Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
То е некоја христијанска проповед?Бла-бла-бла...
Се надевам дека ме разбра.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
То е некоја христијанска проповед?Бла-бла-бла...
Се надевам дека ме разбра.
То е некоја христијанска проповед?
MIKI1 уште пред христос да се роди на истокот и во Европа, па и во Африка постоеја култури и религии како Таоизам, Хиндуизам, платонизам и слично
Преку директно искуство преку соодветни пракси да се спознаат себе си во универзумот, одмерувајќи си ги силите на своите физички способности и ментални способности со истите! Оди и читај за сите овие култури и ќе наидеш на поими како што се ,,астрални светови", ,,делови на душата" и така натаму кое пак христијанството никогаш не се осмелува ниту да ги истражи ниту да ги подучува, а истото вели дека душата после телото оди во рај или пекол, без всушност да се стреми да додје до идеја што би можело да биде рај, а што пекол!
@MIKI1 одговори ми, кога имаш ти време да ја почувствуваш директно над себе и да ги исполниш пропорциите на твојата душа со блаженоста на господ Исус кога цел ден се расправаш со луѓето на форум?![]()
Не, само го користам твојот начин на изразување.[DOUBLEPOST=1465473492][/DOUBLEPOST]
Да не ми кажеше, немаше да знам...![]()

MIKI1 ти веруваш во нешто кое што не го познаваш,
[DOUBLEPOST=1465473736][/DOUBLEPOST]
Дали тебе воопште ти работи кликерот?!![]()
Не, само го користам твојот начин на изразување.[DOUBLEPOST=1465473492][/DOUBLEPOST]
Да не ми кажеше, немаше да знам...[DOUBLEPOST=1465473552][/DOUBLEPOST]
... што значи дека лукавиот дебело ги „изработил„.[DOUBLEPOST=1465473605][/DOUBLEPOST]
Сведочењето за својата вера и Бог се должност од верните.
MIKI1 ти не си верен на никого ти си издајица која е принудена да ја издава својата теорија во јавност ,,зборувам, но не верувам во она што го зборувам"
MIKI1 лукавиот те подбрал тебе, ама оној што е монгу поопасен од сатаната. Дошол кај тебе во вид на незнаење и конфузија!.
SpaceTraveler
ти и да го видиш лукавиот, нема да го заприметиш, така да....трај си.

MIKI1 јас одговори сум давал безброј, ама тоа што твојот ум не ги регистрира е твој проблем.
SpaceTraveler,
ај што не знаеш „колку„ на број е тоа „без број„, ама ниту еден од нив не е саглам одговор.
MIKI1 очигледно дека ти си го сторил тоа. Какво е чувството сега дека само ти ќе одиш во рајот, а останатите ќе гориме во пеколот?![]()

Оној што го перцепираше одговорот да беше саглам немаше на сите да се вади со истата фора ,,јас прашав, но ти не ми одговори"
Одговорот треба да биде соодветен на прашањето. Гле‘аш колку е едноставно?

Божјиот проодос е перихоретична карактеристика на творечкото, она што му дава егзистент.Конечно дојдовме до нешто поврзано со „Книгата на Законот“
Ахам, откривме дека името на Телема доаѓа од грчкиот збор θελημα и ти се обидуваш да ја поврзеш твојата размисла за волја од стариот еон со Законот на Телема бидејќи исто се пишува волја.
Да беше се исто и како што треба - немаше да има потреба од нов Збор преку кој што ќе се исчисти троскотот.
Да имавте нешто со природата (логосот на природата бре, што нема кованици да изнајдете) и да ја почитувавте истата - ќе немаше играчки со науките и тегнење кој е во право кој не во однос на „логосот на светот“
Ќе ми кажеш дека слободната волја ваша е иста со Волјата во Телема?
Грешка си.
Да си ја читал „Книгата на Законот“ ќе го увидеше тоа уште од самиот почеток.
Исто зборува и за Љубовта, на англиски - сигурно нема нешто поврзано со протестантите од Англија по некоја чудна логика заради сличнот со јазикот, по твојата логика.
Ова не е никакво посебно откритие. Сите знаеме дека θελημα е грчки збор и значи Волја. Но следејќи го дискурсот на „Книгата на Законот“ се дознава каква е таа волја и што е разликата од стариот еон и „чистата волја во тој еон“.
Бројната вредност е 93 исто како и ἀγάπη , љубов.
Ако се заморуваме со гематрија ќе се најдат многу поврзаности помеѓу Телема како закон на Љубовта.
Го има тоа и во „Книгата на Законот“ а добро е објаснето и во „Законот е за Сите“
Во стариот еон ја поделивте волјата на два дела и затоа настана хаос. Го оделивте човекот од природата и го збунивте со проповедите за грев и што е исправно што не, преку вашите постојани дрдорења што е најдобро за човештвото, а бегавте и сеуште бегате од него.
Волјата е ЕДНА!
Нема две, како што ти глаголаш.
Подели ја Волјата и добиваш јаловост.
Потребата од дуалност за да се оправда едноста е промашена равенка.
И не мораше грчки зборови да користиш, можеше и на македонски да напишеше, малку подолго, ама барем ќе знаев дека ти се дискутира.
Вака реков еднаш: тепам „мртов коњ“ со тебе за да пробаме да трча.
Не бидува таа работа, црна магија е тоа што го правиш.
П.С.
Ти по се изгледа не ја разбираш разликата помеѓу Телема во новиот Еон и целиот тој концепт во однос на стариот, затоа реков освен христијанството, за да зборуваш за другото треба да читаш и ова. Мора да читаш всушност, инаку како...
П.П.С. Не си ми пратил ПП, нема потреба да лажеш. Што е проблемот со вас христијаните денес, удривте сите на лажење многу повеќе од вообичаено.