Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Не идеме долго, меѓутоа се знаеме скоро година дена, како многу добри другари бевме, сме поминале МНОГУ заедно, па еве прерасна во нешто повеќе пред извесно време....

Вака сеа... Девојката моја е скоро полнолетна, уште некој месец и ке биде полнолетна поточно... Ама си има проблеми со нејзините дома. Неа и треба повеќе слобода, сакаме да поминуваме повеќе време заедно, меѓутоа со статусот со кој го има дома, тоа е скоро невозможно, осфен ако против волјата на нејзините таа се задржи повеќе отколку и е дозволено. Дали е добра идеја, откако ќе ги наполни 18 години, да ја поканам да живееме заедно?? Важен фактор е дека сум независен, односно не зависам од никого, посебно не од моите, ќе живеам сам за еден месец.
Ми треба совет, ако не нешто друго, како да се надмине оваа ситуација.
Благодариме од напред :D:D:D
Pa toa e dobra idea no da ne si napravite uste pogolemi problemi(se nadevam deka ke nema)...Zavisi i od toa kolku vreme ste zaedno...Azosto ne probas za razgovaras so nejzinite mozebi koga ke te zapoznaat ke ja oslobotat malku(ne sekogas uspeva toa) ...:toe::toe::toe::toe::toe:

Сме се обиделе двајцата да разговараме.. Едноставно нејзините не сакаат да слушаат... А тоа колку ме сакаат.. ВООПШТО НЕ МЕ САКААТ НЕЈЗИНИТЕ.. Така да.. не ми е важно што ќе мислат тие... Затоа што уште живеат во комунизам... И неможат да гледаат подаелку од носот...

Вака сеа... Девојката моја е скоро полнолетна, уште некој месец и ке биде полнолетна поточно... Ама си има проблеми со нејзините дома. Неа и треба повеќе слобода, сакаме да поминуваме повеќе време заедно, меѓутоа со статусот со кој го има дома, тоа е скоро невозможно, осфен ако против волјата на нејзините таа се задржи повеќе отколку и е дозволено. Дали е добра идеја, откако ќе ги наполни 18 години, да ја поканам да живееме заедно?? Важен фактор е дека сум независен, односно не зависам од никого, посебно не од моите, ќе живеам сам за еден месец.

Brat.. Neznaev deka i ti si na forumov ama dobro.. Ja znam dobro situacijava.. Ke zborime i u zivo utre.. Ali sea za sea da ti kazam deka barem ja mislam deka treba da ja pokanis.. Koga ke napolni 18 normalno.. Togas nema da zavisi od majka (i baba i ;)) i ke ima pravo na svoj zivot.. A toa dali taa ke go prifati toa.. E druga rabota.. Sepak mora da zboris so nea.. Premnogu kratko trae toa megu vas (vo ljubovna smisla) za da cuvstvuva dovolno sloboda i da moze bez problemi od okolinata sto podsvesno vlijaat na nea da se soglasi na nesto takvo.. Sepak probaj.. Najdobro e da razgovaras so nea.. Mnogu sreka.. 18ti Avgust se nablizuva.. Te sakam bro..

Јас сепак би ти кажала да и препорачаш да разговара со нејзините. И јас имав таков сличен проблем, мајка ми е параноик и ми правеше проблеми за излегување. Ама веруј, се е до комуникацијата. Едно добро муабетче нема да и штети, бар колку да сфатат нејзините дека не е детенце, дека е заљубена и дека сака да поминува повеќе време со тебе.
Преселување кај тебе дома, а тазе полнолетна некако не ми штима.

Brat.. Neznaev deka i ti si na forumov ama dobro.. Ja znam dobro situacijava.. Ke zborime i u zivo utre.. Ali sea za sea da ti kazam deka barem ja mislam deka treba da ja pokanis.. Koga ke napolni 18 normalno.. Togas nema da zavisi od majka (i baba i ;)) i ke ima pravo na svoj zivot.. A toa dali taa ke go prifati toa.. E druga rabota.. Sepak mora da zboris so nea.. Premnogu kratko trae toa megu vas (vo ljubovna smisla) za da cuvstvuva dovolno sloboda i da moze bez problemi od okolinata sto podsvesno vlijaat na nea da se soglasi na nesto takvo.. Sepak probaj.. Najdobro e da razgovaras so nea.. Mnogu sreka.. 18ti Avgust se nablizuva.. Te sakam bro..
Мислам дека доволно трае ова меѓу нас сис... Само што не знам колку е она подготвена на таков чекор.. А знам дека и треба тоа.. И сама знаеш... Си се нашла во иста ситуација... само што ми е страв да не биде тоа погрешен чекор... Да не и ги расипам сите планови што ги има... А мислам дека ако го направам тој потег... Таа нема да одбие.. Ја познавам добро.. а 18ти август.. Ете кај е.. За еден месец.. До тогаш знаеш кај ќе бидам..
Тенкс :salut:

Znam se.. Ama vaka.. Vikni ja.. Znam deka ke prifati zatoa sto ona nemoze da izdrzi vise doma.. I da bevte toa sto bevte pred da se fatite ke prifatese.. Toa kaj nea doma e PEKOL.. Ni ja ne bi go izdrzila ni ti.. Ma nikoj.. Vreme e sama da si gi sredi rabotite.. Sega ima i rabota i e vo moznost kolku tolku da se izdrzuva.. A ni nejzinite nema da ja ostavat skroz na cedilo GARANTIRAM.. Ako ne drugo.. Tatko i..

Ете јас имам 18 и ќе ти кажувам од моја гледна точка.
Значи убаво што толку си ја сакаш девојкати и што признаваш за тоа но заедно со твојата намера доаѓаат уште поголеми проблеми како со нејзините домашни така и со вас.
Поканувањто на девојкати да живете заедно е повеќе од голем предизвик и обавеза. Ти само ја каниш да живеете заедно што би значело утре друг ден можно е да се деси вие да се скарате и што тогаш после толку многу поминати проблеми, какво ќе и биде лицето пред другите а да не правиме муабет за нејзините родители кои се најбитен фактор. Друго, сепак таа има 18 и е во години кога можеби сака да продолжи да си го живее животот ете ќе го наречам како студентскиот значи излегување, забавување, запознавање нови личности што тебе претпоставувам би ти сметале. Тука треба да се земат во предвид и нејзините понатамошни планови, успех во животот, факултет.
Значи јас те советувам да не го правиш овој потег.
Во случајов оној кој треба да превземе мерки е таа. Не требва да си дозволи толкава контрола. Знам, свесна сум што би се десило кога таа би се спротиставувала на нивното воспитување али тоа е тоа, се зависи од разбирањто на нејзините родители за во врска со светот па после од тоа би изведувале какви, колку и колкави проблеми би излегле:smir:

zafrknata ja znam i ja devojkata..Kaj nejzinite NEMA RAZBIRANJE.. NEMA KOMPROMIS.. Ednostavno vikaat deka ke ja zastitat ako ja ostaat megu 4 zida.. A ustvari kur gi boli za nea.. Ne im e poentata da ja zastitat nego da si gi izlecat svojte kompleksi.. Go znam slucajot.. Ne e taka ednostavno.. Ona ima POTREBA na polnoletstvo da zamine od doma..

zafrknata ja znam i ja devojkata..Kaj nejzinite NEMA RAZBIRANJE.. NEMA KOMPROMIS.. Ednostavno vikaat deka ke ja zastitat ako ja ostaat megu 4 zida.. A ustvari kur gi boli za nea.. Ne im e poentata da ja zastitat nego da si gi izlecat svojte kompleksi.. Go znam slucajot.. Ne e taka ednostavno.. Ona ima POTREBA na polnoletstvo da zamine od doma..

Па ваљда и дозволуваат школување или???
Ако е да нека издржи уште некоја година ако не што знам нека бега само премногу премногу проблеми ќе се има.
Се прашувам како ќе се издржува таа на 18 тешко е ова прашање не е лесно.

Па ваљда и дозволуваат школување или???
Ако е да нека издржи уште некоја година ако не што знам нека бега само премногу премногу проблеми ќе се има.
Се прашувам како ќе се издржува таа на 18 тешко е ова прашање не е лесно.
Не е проблем како ќе се издржува... За тоа јас ќе се грижам... Ме сфаќаш?? Муабетов е нешто во смисла ``Шта би био кад би био..?``
Не знам кој е правилен потег... Дали да ја оставам на немилост на нејзините... Или да направам СЕ што можам, како знам и умеам за да и помогнам...
А неам многу време за мислење..

Znam.. Devojceto konkretno vo slucajot mi e najdobra drugarka i ke ti kazam samo edno.. Od skolo-doma-jadenje-krevet-pak skolo.. Iskacanje mn retko.. Celosna kontrola.. Seto toa poradi kompleksi.. Griza VISTINSKA RODITELSKA.. I4.. Najdobro e da probaat zaedniocki zivot zatoa sto go znam dobro slucajot.. E toa megu niv e veke STVARNO LJUBOV.. Moze da uspee..

Мислам дека не треба да се избрзува со заклучоци, туку убаво да се размисли.
Како што рекоа неколкумина над мене, прво девојката треба да го реши проблемот со нејзините дома, затоа што тоа што ќе се пресели кај тебе, не значи и решавање на проблемот.
Преселба е навистина голем чекор, така да убаво размислете и двајцата и немојте да избрзувате и да правите непромислени постапки.

Не е проблем како ќе се издржува... За тоа јас ќе се грижам... Ме сфаќаш?? Муабетов е нешто во смисла ``Шта би био кад би био..?``
Не знам кој е правилен потег... Дали да ја оставам на немилост на нејзините... Или да направам СЕ што можам, како знам и умеам за да и помогнам...
А неам многу време за мислење..

Па ако си доволно свесен за твоите постапки ако знаеш што правиш и тоа колку можеш да ја издржуваш што чекаш само биди сигурен размисли повеќе пати пред да се деси тоа.
Колку години имаш, дали ти е загарантирано работното место и просекот на твојата плата ако смее да се знае? Игра голема улога

Problemot se probuva da se resi 18 godini.. Dzabe e.. Koga nemaat roditelite nejzini sloboda od edna doticna osoba spomenata pogore.. Ona pa i4.. Zatoa.. Treba drugo resenie da se najde..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom