :(:nesum:

pa drugar objasni i ubavo na covecki nacin i seriozen nacin.ako ne te svati so mozes ti a??nema vreme da si gubis so nea bescelno koga ne ja sakas.za toa kazi i na covecki nacin i seriozen ako ne te sfati pak.obrni be drugar na drugoto0 pocni da ja otkacuvas ne izlevaj so nea.ne i se javuvaj.ne se gledaj so neaIZBEGNUVAJ JA i taka sama ke sfati i ke pocne da oladuva od tebe.toa e moe mislenje a ti kako sakas napravi.poz i so sreka.

Испробано ми е веќе тоа ама лошото е шо живееме ептен блиску и секој ден е кај мене! Постојано се обидувам нешо да ја изнервирам а она секогаш успева да најде некаков си совршен начин да биде се супер :nesum:

она вистината ја знае зашо сакам да и раскинам али за нејзе тоа не е причина на раскинување а мене ми е и и кажав веќе 3 пати а она е на некој начин затрескана во мене и не ме сфаќа за сериозно!
Она често ми кажува дека ме сака а јас искрено и кажувам дека не ја сакам, тука ми е најголемиот проблем шо и мојте дома навикнаа на нејзе, шо и да и речам ќе направи за мене, премногу е мила дарага абе срценце е! Али јас неможам да бидам со нејзе така да сакам да и раскинам зашо знам дека нема да ми раскине она мене ни по година дена па така да морам јас да и раскинам попрво одколку да се влечкаме.
Ама несакам да ја повредам :(:nesum:

НЕ ЗАСЛУЖУВА ДА ЈА МАФТАШ ВАКА!:nenene:
Џабе само вака и двајцата си го трошите времето,посебно она зашто верува во нешто што не постои...така да,биди муж и стави крај!!!
:smir:

taka e virus mawecko e vo pravo stavi ti tocka na se i ne se nerviraj veke.samo vreme si gubis zaludno so nea koga ne ja sakas.probaj vaka koga ke dojde kaj tebe stani izlezi prosetaj,na kafe odi,bilo sto ne sedi doma so nea ednostavno izbegavaj ja.snajdi se ajd ebarem ti si pametno dete.begaj od kontakt so nea.i ke svati kao i da e ona sama i ke si go fati patot.poz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom