Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Gledajki deka se se poglasni muabetite deka e potrebno,pokraj stari dokumenti,krstenici i vencanici da se dostavi potvrda od klubovive,bi sakal da zaprasam dali nekoj veke ima napraveno taka.
Другар да не се повторуваме стално значи ако имаш стар документ нема што да ти е таа потврда.Како што рече @Pepibe потврдата ти е втора опција.Ама кој како што сака ако сакаш достави си и потврда.Јас сум само со стар документ и не планирам да доставувам и потврда.

Здраво на сите
Сакам да прашам и дали знае некој да ми го објасни статусов...
Бев на дополнителна проверна можеби повеќе од година и пол и пред некоја ден ова ми го пишува...
Дали знае некој што ми барат и што е следниот чекор ?

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Ви благодарам за помошта однапред.
Мора да однесеш документ за потекло од родител, баба, дедо, прадедо

Мора да однесеш документ за потекло од родител, баба, дедо, прадедо

Имам доставено документи од први братучеди, прадедо дека служел војска 2 год во бугарија Удостоверение од В.Тарново го зедов дирек и го доставив...
И стварно не знам што барат уште :D

Имам доставено документи од први братучеди, прадедо дека служел војска 2 год во бугарија Удостоверение од В.Тарново го зедов дирек и го доставив...

Имаш добри документи, но пред некој ден пишав дека не треба само со потврдите да го решат проблемот туку и со роднини. И исто така си однел документ дека прадедо ти служел војска, ама не пишува националност.Некои членови спореа са мене дека ако имаш стар документ не треба да пишува националност. Еве кај тебе за жал тоа се случува и со прадедо и со братучеди. Ти посакувам да се вратиш во задолжителна што поскоро и да е грешка во системот

Здраво на сите
Сакам да прашам и дали знае некој да ми го објасни статусов...
Бев на дополнителна проверна можеби повеќе од година и пол и пред некоја ден ова ми го пишува...
Дали знае некој што ми барат и што е следниот чекор ?

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Ви благодарам за помошта однапред.

Da jas znam koj e sledniot cekor cekanje uste 6 meseci ( za zal )koga ce dostavis dopolnitelen vo Sofija dokument ,deka nekoj od tvoite e bugarin po nacionalnost ..Koja godina si bil na intervju ?? Za zal vo pocetokot odea nekako polabavo koga dojde novata ministerka sega se se vrati na staro da trazat dokumnti da dokazuvas poteklo kako sto bese ( jas iskreno mislev deka ce olabatat malku) ..Toj zakon sto bese pisuvano ovde seuste ne vazi a koga ce vazi nikoj ne znae znaejci gi bugarite malku povece ce pocekame .
Daniel_faca ti se obracam tebe ako si imal dobri dokumenti i kompletni ne bi trebalo da ima problemi i ako si se povrzal dobro so izvodi toa za potvrdite dali vazat jas iskreno sum skepticen malku toa e kako ona sto bese da se samoizjasnis deka si bugar e toa ne vazi sega za sega, koga ce vazi nikoj ne znae (mislam za potvrdite) ..Narocno e dobar primer onie koi se preku ambasada sto se pravi tamu ti velat ni treba samo kopija vo Sofija trazat orginal dokumenti ( znaci ako ne odneses ce te vratat ) znaci se e ludo.[DOUBLEPOST=1465738856][/DOUBLEPOST]
Gledajki deka se se poglasni muabetite deka e potrebno,pokraj stari dokumenti,krstenici i vencanici da se dostavi potvrda od klubovive,bi sakal da zaprasam dali nekoj veke ima napraveno taka.

Samo ce davas pari stari dokumenti se najvazni sega za sega

Последно уредено:
imam edno prasajne dokolku daj boze da se sredi rabotata so potvrdite dali ke se sredi prolemot i so tie sto imaat podadeno so cickofci vujkofci i bratucedi zatoa sto celo vreme se spomnuva za potvrdite ve zamoluvam za mislejne blagodaram odnapred pozz

imam edno prasajne dokolku daj boze da se sredi rabotata so potvrdite dali ke se sredi prolemot i so tie sto imaat podadeno so cickofci vujkofci i bratucedi zatoa sto celo vreme se spomnuva za potvrdite ve zamoluvam za mislejne blagodaram odnapred pozz
Pa poverodostoen dokaz za poteklo se bracedi i cickovci nego li potvrdite.Moe mislenje sigurno ke gi priznavaat i niv.Ne e loso da mu pisis eden e-mail do BKKS da prasas ,pa taka i site ke znajme sto kako.

Pa poverodostoen dokaz za poteklo se bracedi i cickovci nego li potvrdite.Moe mislenje sigurno ke gi priznavaat i niv.Ne e loso da mu pisis eden e-mail do BKKS da prasas ,pa taka i site ke znajme sto kako.
Navistina blagodaram a dali mozi da mi kazi nekoj e-mail od Bkks i dali da im piduvam na bugarski ili na makedonski sovet blagodaram odnapred pozz i so srejka na site

Последно уредено:
dali mozi nekoj pokonkretno da mi kazi koj e procedurata za izdavanje na potvrda od V.Trnovo, po so so ovie od arhivot po mail tresko da se razberime po so baraat polk a jas edinstveno to go nemam a i nema da go imam zs nema koj da mi kazi i nema nacin kako da go najdam, pa nekoj ako ima dobieno da me nasoci po koj nacin da odam, jas sum so stari dokumenti ama dodeka go cekam brojcevo ne e na odmet da go izvadam.i ovoj dokument za nedajboze so se vika :)

ima li nekoj iskustvo so odneseni dop.dok. na pr. na sestra mi i pobaraa dop.dok. akt za razdane ili smrt na pradedo so datum i mesto na ragjanje. vo izvodot na umreni nema datum samo god.na ragjanje i mesyo. moze li da bide problem toa??? porano ne zapisuvale den na ragjanje objasnija od maticno.

Kako не запишувале датум на раѓање, пример се знае кога е роден Гоце делчев, никола карев...пробај ако знаеш во која црква е крстен и во таа епархија мора да имаат податоци

Имаш добри документи, но пред некој ден пишав дека не треба само со потврдите да го решат проблемот туку и со роднини. И исто така си однел документ дека прадедо ти служел војска, ама не пишува националност.Некои членови спореа са мене дека ако имаш стар документ не треба да пишува националност. Еве кај тебе за жал тоа се случува и со прадедо и со братучеди. Ти посакувам да се вратиш во задолжителна што поскоро и да е грешка во системот
Jas dobiv so dokument od voeniot arhiv, i stom sluzel bg vojska se podrazbira deka bil bugarin, ne mora da pisuva

Еве човекот доставил од прадедо документ дека служел војска и пак му бараат да однесе доказ за взходашт блгарин. Или на кој како ќе му се потрефи среќата. И јас не знам што уште да достави

Kako не запишувале датум на раѓање, пример се знае кога е роден Гоце делчев, никола карев...пробај ако знаеш во која црква е крстен и во таа епархија мора да имаат податоци
Ima lica koi ne samo datata tuku i godinata ne i ja znaat. Se mozes da sretnes vo nasite sluzbi, i sto e najzalno ne se trudat da go ispravat toa[DOUBLEPOST=1465761995][/DOUBLEPOST]
Ima lica koi ne samo datata tuku i godinata ne i ja znaat. Se mozes da sretnes vo nasite sluzbi, i sto e najzalno ne se trudat da go ispravat toa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom