Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
И треба да се. За ретардирана раја X2 би ја направил. За човек кој знае да почитува сообраќајни правила не му треба огромна казна да го заплаши.
Ретардираниот пак нема да носи кацига па казната макар била и 500 евра.
И додека ретардоси го полнат буџетот тоа е сосема ок со мене. Јас казните би ги покачил x2. Мора веќе да се научите на ред, милом или силом.
Се` е тоа во ред, но што правиме ако на ретардираниот чичко му е заменик министер за одбрана?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
:))) Вака ли ви го креваат моралот во штабот. Абе дај не се играјте бидите реални малку. Значи вие прво треба да го бутнете од власт а од тоа сте далеку едно 5-6 светлосни години. После тоа треба вие да си го наместите гзот за што народот тешко дека ке ви дозволи. Чисто да знаеш, вие не сте народ, живее и друг народ тука (мнозински) со различно мислење од вашето. Па, тек тогаш да судиш некој :)
Значи вие од 5-6 кораци на уништување на некој "режим" ни првиот не можете да го поминете година дена човече. Треба ли човек да ви нацрта дека сте неспособни. Милошевиќ далеку побрзо падна, вие не можете еден Грујо да бутнете, е толку сте неспособни.
Зашто едноставно не си признаете, да неспособни сме ама работиме на случајот. Што е толку тешко?
Прво и основно, светлосна година е мерка за растојание, тоа се учи во петто одделение по географија.
Второ, тој народ за кој си се фатил, тоа твое таканаречено мнозинство се состои во лажиран список, партиски војничиња со по 7-8 лични карти и лажирани анкети на Павел Шатев. Затоа се палите да одите утре на избори, затоа што заутре тој „народ“ нема да постои.
Од што многу сте сигурни дека стои народот позади вас, го сменивте законот за полиција инстантно за да и се даде дозвола да користи водени топови, шок бомби и гумени куршуми. И мало дете знае дека на таква полиција само војска може да и пружи соодветен контра-одговор. Затоа, колку и да не го поддржувам Заев, потегот да застане зад мирни протести му е потполно точен. Инаку да бевте со обични џандари со пендреци, до сеа еден к** подебел ќе имавте изедено.
Трето, Милошевиќ паѓаше со години, многу подолго од ова вошкава. Беше тотално разјаден и од внатре и му беше бомбардирана државата од најсилниот воен сојуз на планетава. Кај ова wannabe-педерче-диктаторче, ЕУ и САД, тој ист сојуз што го стрти Слобо, не сакаат да го подложат невиниот народ да гине ради обично го**о и ја спроведуваат целата процедура на делегитимирање институционално (ако ме разбра што сакам да кажам) - што мене ми е страшно многу криво, затоа што само првиот ешалон ќе нае**. а сакам до последно да ве нема - до оние неспособни копуци што ги исповработивте да метат улици само дека се благонадежни вмрОФЦИ.
Четврто, сега ќе ви остане само да се напупите и да го осетите многу длабоко.
Farewell, over and out.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
:))) Вака ли ви го креваат моралот во штабот. Абе дај не се играјте бидите реални малку. Значи вие прво треба да го бутнете од власт а од тоа сте далеку едно 5-6 светлосни години. После тоа треба вие да си го наместите гзот за што народот тешко дека ке ви дозволи. Чисто да знаеш, вие не сте народ, живее и друг народ тука (мнозински) со различно мислење од вашето. Па, тек тогаш да судиш некој :)
Значи вие од 5-6 кораци на уништување на некој "режим" ни првиот не можете да го поминете година дена човече. Треба ли човек да ви нацрта дека сте неспособни. Милошевиќ далеку побрзо падна, вие не можете еден Грујо да бутнете, е толку сте неспособни.
Зашто едноставно не си признаете, да неспособни сме ама работиме на случајот. Што е толку тешко?
Милошевич падна по 2 години од започнувањето на првиот протест во Србија, така да тука сме победници пастирот падна многу побрзо, без крвопролевање, на избори само ќе се официјализира неговиот пад и ќе заврши зад решетки.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.343
Поени од реакции
11.760
Другар постот ти нема врска со темата ама еве ќе ти одговорам.
Во Словенија има казни ако: возиш точак во обратна насока, нозете не ти се на педаљи, возиш пијан, носиш кеси на точакот, возиш паралелно со друг итн.
И сега ова крадење е или правилна постапка? Другар доби парична казна и забрана 2 години да не полага за кола затоа што го фатиле пијан на мотор, други познаници јаделе казни заради непоминување на пешачки, казна за без кацига на мотор исто има и ред други работи. Зарем не треба така да функционира едно општество и да има ред, а не секој да прави што стигне?
Гледајќи на стандардот кај нас мислам дека треба да се смалат казните, цените се стварно солени.
Kade vide deka go opravduvam drugarot sto ne nosel kaciga vo mojot post? Rekov deka treba da se kazni,ama koga bilo toa na kazneni poeni koj kur sea da go pravat da nemoze da se pishat kazneni?
Pa da me zaprat i da nemam knishka za kazneni ke me vernat 100-200evra.Zosto be koga baraat knishka nemoze da se upotrebuva? Koga nemoze da gi pisham kaznenite i moram da platam,togash koj kur pa da me kaznat knishka deka nemam? Ne nosenje kaciga tolku i tolku poeni.Taka bilo i koj kur sea da zemaat pari i da go pravat postrogo? demek dosea mnogu opusteno beshe pa sea mora da stegnat? Ama mora da si gi pokrijat parite sto gi iskradija, pa sea koga nema drug nacin ajde od narodot.

a i te zamoluvam da mi objasnis, kako toa treba da me kaznat 100-200evra ako nemam knishka za kazneni.Poradi koja pricina ? So sto taa shteti ili pridonesuva vo sobrakajot ? Ajde da vozis bez kaciga pomala sigurnost imas, ili da nemas svetla nesto,ili da preteknuvas na polna linija, ili brzo da vozis... seto toa steti na sobrakajot.Ama kniskava sto? Samo da najdat izgovor za da go sogolat narodot.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Kade vide deka go opravduvam drugarot sto ne nosel kaciga vo mojot post? Rekov deka treba da se kazni,ama koga bilo toa na kazneni poeni koj kur sea da go pravat da nemoze da se pishat kazneni?
Pa da me zaprat i da nemam knishka za kazneni ke me vernat 100-200evra.Zosto be koga baraat knishka nemoze da se upotrebuva? Koga nemoze da gi pisham kaznenite i moram da platam,togash koj kur pa da me kaznat knishka deka nemam? Ne nosenje kaciga tolku i tolku poeni.Taka bilo i koj kur sea da zemaat pari i da go pravat postrogo? demek dosea mnogu opusteno beshe pa sea mora da stegnat? Ama mora da si gi pokrijat parite sto gi iskradija, pa sea koga nema drug nacin ajde od narodot.

a i te zamoluvam da mi objasnis, kako toa treba da me kaznat 100-200evra ako nemam knishka za kazneni.Poradi koja pricina ? So sto taa shteti ili pridonesuva vo sobrakajot ? Ajde da vozis bez kaciga pomala sigurnost imas, ili da nemas svetla nesto,ili da preteknuvas na polna linija, ili brzo da vozis... seto toa steti na sobrakajot.Ama kniskava sto? Samo da najdat izgovor za da go sogolat narodot.
Kако што кажав претходно казните се преголеми. Сметам дека секој прекршок во сообраќајот треба да е со казнени поени. И да во право си. Укинати се казнените поени за да се полни буџетот.
А тоа за немањето книшка не сум знаел дека е така. Стварно е глупост. :facepalm:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
нека не истепаат сите и после нека се пофалат со победата, барем да видат сите како тоа се доаѓало и како се бранела власта. Со закани и со тепање.
Работата е да не дојде до конфликт, не смее никој да те тепа и да ти се заканува само затоа што имаш различно мислење од другите. За тоа постојат институции, ако некој ти се заканува се знае, ќе одговара кривично. А ако институцијата затаи и ако поединци од ДПМНЕ кои се во таа институција сакаат да го спасат од кривично гонење, тој што ти се заканува можеш слободно на сите опозициски телевизии со докази да излезеш. Да видиш како одма ќе реагираат.

Член од
2 јуни 2016
Мислења
9
Поени од реакции
3
http://mk.voanews.com/content/colorful-revolotion-macedonia-crisis-/3363806.html

CITAT:
...Најдиректната паралела на тоа што се случува во Македонија сега е „Евромајдан“, вели таа. Тие протести довеле до заминување на лидерот во Украина, без избори, и таа тоа го гледа како опција и овде...

ETE JA SUSTINATA. KRAVARITE VEKE NE JA NI KRIJAT...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.924
Поени од реакции
8.290
Го гледав видеото како истураат боја и во себеси си викам некој немаат пари боја да купат дома да си офарбаат и искречат овие фрлаат боја без око да им трепне исто така некој од тие си ги расипаа патиките со боја а некој нема да си купи патики или оди со искинати и закрпени. Наместо да донираат на некој они си играат со бојата и си ги расипуваат патиките.

T

templar55

Гостин
Го гледав видеото како истураат боја и во себеси си викам некој немаат пари боја да купат дома да си офарбаат и искречат овие фрлаат боја без око да им трепне исто така некој од тие си ги расипаа патиките со боја а некој нема да си купи патики или оди со искинати и закрпени. Наместо да донираат на некој они си играат со бојата и си ги расипуваат патиките.
Не им се секирај за патиките, 1000-че им е дневницата. 3 дена јадење лајна на улица=1 нов пар патики. Уствари они знаат да бидат и поефтини ама у последно време ептен се расфрлаат со парите.
Кај и да е и тоа ке секне, па после ке го јадат ѓонот од патиките зашто за друго не ги бива.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Информацијава нема директно врска со политичкава ситуација, ама има богами индиректно. Секако се работи за човек со пресметливост која е под прашање, интелигенцијата е несомнено дека ја нема, а за личен интегритет не сакам ни да разговарам. Своевремено Калигула, кој во историјата се смета за некаков си чудак и ексцентрик, го стаил својот коњ за сенатор со што сакал да ги понижи римските сенатори и да им покаже дека се на ниво на еден обичен коњ - во истиот контекст грујо ја одбра оваа тутурутка, овој фикус, кој во два мандати го изгласа со својата гласачка машинерија. Таа иста машинерија, тој лажен скроен систем од илјадници лажни лични карти, Пустец people, дупли идентитети и армија празноглави вмрОФЦИ ќе изгласаше и коњ да ја врши функцијата претседател и верувајте, разликата со фикусов ќе беше минимална. Како овој човек завршил основно школо? Па како догурал до универзитетски професор? - тоа се огромни мистерии. Кога ќе се раштрафи овој монструозен систем, ќе се докаже дека сме имале работа со некој Лазар Бараков, некој амал....не можам доволно лош збор да изберам.
Овој муфљуз украде 2 месеци од кризата во оваа држава со неговата идиотска аболиција. Покажа дека е обичен мајмун со тоа што во два наврати одвоено ги поништуваше своите одлуки и сега го прави ова -

Иванов ја помилува докторката која работеше со лажна диплома

Истиот ден кога целосно ја поништи аболицијата за политичари, претседателот Ѓорге Иванов донел одлука за помилување на нови 26 лица.

Меѓу помилуваните се Љубица Каровска, која беше осудена на 11 месеци затвор, бидејќи со лажна факултетска диплома работеше како лекар во Здравствениот дом во Кавадарци.
http://fokus.mk/ivanov-ja-pomiluva-doktorkata-koja-raboteshe-so-lazhna-diploma/

Едноставно, сакам овие типуси што го трујат и форумов, што јадат трици на фејсбук да дојдат да се лечат кај оваа и со среќа нека им е животот во „државава“.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606

Страв и те каков од решетки и пругаста униформа.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Член од
2 јуни 2016
Мислења
9
Поени од реакции
3
Не им се секирај за патиките, 1000-че им е дневницата. 3 дена јадење лајна на улица=1 нов пар патики. Уствари они знаат да бидат и поефтини ама у последно време ептен се расфрлаат со парите.
Кај и да е и тоа ке секне, па после ке го јадат ѓонот од патиките зашто за друго не ги бива.
Gi biva, gi biva...Vo nemok, eve pak pisuvaat dijagnozi...Nekoj im kazal deka gi biva za psishijatri...

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Многу гледаш видеа, па зш не им предложи на твоите, сендвичите да ги дадат на многу гладни усти кој неможат да си пружат нормален оброк. Колку вреди бојата а, колку вреди тоа на што се фрла, колку вреди мерцедесот што тоа не го дониравте ако толку ве боли тоа што некој немал патики, па така е ова власт го доведе народот и голи и боси да одат па сега бојата е виновна.
Али добро е бар некој ко тебе признава и тоа, јбг можеби несакајки али се издавате.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom